Šta je novo?

kablovski intrnet+mail kod dial-up provajdera?

Misha je napisao(la):
kapiram da bi to trebalo da moze, a? :)
pazi, ako imas posveceni server, nema sta da brines! ja gledam to da izbegnem...:D

Mica je napisao(la):
Hocemo li imati papreno placen net, koji radi brzinom od par kilobajta u sekundi.....
ma sve si u pravu, ali kad je moja situacija u pitanju, brojevi ne lazu. :D uostalom, posao sam od toga: najvise sto mogu da izgubim deo od 900 din, posto se depozit vraca, a ugovor mogu da raskinem kad 'ocu.

E, a jel daje SBB popust na lokalni i YU saobraćaj? Kod novosađana je dobra fora što su cene slične, ali YU saobraćaj računaju sa faktorom 0,5 (kao lite režim), a lokalni u okviru svoje mreže sa 0,1.
Koji novosadjani? Na kojeg ISP-a mislis? Pa zar SBB nije provider svima i Telefoniji i Media Plus? :confused:

Misha je napisao(la):
Pa pazi, u firmi ima 5 rachunara, gde 1 vrti (tj. vrtece za koji dan :)) Win2k server i na kom se nalazi SQL server i josh neke *******cija, a na ostala 4 su win2k pro. E, ja sam mislio da taj motorolin prikljuchim na ovaj server, i onda da idu svi ostali na net... kapiram da bi to trebalo da moze, a? :)

Siguran sam da može.

Hehe, pa ono, ne dajem im ja plate, tako da ne bi bilo red da im uzimam... ali ono, zaposleni su poprilichno nezainteresovani za internet, i ovo mi najvishe treba zbog mail servera, pa sam zato i pitao jel moze to neshto da se iskombinuje?

Pa dobro, ali nemoj tebi gazda da ispostavi račun kad mu stigne ceh :D Instaliraj obavezmo mail server, stavi i neki proksi, čisto da imaš uvida koliko ko troši, i opomeni ljude na vreme koliko sve to košta, i ne bi trebalo da imaš problema.

Misha je napisao(la):
Ajd' javljaj obavezno, jer treba ovih dana u firmu da uvodim...
ovo kaze tehnicar: "Dovoljno je da jedan racunar ukljucite preko USB-a drugi preko etherneta.. NE treba Vam nikakav switch niti HUB.. Jasno, za jedan kompjuter cete morati da kupite mreznu karticu.."

verovatno misli da jedan komp ide na USB, drugi na LAN port (kupovina dodatne mrezne, dupli kablovi, zezanje sa softverom, zauzet PCI...)

sad ga cimam za switch, mada je u tel prvom tel razgovoru rekao da mi nikakva dodatna oprema ne treba. sad ispade da mi treba jos jedna mrezna...:confused:

Vrh Dno