Šta je novo?

Kablovska TV i dodatni tjuner

pesnik

Čuven
Učlanjen(a)
27.02.2003
Poena
604
Pozdrav!

Imam SBB kablovsku (analognu) TV i 2 televizora. Na LCD televizoru imam ~70 kanala, a na starijem CRT televizoru ~30 kanala i ostale ne uspevam da pronađem. Pretpostavljam da je na CRT televozoru tjuner ispravan, ali nema svih opsega i zato nemam ni sve kanale.

Da li bi problem rešila nabavka nekog DVB-C tjunera?

Hvala unapred na odgovoru!

Treba ti neki dvbc stb

Tebi je potreban analogni risiver. Digitalni kanali na SBB-u su zaključani i mogu se gledati samo preko njihovog risivera ili cam modula.
Najbolje neki video rekorder.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru.

Da. Nisu mi potrebni digitalni zaključani kanali, niti bilo šta slično. Samo način da sve kanale koje pronalazim na LCD tv uređaju (analogne, koaksijalni kabl ulazi u tv) imam i na starom CRT televozoru.

Sada ih na CRT tvu imam oko 50%. Ne znam da li bi video rekorder pomogao, pošto je otprilike ta tehnologija godišta mog CRT televizora.

Kupio bih DVB-C uređaj, ali ne znam da li će raditi za ovu namenu, odnosno za analogne kanale. Zato sam i postavio pitanje.

Ili mi je za ovo što želim potreban DVB-T tjuner (set top box)?

Poslednja izmena:
Tebi treba eksterni (analogni) tv tuner koji na izlazu ima cinceve (pored vga izlaza), ima ih verovatno na oglasima.

Kao sto bobster kaze, vidi da li neko ima da pozajmis video rekorder (mozda ih i ima sa celim opsegom kanala).

Ne znam odakle si, sbb ce verovatno i u tvom mestu uvesti digitalni signal pa ce ti biti potrebna oprema koju oni daju.

Sada mi je jasno šta treba da tražim.

Hvala svima na odgovorima!

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno