Šta je novo?

Kablovski kod PTT, 64kbps flat?

minketa

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2002
Poena
619
Samo jedno pitanje...
Tih 64 je l' to maksimalna brzina downloada, ili up/down zajedno?
Kod njih nigde to nisam mogao da nadjem precizirano... svugde se navodi '64kbps protok'.

Hvala.

64 kilobita u sekundi = 8 kilobajta u sekundi, i to po 8 za upload i po 8 za download.

P.S. valjda...😛

imas oko 7-7.5 kilobajta u sekundi realno i za up i za down
up moze da bude nesto manji, kad im je frka

Cifra sa odnosi na max protok za download. Upload je doskora bio 50% downloada, ali sada su ga nesto smanjili. Konkretno, za 256kbps kvotu upload limit je 100kbps.

Ultimo je napisao(la):
Koliko kosta ova uslugica i moze li svuda da se odradi ili samo u vecim gradovima?

Ni u vecem gradu ne moze svugde 🙂

Zasto sam pitao...
Primetio sam da download uspori kad je upload intenzivan, kad se priblizava limitu. Upload definitvo gusi download.
Ovo mi se desava kad sam na DC++.

Zasto se to desava, ako je 64kbps zagarantovan download?

minketa je napisao(la):
Zasto sam pitao...
Primetio sam da download uspori kad je upload intenzivan, kad se priblizava limitu. Upload definitvo gusi download.
Ovo mi se desava kad sam na DC++.

Zasto se to desava, ako je 64kbps zagarantovan download?
Pa to ti je pri idealnim uslovima, pri dobrom polozaju Jupitera u odnosu na Mars, Venere u odnosu na Zemlju... bla, bla, bla... Kako god da okrenes oni su u pravu :smash:

A zasto je moj modem 56k ? 😀
Isto zato je i to 64k...

Poz.

Kakva gomila dezinformacija i proizvoljnosti!
PTT KDS trenutno nudi sledece flat pakete (upload/download): 256/100 kbps, 128/60 kbps i 64/50 kbps . Pre nekog vremena su upload limiti bili 128, 64 i 56 kbps, respektivno, ali su ga zbog preopterecenja malo smanjili. Rekli su da je to privremeno i uskoro bi rebalo da vrate na staro ( kad dobiju prosirenje linka).
Inace kablovski modemi rade u full-duplex modu, tj. istovremeno mogu da salju i da primaju podatke punom brzinom, osim kad je u pitanju mail.
Meni, na primer, Overnet (i jos sto sta) radi bez ikakvih problema do daske i up i down load. Ako samo DC++ ima problema, onda je problem u njemu

a to je sigurno samo za korisnike kablovske televizije koju omogucava PTT KDS! ili nije?

Nesto sam citao da je to do samog TCP/IP protokola (mada nisam bas najbolje razumeo), kod mene se to isto desava u poslednje vreme

zendraqla je napisao(la):
a to je sigurno samo za korisnike kablovske televizije koju omogucava PTT KDS! ili nije?
Samo za njih. Inace treba svi u ulazu (ako ne i u zgradi), ili vecina, da se "dogovore" oko instaliranja kablovske, pa po zelji i "internet". Modem je oko 8000 din. Flat rate 56k je 1000 din. Ja sve zajedno (najam modema (300d), flat 56k, i kablovsku) placam 1470 din. mesecno. Ne moze jeftinije, posto jos nisu uveli "dopune" da mozes da kupis 10 ili vise sati.

Vladd je napisao(la):
Modem je oko 8000 din. Flat rate 56k je 1000 din. Ja sve zajedno (najam modema (300d).
Koliko znam, modem se više ne iznajmljuje nego se kupi u nekoj firmi, Motorola (kažu najgori) košta 4500 din.

Vladd je napisao(la):
Samo za njih. Inace treba svi u ulazu (ako ne i u zgradi), ili vecina, da se "dogovore" oko instaliranja kablovske, pa po zelji i "internet". Modem je oko 8000 din. Flat rate 56k je 1000 din. Ja sve zajedno (najam modema (300d), flat 56k, i kablovsku) placam 1470 din. mesecno. Ne moze jeftinije, posto jos nisu uveli "dopune" da mozes da kupis 10 ili vise sati.
mozes i sate da kupis, 20 sati je valjda ispod 400din... instaliras onaj mali klijent sto dolazi uz kablovski modem (ili ako uzmes drugi, zoves tehnicku podrsku pa ti oni posalju na mail), upalis modem, ulogujes se u taj program i to je to...

zar ne ide kupovina u megabajtima a ne satima ???

Jeste sada su modemi oko 4500 dinara
VEc smo pricali o tome. ima sve na ptt.yu ili kds.co.yu

Miroslav je napisao(la):
Komšija koji je bio na KDSu još kao test korisnik, pa imao prvo neki Pupin/Thompson, ondu mu zamenili za tu Motorolu, pa je na kraju kupio u Singapuru cable modem-router sa 4 porta, NAT, firewallom i šta-ja-znam.

ljtruba je napisao(la):
Jeste sada su modemi oko 4500 dinara
VEc smo pricali o tome. ima sve na ptt.yu ili kds.co.yu

Sve je to lepo samo razlika izmedju onoga sto pise na sajtu (ili tarabi), i usluge koje mogu da se dobiju u posti je ogromna.
Ili je bice na salteru mentol?

Vladd je napisao(la):
Sve je to lepo samo razlika izmedju onoga sto pise na sajtu (ili tarabi), i usluge koje mogu da se dobiju u posti je ogromna.
Ili je bice na salteru mentol?

????

Ne mogu sam da kupim modem koji hocu, ne mogu da "predjem" sa flat-a na "vaucer", moram novi ugovor, sta god da pitam oko promene trenutnog statusa zahteva da izgubim jedno mesec dana ( naravno bez interneta), ili da pravim "paralelni" ugovor??

Miroslav je napisao(la):

Zato sto ga najvise koriste na onom trulom zapadu a sta oni tamo znaju :smoke:
Inace gde moze da se kupi kable modem u Beogradu ? Isto razmisljam da se prikljucim na PTT.

Poslednja izmena:
Vladd je napisao(la):
Ne mogu sam da kupim modem koji hocu, ne mogu da "predjem" sa flat-a na "vaucer", moram novi ugovor, sta god da pitam oko promene trenutnog statusa zahteva da izgubim jedno mesec dana ( naravno bez interneta), ili da pravim "paralelni" ugovor??

WTF!! birokratija..... :wall:

Nazad
Vrh Dno