Šta je novo?

Kablovske prevare!

Brate , i sta na kraju bi ,oce li biti tog pravog Kable stuff-a ili ne ,prvo sam se obradovo ko dete kad sam prochito prvi post,i onda se posle samo bedachio kad sam chito ostale!!
I sta na kraju ispada da PTT nemoze da izvede prave radove za to!????????

P.S.
Ja sam pre neki dan video na tv-u valjda B92 gde neki spanac pricha o postavljanju kablovskog sistema, spomenu neki kabl od 150 megabajta,neke munje gromove

merlin je napisao(la):
Raduje me vas optimizam i zanos. Ali ajde malo realno da pogledamo stvari. Do skoro sam ziveo u zgradi preko puta bivseg Merkatora. U zgradi ima 130 stanova. Garantujem da nebi bilo zainteresovano vise od 20 stanova. Pa ni interfon zbog toga nisu mogli da nam uvedu. Kao prvo verujem da bi pre takvog poduhvata prvo ispitali stanovnistvo da vide koji je procenat zainteresovan za tako nesto pa bi tek onda poceli sa radom. Mislim da su to skupe stvari da bi neko poceo da radi pa onda odustao.

Postoji velika razlika izmedju interfona i KDS-a i mislim da to ne moze da se uporedjuje.
Oni koji odradjuju interfon, oni dodju i prodaju vam tu opremu, montiraju je, puste u rad i posle je odrzavaju (a mozda i ne). Dakle, oni zaradu imaju samo jednom, i to kad vam prodaju i montiraju opremu.
KDS je sistem koji se razvija i za kojeg korisnici placaju mesecno (grubo receno). Ne svodi se samo na "prodaj opremu", vec pre svega "kupi i montiraj opremu, pa narodu naplacuj uslugu". Profit se pravi po principu zrno po zrno... Po toj interfon filozofiji, ni mobilna telefonija ne bi postojala u YU.

Pa ja sam trenutno na Karaburmi i verovali ili ne bandera odakle se racvaju telefoni za ceo komsiluk mi je u dvoristu.

Kad te komsiluk iznervira, samo pripreti kljestima :D

O kom mi optickom kablu pricamo, mislim da tako nesto postoji jedino izmedju Beograda i Novog Sada ako se ne varam.

Ako se ja ne varam, postoji kompletna okosnica (optika) kroz Srbiju, mislim da ide od Subotice do Pirota, ako se ne varam mozda i do same Bugarske. Ako se ne varam (opet) njen kapacitet uopste nije propisno iskoriscen :(

Nisi me razumeo u vezi poredjenja sa interfonom. Hteo sam da kazem koliko su ljudi zainteresovani za nesto sto je 10 puta jeftinija investicija. Kad saberes one koji nemaju pare za to, one koji neznaju prednost toga, one kojima to netreba dobijs veliki broj onih koji nisu zainteresovani.

merlin je napisao(la):
Nisi me razumeo u vezi poredjenja sa interfonom. Hteo sam da kazem koliko su ljudi zainteresovani za nesto sto je 10 puta jeftinija investicija. Kad saberes one koji nemaju pare za to, one koji neznaju prednost toga, one kojima to netreba dobijs veliki broj onih koji nisu zainteresovani.

U redu sve to, ali seti se koliko ljudi u zemlji je znalo za mob. telefon i sta je to uopste, i to svega mesec dana pre nego sto je mobtel (GSM mreza) pusten u rad? A to i nije bilo tako davno (relativno). Sada pogledaj dokle je to stiglo.

Zasto se ista stvar ne bi desila i sa KDS-om?? Mislim da ljudima ne treba ubijati volju interfonima.

petri je napisao(la):
U redu sve to, ali seti se koliko ljudi u zemlji je znalo za mob. telefon i sta je to uopste, i to svega mesec dana pre nego sto je mobtel (GSM mreza) pusten u rad? A to i nije bilo tako davno (relativno). Sada pogledaj dokle je to stiglo.

Zasto se ista stvar ne bi desila i sa KDS-om?? Mislim da ljudima ne treba ubijati volju interfonima.

Hmm.... zaboravljas jednu bitnu stvar - tesko je poneti kabel, modem, kucjiste, monitor, i ostale dzidzabidze do nekog IN cafitja i postaviti sve na sto - pored Marlboro-a,... ;)

milanbb je napisao(la):
Hmm.... zaboravljas jednu bitnu stvar - tesko je poneti kabel, modem, kucjiste, monitor, i ostale dzidzabidze do nekog IN cafitja i postaviti sve na sto - pored Marlboro-a,... ;)

Ma nije ni to problem.
Istampas na majci "ja koristim KDS" i onda furas u kafic :D

velike su to pare...

VElike su to pare da bi oni to onako na gotovs izveli, znam da Telekom ima par veoma lepih kampanja sa kojima ce relativno uskoro poceti ali one se odnose na dial-up konekciju sa internetom, dakle nista sto ne trazi veliku lovu kao sto je kablovska ,pa jos sa optickim *******cijama...
Tekom ima stvarno super ideje i oni sami bi da urade mnoge stvari, ali znas zasto je doslo do ogromnog zastoja? Zato sto niko ko u ovoj je**noj drzavi ima pare nece da bude sponzor i onda lepo dodje ekipa ova i ona i kazu: "Dajte pare ili mi ne idemo na takmicenje, znate nema se, a ako ne date reci cemo svima da je to zbog vas!" Pouzdan izvor mi kaze da je Telekom ostvario prihod prvi put u 2001 godini!!!

milanbb je napisao(la):

A sta ti imas protiv "Marlboro-a"? Ne diraj mi pljugu:D

Re: velike su to pare...

LuxoR je napisao(la):
... Pouzdan izvor mi kaze da je Telekom ostvario prihod prvi put u 2001 godini!!!...

pa telekom odavno posluje sa dobitkom - ali mu drzava otima ...
zato sto je akcionarsko drustvo (gde su jedan deo akcionara stranci) morao je (po starim zakonima (izvinite me sto mesam politiku)) da prikaze da posluje sa gubitkom (to je rekao i karic u onom tv duelu sa dinkicem)...

hajde ostavite malo te vase pouzdane izvore da odmore ljudi malo (ili ga barem pitaj kada ce da zaposlenima u telekomu povecaju platu (posto je preduzece poslovalo sa dobitkom) :) )...

nije mi jasno zasto napadate kds kada jos nisu ljudi poceli da pruzaju usluge... hajde malo da stanemo po tom pitanju - barem dok ne pocnu sa radom... sto se tice isplativosti uvodjenja kds-a ovde ili onde - ostavimo to nadleznima u kds-u da odluce. kada budu poceli da pruzaju usluge videceo i kakav ce kvalitet istih da bude pa na osnovu toga cemo moci i nesto da kazemo - sada mi ovo lici na mlacenje prazne slame jer vecina ovde nije ni videla niti zna kako izgleda kablovski internet (to predpostavljam da vas najvise zanima) ni jedan ceo kompletan kablovksi sistem sa svim uslugama. sigurno je da ce u pocetku biti "decijih" bolesti i mi bi trebali da im na te propuste ukazemo a ako ih oni ne otklanjaju onda i da ih kritikujemo na sav glas (ja cu biti najglasniji :) ).

pozdrav svima :wave;

Sugavi Telekom

Dobro kazes (za ono - dobro da cujemo neki zvuk) Posto ja trenutno nista ne cujem!!! A pre nekoliko min. sam bio na netu! I sto je jos gore ovo je drugi put u mesecu (ako racunam da je i dalje Februar). Inace ja sam na dedinju, a svi znaju kakve su ovde centrale, od digitalne nema ni "d", a cisto sumnjam da ce neko uvesti opticki kabl... Inace, cak kad bi i uveli, kad bi to doslo do mene? Ovde-na celom dedinju-su samo kuce, pa ih to verovatno ne zanima?? A da stvari budu jos gore EON je bankrotirao, pa nista ni od brzog download-a programa...

Vrh Dno