Šta je novo?

K770 ili N5310?

dr.Tiristor

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2005
Poena
379
Oba iz MTS ponude, posto nemam kesa za nov fon, a SE iz profila mi crkao, ne znam koji da uzmem.
Licno sam fan SE-a, ali ovaj mi nekako ruznjikav, a 5310 dosta lep fon, ali ono, nokia je, pa navikavanje i to...

Interesuje me koji je bolji i prakticniji, po vasim utiscima, molim samo odgovore iz prve ruke, cuo/cula sam ne prolazi, jer i sam mogu na netu da procitam svasta kao sto sam i citao...
za 5310 me interesuje da li je bolja kamera nego na w810i, i uopste o nokiji, nisam je pratio godinama, pa mi malo frka da uzimam sada... Telefon uzimam na duzi period, ako se to moze zvati duzi perion 1-1.5 god...
Ae, pa savetujte...
Hvala.

Ta Nokia ne znam kakva je, ali k770 imam vec neko vreme ...

za: kamera, baterija, ergonomija + standardno dobre stvari kod SE ... i nije ruznjikav, naprotiv :)
protiv: uklapanje prednje i zadnje maske, manji displej ...

Jeste manji displej, to mu uzimam kao veliki minus...
Dalje?

Jel se vi zezate? Kako bre manji display? Meni je ono sasvim veliko.
Evo ovako kao zakleti i bivsi snorkijevac, pardon nokijevac, mogu ti reci da je posle Nokie, SE spasenje!
Znaci odmorio sam se sit od finaca i u zivotu vise ne bi uzo nista od njih, bez obzira na karakteristike.
Slike sa K770 su urangu digitalaca, i bolje, u vreme kad je 3.2MP bilo standard, znaci 2005-a.
Navigacija je meni super, sluske lepo rade, ima fin bas, radio se odlicno cuje, ne znam sta te js interesuje.
Ta prednja i zadnja maska, ako mislimo na isto su debilno spojene, al ne mrda, na nokiji je ko zaliveno, al opet neke seckaju.
Pitaj sta te interesuje
Evo ti jedna slika, mada ovo moze i u "slike sa vasih fotoaprata"
po ne bas idealnim uslovima, bez blica i mislim da ni mnogi kompakti ne bi bolje uradili

ma ova slika je nista naspram onoga sto SE moze ... pogledaj u temi sa slikama mob telefona ...

svaki k770 koji sam uzeo isto skripi, a zaboravio sam da dodam da je odziv u meniju brzi [bar ja imam taj utisak] od nekih drugih SE telefona [jedva se primeti, ali meni znaci]

sad sam pogledao ovaj 5310, i izgleda mi vise za omladinu, dok je SE dosta ozbiljniji :)

Ja imam Nokiu 6300 (ima istu kameru kao 5310) i imam SE k550i,ekran je veci na 6300 (ili 5310) i lepse izgleda zbog 16m boja u odnosu na 256k i to se primeti,SE ima mnogo bolju kameru (isto 2mpix-ovaj moj) Nokia na ovim modelima ugradjuje bas najgore senzore i sve slike imaju neke zelenkaste tonove (ovde mislim i na 5310 posto on spada u muzicke telefone koji su uvek imali lose kamere,pogotovo nokie) ,Nokia takodje nema ni led diode za svetlo,ako su ti bitne fotografije uzmi SE ako puno slusas muziku onda Nokiu,ja bi ipak uzeo SE

Ako hoces da vidis razliku u kameri ako ti je uopste bitno mogu da uplaodujem 2 iste slike da vidis koliko je bolje na SE.
Display na k770 je koliko vidim isti kao na k550 a 5310 je opet isti kao na 6300 i Nokia IMA prilicno veci display.
Slike na SE su ipak daleko losije nego sa nekim jeftinim digitalcem (pa i starim),smesno je pricati da uopste mogu da se porede.

Poslednja izmena:
Uh... Sad ja kao treba da objasnim za sta mi treba fon...a?
Aha.
Da se razumemo, muzika mi nije nesto mnogo bitna, jer uglavnom idem kolima u kojima imam solidnu muziku. Busom slabo, pesaka slabo. Toliko o muzici.
Kamera mi nije bitna, imam digitalac, ali eto, desava se, i to ne retko da mi zatreba da slikam nesto i to sam radio sa w810i, ciji kvalitet kamere je u potpunosti zadovoljavao moje potrebe...
Znaci, najradije bih uzeo w810i opet, ali razmisljam nesto, nosio sam ga 2 godine, vreme je da predjem na nesto drugo... Da nije crkao, ko zna dokle bih ga nosio.

Ali recimo, bitna mi je baterijka na telefonu, sta ces, naviknes se posle dve godine na tu funkciju nenormalno...
Sad ce ovo zvucati smesno, ali trenutno nosim kevin 2100, koji nema nista, ali ima led lampu, pre toga w810i koji ima svetlo, pre njega k700i koji takodje ima svetlo, a pre njega 3200 koji opet ima svetlo... To je sve zajedno 8 godina unazad kako ja vucem telefone sa baterijskom lampom :d
Fetish. :D
Definitivno najkorisniji deo na telefonu.

Al mi ruzan taj 770, a ja zagrizeni se-ovac... Imao sam ga u ruci, cackao sam ga, sta znam nije mi ostavio neki utisak, mozda u crnoj boji ako ima kod telekonja, jel zna neko?

Bitan mi je ekran, volim lepu sliku, a 810 je imao poprilicno mali displej, a ako se ne varam, neka me neko ispravi ako gresim, mislim da je na 770 iste velicine displej?

A najbitnija stavka mi je da je telefon izdrzljiv, jer mi dosta ispada iz dzepova, iz ruku...

Ova tema mu dodje vise kao zaljenje za w810, ali sta ces... :(

Pa ako ti je ruzan taj SE i ako hoces lepsi i veci display i ako mozes da zivis bez svetla (ja ne mogu) onda Nokiu,mada oba telefona imaju istu rez 240*320 (za Nokiu pise 2.1 incha a za SE 1.9)

Poslednja izmena:
k550 ima stari tip displeja sa nizom rezolucijom -- 176x220, sto odgovara npr k750 ili w810...

k770 ima iste dimenzije dipsleja, a vecu rezoluciju, tako da je displej zaista ostar ...

Poslednja izmena:
Ja imam Nokiu 6300 .....

Ajd molim te kazi mi koliko ti traje baterija (znam da je to relativno, ali ipak... )?
Ja sada imam skoro 4 god. stari samsung na preklapanje i punim ga otprilike 1 u 4-5 dana. I ne gasim ga nikad. A razgovaram umereno, ni malo , ni puno.
Pitam te zato sto se mislim izmedju N6300, SE880i, N6500 Clasic i N6500 slide (tim redosledom i cena raste:d).

Zašto ne uzmes u obzir SE C702i?,može se naći u ponudi operatera danas mi stiže pa ako te interesuje mogu da napišem utiske o njemu za koji dan dok ga malo isprobam.

Slike sa K770 su urangu digitalaca, i bolje, u vreme kad je 3.2MP bilo standard, znaci 2005-a.

Evo ti jedna slika, mada ovo moze i u "slike sa vasih fotoaprata"
po ne bas idealnim uslovima, bez blica i mislim da ni mnogi kompakti ne bi bolje uradili

a ne ovo nikako nije tachno. normalni digitalni fotoaparati iz tog perioda prave mnogo bolje slike u ovim uslovima ipak. nije problem rezolucija jer ovih 3 mega piksela kod k770 (a i generalno velikog broja telefona) nije iskorishceno na pravi nachin. hocu da kazem slike su mutne, zrnaste, boje loshe..

evo recimo jedne slike po danu (w810) koja moze da prodje kao ok (iako je opet mutnjikava). chim se slika pri slabijem svetlu slike su mnogo loshije ali ja nishta drugo od kamere na telefonu ni ne ochekujem
http://tinypic.com/view.php?pic=25gvs4h&s=5

Vrh Dno