Šta je novo?

k800i-Insert correct SIM card??

Maestro^

Cenjen
Učlanjen(a)
11.10.2009
Poena
169
menjao sam kartice i odjednom kad sam upalio pisalo je insert corect sim card.
koju god da sada ubacim isto pise a bez kartice pise ubacite karticu :p
neki covek mi je proveravao kaze da mi na ono mesto de stoji kartica na one kontakte na ejdan nema napona ne znam da li to treba st treba....
sta treba da uradim da li bi pomoglo flashovanje ili mora na servis?

Meni je flesovanje preko seusa pomoglo u takvoj situaciji. Verovatno je ipak bolje to uraditi preko nekog drugog programa da ne bi ostao CID53.

a jel bi mi mogao pomoci nisak nikad radio sa telefonima fleshovanje koji program da skinem pa cu se nekako snaci oko rada u njemu a i za softvare trba i to da skinem?

Zakljucao si telefon. Odnesi ga u servis da ti rese to. Nece te mnogo kostati (10e), a moze mnogo vise ako ga ubijes.

Zakljucao si telefon. Odnesi ga u servis da ti rese to. Nece te mnogo kostati (10e), a moze mnogo vise ako ga ubijes.

I onda tako svaki put po 10e kad nimalo cudljivi k800 resi da zeza. :wall:
Nego ti skini setool lite ili wotan client (imas brdo tutorijala i na nasim forumima, nije komplikovano) i uradi flash. U krajnjem slucaju moze i preko seusa, ali mislim da posle toga vise neces moci da koristis druge programe za flesovanje.

ako kontakt nema napon to je onda hardverski problem, ako je to u pitanju, nema potrebe za fleshovanjem.

ako ces vec da radis flash, uradi preko JDflasher_a.

telefon je updejtovan na cid53 i sad ne mogu d sga vratim na cid 52 jer bi ga ubio :)
a za cid53 kazu da nema patch da bi radile nase kartice tako da sam izglleda u nevolji :)
kako to da sa cid 53 kda ga fleshujes na cid52 ne radi fon bezveze :S

telefon je updejtovan na cid53 i sad ne mogu d sga vratim na cid 52 jer bi ga ubio :)
a za cid53 kazu da nema patch da bi radile nase kartice tako da sam izglleda u nevolji :)
kako to da sa cid 53 kda ga fleshujes na cid52 ne radi fon bezveze :S

Flesuj ga onda preko seusa, samo nemoj zaboraviti da ubacis karticu nakon flesovanja a pre prvog ukljucivanja telefona. Moglo bi da upali

skidam seus pa cu da probam, ali ni xs++ 3.1 ni setool nece da rade flash na cid53 ja ubacim cid52 main FS i CUstom ali ne moze da uradi kaze nije podezano za mojim fonom valjda je zbog cid53.
probam preko seusa i treba cuo sam jos za neki klen kendi ali nisam ga nasao da skinem verovatno ne znam pravilan naziv :)

Poslednja izmena:
vaxil, koliko si gluposti rekao na jednom mestu...

Maestro^, nemoj dzabe da probavas sa SEUSom jer neces nista dobiti... Ne znam da li si ti isti covek kome sam na drugom forumu pricao sta i kako, ali nije mi tesko da ponovim

1. uradio si update (ti ili tvoj drug...) i podigao si CID na 53 i naravno pri update-u si izbrisao patch kojim je bio otkljucan i tu je kraj
2. seus ti nece pomoci jer seus radi update (ne flashovanje kako "ekspert" vaxil kaze...) i neces dobiti nista time sto ces uraditi update
3. xs++ ne radi sa CID53 telefonima
4. patchovanje CID53 telefona DB2020 platforme je moguce ali otkljucavanje je moguce samo ako imas karticu operatera za koji je telefon zakljucan
5. setool radi sa CID53 telefonima i to odlicno
6. flashovanje ti nece pomoci jer ces ti i dalje imati CID53, a i neces moci otkljucati telefon flashovanjem
7. kulankendi se placa (flashovanje, otkljucavanje), mislim da samo update EROMa(znaci upgrade, a ti ne mozes da dignes dalje od 53) je besplatan, kao i neke male modifikacije
8. samo Dunlocker ( i jos nekoliko online servisa) rade downgrade CIDa, takodje to mozes da uradis u nekim ozbiljnijim servisima kod nas u Srbiji

I da zakljucimo, jedina resenja su ti:

1. placanje spustanja CIDa i patchovanje telefona radi otkljucavanja (to ces morati sam da uradis)
2. ili nosenje telefona u servis da oni urade otkljucavanje sa patchom, ali zato ako budes uradio update preko SEUSa(ili flashovanje preko nekog programa) moraces opet da nosis u servis da platis otkljucavanje
3. mozes da uradis permanent unlock koji je skuplji (preko nekog online servisa, ili da odneses u neki servis).

Poslednja izmena:
e milane brate fala. opet ipak ima resenja za ovo :)

vaxil, koliko si gluposti rekao na jednom mestu...

Da, gluposti, iako sam imao isti problem kao i Maestro^ i resio ga flesom, pardon, apdejtom preko seusa, onako kako sam napisao.
Rezime - kad stvarnost odstupa od tvog misljenja - stvarnost je ta koja nije u pravu.
Btw, nisam ni tvrdio da sam expert, samo pokusavam da pomognem coveku na osnovu sopstvenog iskustva. Ni iz tvojih reci se ne moze zakljuciti da seus moze da mu naskodi kad je vec podigao cid na 53.
Dakle, ti mu predlazes nekoliko varijanti koje se placaju i sa kojima verovatno nisi imao neposrednog iskustva, dok mu ja predlazem jednu koja ga nista ne kosta, a koju sam potvrdio kao uspesnu u praksi.
Ajd' sad razmisli jos jednom ko je tu glup.

Poslednja izmena:
Razmislio sam, ti si ispao glup ;)

Nisi nikako mogao da otkljucas telefon uz pomoc SEUSa (ne update ni flash ne mogu otkljucati telefon), ako to uradis na bilo kom SE telefonu koji je zakljucan, tj. ako ga otkljucas pomocu SEUSa ja ti dajem 300e.
Ja sam mu predlozio sve varijante za koje ja znam, i one koje sam ja koristio...

Moje iskustvo je daleko vece od tvojeg za tvoju informaciju, tako da nemam nameru da vodim diskusiju sa tobom koji za razliku od mog ogromnog iskustva sa SE telefonima ima samo jedno jedino iskustvo i to iskustvo koje nikako nije moglo da se desi.

Poslednja izmena:
Ja bih rekao da ce taj telefon morati na box da se otkljuca.
A to Seus trt mrt wotan lite plus minus xss nece da moze.

za sve sredjeno preko strane kartice sa kojom je radio telefon, drucije nikako ne moze.
Milane svaka ti cast!!!!!!!!!!
hvala.

Ljudi, verujte mi, slusajte milana kada su SE telefoni u pitanju. Na mnogo mesta sam video da covek zna o cemu prica i mnogima je pomogao...

A iz nekog svog iskustva, mislim da je izbegavanje upotrebe SEUS-a pri pojavi problema dobro resenje, bas zbog podizanja CID-a. Ipak je CID52 neprikosnoven kada je DB2020 platforma u pitanju.

al oznas koliko je milan tutorijalana napracio bre nemoj ti da se***!
milane tebi svaka cast meni si pomogao boli te uvo sta drugi pricaju.

cek, maestro, ako je to bilo meni upuceno, ja stvarno ne vidim da sam bilo gde napisao ista protiv milana. i stvarno ne mogu da shvatim kako si to mogao bilo kako drugacije da shvatis. ja sam ga pohvalio, jer covek stvarno zna o cemu govori.

prvo procitaj sta sam napisao i tek onda mi govori da li da s**** ili ne.

I malo pravopisa molim...:d

uf oprosti ja sma nesto lose procitao :)
hvala milanu jos jednom uspeo sam uz njegovu pomoc otkljucati telefon preko motorola test kartice.

A za tu informaciju o motorola test kartici zahvaljujem clanu Ledeni ;)

Vrh Dno