Šta je novo?

Kablovi gde i koji

• Začetnik teme Začetnik teme a c a
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

a c a

Uticajan
Učlanjen(a)
04.11.2003
Poena
1,625
Moja oprema  
Laptop
HP 8570p
Mobilni telefon
Realme 8
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Treba da zamenim kabl od kablovske SBB mreze, tzv antenski, koaksijalni, 75 oma jer mi zbog duzine i nekvaliteta ima shuma. Ja sad imam neki stari tip, iskreno kabl je star sigurno 20 godina, SBB tehnicari su mi rekli da ima neki novi tip, ali sam zaboravio da ih pitam u cemu se razlikuje taj novi tip od starog. Ono sto su mi rekli je da je tip RG6 (ili RG600), 75 oma i da gledam neku bolju marku iako ne znam nijednu, pomenuli su Kopernikus. Hocu da izbegnem kineski ili neki drugi shlj kvalitet.
Sta mi predlazete da uzmem i gde? Treba mi oko 15 metara.

Poslednja izmena:
Treba ti taj, RG6 kabl. Običan antenski kabl, možeš ga naći bilo gde na pijaci. E sad, teško da ti je parče kabla od 15 metara pravilo tolike smetnje, to treba baš da je upropašćeno da bi tako bilo.
Uzmi bilo koji RG6 kabl na pijaci, 15 metara nije neko rastojanje da može da ti pravi probleme. Samo obrati pažnju na konektore. Kupi neke bolje konektore koje nađeš, verovatno će ti trebati F konektor sa jedne strane, i IEC (TV) konektor sa druge strane, ako ga povezuješ direktno na TV.
Ako bude nekih problema, javi.

kabl ide od 1. do 2. splitera, i jeste pravi probleme jer mi je izmeren signal na 1. spliteru i na 2., veliki je pad. kineski mi ne igraju ulogu jer su samo za nijansu bolji od ovog starog nastavljanog. U Netiksu su mi pomenili marku Draka, metar je 83 din.

Poslednja izmena:
Ako ti neshto znaci, oznake na SBB-ovskom (skoro ugradjenom) koaksijalnom kablu su Teletronik RG60-CCST 107m.

Skoro sam kupovao 75-ohmski kabl (dodushe za druge potrebe) i prijatno se iznenadio kablom kojeg imaju u Elementi (http://www.elementa.co.yu/yu/roba_serija_list.php?id_podgrupa=42&serija=75 Ohm) (tip RG6-32).

Deluje kao da je korishcen neshto kvalitetniji bakar nego u SBB-ovskom, dok mu je i shirm bakarni (za razliku od aluminijumskog kod SBB-a).

Poz:wave:

mozda su ti spliteri losi,
jer 15 metara je malo za toliko veliki sum, kao sto rece marko37

kabl ide od 1. do 2. splitera, i jeste pravi probleme jer mi je izmeren signal na 1. spliteru i na 2., veliki je pad.
Ako su ga merili sa Promaxom koji sam ja slao na servis (kalibrisao), onda zadrži stari. 😀
Šalu na stranu, ako je veliki pad nivoa signala na tako kratkoj deonici, ja bi pre pogledao ponovo konektor, posebno da eventualno neka žičica širma ne dodiruje centralni provodnik. A kako nameštaju konektore, i to koje, ne bi me čudilo.
U Netiksu su mi pomenili marku Draka, metar je 83 din.
Sećam se kad su mi iz SBBa jednom tražili konektore za neku prilično nestandardnu verziju Draka kabla. Izgleda da su ovi iz Netiksa konačno našli način kako da se ratosiljaju tih zaliha... 😀

Poslednja izmena:
mozda su ti spliteri losi,
jer 15 metara je malo za toliko veliki sum, kao sto rece marko37

svi spliteri su stavljeni novi pre 10 dana.
kabl je stvarno star i nastavljan i prolazi kroz 3 zida (sva 3 busena), verujem da je negde na nekom pravom uglu verovatno i u malom prekidu, drugo objasnjenje nemam.
Odlucio sam da ga zemenim.

Sećam se kad su mi iz SBBa jednom tražili konektore za neku prilično nestandardnu verziju Draka kabla. Izgleda da su ovi iz Netiksa konačno našli način kako da se ratosiljaju tih zaliha...
nisu mi ovi iz sbb-a ponudili Draka kabl nego sam zvao Netiks. Iz SBB-a su mi rekli da uzmem Kopernikus kabl.

Nazad
Vrh Dno