Šta je novo?

Kabl USB-FIREWIRE

Darth Malak

Slavan
Učlanjen(a)
30.09.2005
Poena
309
Treba mi kabl gde je na jdenom kraju klasican usb a na drugom 4-pinski firewire ,da li neko zna gde ga ima

Ti si to nesto pobrkao:) I Firewire i USB imaju svoje standardne i mini varijante, pa se shodno tome i prave kablovi za povezivanje, recimo desktop racunara i npr. foto-aparata ili kamere...
Mini USB ima vise (pod)varijanti pa treba proveriti koja ti je potrebna, dok Firewire ima samo jednu.

nesam,nesam na kameri imam 4-pinski firewire a na buducem laptopu ( veoma jeftin a nov) imam samo usb cak nema ni slot za ubacivanje kartice sa firewire-om

a firewire postoji kao 4,6 i 9 pinski

Ono šta je Mihailo hteo da ti kaže je da ne možeš da povežeš firewire kameru na USB. Takvi adapteri i kablovi koliko ja znam ne postoje. :)

ma ima ih ,gledao sam www.hama.de oni nemaju ali sam video na nekom drugom sajtu jos davno da postoje takvi kablovi pa cak i adapter koji obican usb ptrevara u firewire,na primer postoji na hami sa jedne strane av a sa druge firewire npr.

a kako se ono zove dock station koji se kaci valjda na laptop a na njemu imas gomilu prikljucaka ??

Darth Malak je napisao(la):
a kako se ono zove dock station koji se kaci valjda na laptop a na njemu imas gomilu prikljucaka ??
Upravo tako se zove - docking station :)
Pogledao sam www.hama.de i nisam nasao Firewire to USB konvetor. Mislim da je izvodljivo tako nesto proizvesti, ali u sebi mora imati elektroniku, makar podjednako skupu koliko bi te izasao IEEE1394 PC Card (PCMCIA).

Darth Malak je napisao(la):

Imas to koliko se secam u platou u knezu. Znaci u Knezu, kod Hi-Fi centra, ne onaj veliki u vasinoj!

problem je u tome sto dobijam za DZ laptop elitegroup G 320 via c3 na 1Ghz 256 rama itd ali nema slot za PCMCIA :-( neverovatno tj . to su low-end koji mozda kostaju 300 evra ali burazer potpisuje novi ugovor za mobilni ( nemacka ) i u paket je ukljucen i taj laptop kao poklon :) ima samo usb i klasiku od konektora e zbog toga mi je potrebaN KABL USB-FIREWIRE,JEBI GA tj.ako toga nema onda necem moci da prebacujem sa kamere(samo firewire) na comp. i da rezem !!!

Pa tako reci. U svakom slucaju, nedostatak PCMCIA ti nece puno naskoditi, jer c3 VIA nije upotrebljiva za capturing/compressing zadatke. Ta masinica moze posluziti za net, spor pregled fotki, mp3 reprodukciju.

Vrh Dno