Šta je novo?

Kablovi napajanja

!rabas

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
619
Koji je po vama najbolji nacin na se nekako srede kablovi od napajanja? Iz dva razloga - prvi je naravno estetski, a drugi je taj da oni ocigledno prave najvecu guzvu unutra.

Ja sam moje sve oblepio izolir trakom i tako su svi postali Round Cable ;)

Najbolje je smestiti ih u creva, možeš da biraš boju, debljinu... ili u "mrežice" ali ne znam gde to ima da se kupi... ,)
E, sad, potrebno je da "rastaviš" konektor tj da izvadiš žice iz njega... Ja bih to možda i uradio na Molex-ima ali kada se setim 20-pinca... Ma "šibri", što bi rekli cigani... :d

Može i termo bužir.
U Pančevu na Buvljaku je 10-15 din 1m.

Sa termo buzirom ces dobiti dosta krute kablove a to nije dobro.

SuperStarr je napisao(la):
Najbolje je smestiti ih u creva, možeš da biraš boju, debljinu... ili u "mrežice" ali ne znam gde to ima da se kupi... ,)
E, sad, potrebno je da "rastaviš" konektor tj da izvadiš žice iz njega... Ja bih to možda i uradio na Molex-ima ali kada se setim 20-pinca... Ma "šibri", što bi rekli cigani... :d

Ne moram da ga rastavljam, posto je on vec u "mrezici" tako da necu njega da diram. Trebalo bi samo da sredim nekako grane sa MOLEXima. A zna li neko kako najlakse skinuti MOLEXe? Znam da sam negde citao, ali ne mogu da se setim nikako... Mislio sam ja i na izolirku, i na creva, ali nigde nisam nasao da vidim kako izgleda, pa ako neko ima neku slicicu da okaci...

Deciji baloni, oni dugacki, ima ih u raznim bojama.. :)

Jel ima fluorescentnih? :d

Ja molex skidam tako sto obicnim (manjim) klestima skupim ona perca na kraju, i onda jednostavno izvuces napolje.

Mada, da se ne bi mucio sa svim tim glupostima (osim ako to nije estetski izgled iznad svega). uzmi jednostavno ona plasticna cuda sto rade na principu pandurskih lisica (ne mogu da se setim kako se zovu).
Uglavnom izgledaju kao duguljaste trake, ciji se jedan kraj provlaci kroz mali otvor na drugom, i nije moguce vratiti ga nazad, vec samo napred. Kada budes zeleo da ih skines, jednostavno nozem ili makazama preseci i resen problem.

Nocna ptica je napisao(la):
Ja molex skidam tako sto obicnim (manjim) klestima skupim ona perca na kraju, i onda jednostavno izvuces napolje.

Mada, da se ne bi mucio sa svim tim glupostima (osim ako to nije estetski izgled iznad svega). uzmi jednostavno ona plasticna cuda sto rade na principu pandurskih lisica (ne mogu da se setim kako se zovu).
Uglavnom izgledaju kao duguljaste trake, ciji se jedan kraj provlaci kroz mali otvor na drugom, i nije moguce vratiti ga nazad, vec samo napred. Kada budes zeleo da ih skines, jednostavno nozem ili makazama preseci i resen problem.

Nije bas estetski lepo resenje ali je sigurno najlakse :)

Ja sam moje zavuko sa druge strane cucishta(iza dvd uredjaja) tamo mozesh da ih fixirash nekom zicom, i posle izvlachish samo po 1 ili eventualno 2 molexa, zavisi kako vezesh uredjaje.

"Vezice" Kod bilo kod prodavca mrezne opreme. ima razmih boja i velicina

Prvenstveno sam mislio na estetski igled, a krs sam sredio tako sto sam ih "smotao" i ubacio u ravni napajanja, tako da odatle idu samo potrebni kablovi...

nisu loshe ni one platnene crne izolir trake. cak nije ni skupo :)
umotash kablove sa tim i da te vidi bog

Ja sam kablove prestao da koristim!

Ja sam kablove od napajanja uvio u plasticna mrezasta creva,a krajeve creva oblozio termo buzirima,da se ne raspetljavaju. Pri tom moraju se svi konektori rastaviti. Mrezasta creva sam nasao na buvljaku,i mislim da je cena bila 100 din 1.5m creva

Ja sam sve kablove posto sam to nedavno ovde video kod nekoh korisnika bencha sakrio sa druge strane unutrasnjosti kucista tj. iza maticne i provukao sve sa te strane tako da je maticna slobodna a i prednji deo kucista odakle duva 12-ka i efekat hladjenja i provetravanja kucista je odlican.Temperature su sisle za 2-3 stepena,dim cigare sad vuce sa 20 cm odstojanja od prednjeg venta.Nije neki test al je bar vizuelan.

Ako ces da se malo vise pomucis, ovo ti je mnogo dobro resenje http://www.casemods.uselessflash.com/gleam1.htm

Ovo rešenje je i ružno (i to mnogo) i kruto... Malo je bzvz koristiti toliko debelo crevo za 4 žice... Termo bužir je mnogo mnogo elegantnije rešenje.

Najbolje je na kablove navući termo bužir i/ili provući ih iza matične.

Traku nikako ne bih preporučio jer ako ti nekada dodje da je skineš... :wall:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno