Šta je novo?

k700i upao u vodu

MaliSpaja

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2004
Poena
319
pa dobro, nije upao nego je uskocio samnom. elem,
funkcionise s uper, jedino nema pozadinsko osvetljenje na ekranu(displej funkcionise). U servisima su mi rekli da je najbolje da se telefon ne otvara, jer je korodirao, i ne znam se da li ce raditi i kako ako se jednom otvori. Sta ja sada sa njim da radim? Koristim ga vec mesec adna iako nema tog svetla (nocu je problem, pa moram da budem u blizini nekog svetla kad citam ili pisem poruke ). Vredi li ovo cudo ista?

Zato se mob nakon pada u vodu odmah rastavi u delove, koliko je moguce, pa i posledice budu manje 😉

Ne,da je ispravan vredeo bi 80-100 eura,ovako korodirao i sa neispravnim ekranom ti nece niko otkupiti,jer prakticno jedino sto MOZDA moze da se iskoristi su baterija i punjac,oba polovna,a novi ima da se uzmi za 10-ak eura,i koliko onda da ti ponude!?
Jesi ti njega osusio i kako nakon vadjenja iz vode?I sto si cekao mesec dana,ako si video da nema svetlo trebao si odmah da odneses da ga rasklope i odstoji malo u kadici i sredili bi ti ga (kadicu ne vredi da kupujes sam,nije ispod 60-ak eura pa je sad kasno sam nesto da probas)!Ako si ga lepo osusio onda rizikuj kod nekog servisera da ti otvori,ako nisi koristi dok ne crkne od korozije i gotovo!
Pozdrav ,)

mislim da mu nema spasa i kao sto lomnica kaze iskoristi to dok mozes...
naravno da mu ima spasa, smesno
promenis osvetljenje, operes, tj ostavis da se "kiseli" u kadici
pogledas gde je ostao kamenac, ocistis, eventualno podiknes nesto i ponovo nakuglas

drugim recima moze to da se sredi

Poslednja izmena:
Drugim recima AKO nije osusen posle kvasenja kako treba,posle MESEC dana je toliko korodirao da mu nece pomoci ciscenje u kadi,na to su mislili serviseri a i ja!
Druga prica je ako ga je bar pristojno osusio,jer se meni desilo da ostavim otvoren siber na autu i isto mi K700 pokisne pa sam ga susio satima u toku 2 dana rasklopljenog koliko je to moglo i posle toga je radio odlicno i nije bilo problema ni posle godinu dana!
Pozdrav ,)

pa ne stvori se u telefonu korozoja, nego ostane kamenac od vode
nema unutra sta da rdja, samo se kupi kamenac

Mislis da nema? 🙂 Da nije sve silikon ili nerdjajuci celik?Nesto i jeste,ali nesto i nije i ima sta da korodira,nisu ti serviseri svi ludi,videli su i oni unutrasnjost pokojeg mobilnog,a iskreno i ja sam!
Pozdrav ,)

ne mislim, znam da nema,
evo telefon koji je bio u vodi i koji nije ciscen dva i vise meseca, nije ni paljen

dakle nema korozije samo kamenac telefon je k300

a evo slika pre i posle pranja i "kiseljenja" u kadici

e sad sigurno ce trebati da se dize procesor i/ili flash pa da se nakugla
ali postoje velike sanse da telefon proradi

tako da za tvoj ka700i sigurno ima sansi

Prilozi

• DSC00025.JPG
    DSC00025.JPG
    372.7 KB · Pregleda: 99
  • DSC00028.JPG
    DSC00028.JPG
    429 KB · Pregleda: 69
  • DSC00029.JPG
    DSC00029.JPG
    463 KB · Pregleda: 78
Poslednja izmena:
Rizikuj i nosi ga u servis....
Ako rikne jebi ga, ako ne onda jeeeeeej :smoke:

slobodno ga odnesi u neki profi servis
samo mogu da ti poprave osvetljenje, a ciscenje telefona u svakom slucaju nece da odmogne

to sto su tebi rekli da moze da se desi da vise ne radi, to oni skidaju odgovornost sa sebe ako nesto zeznu jer ipak je to telefon od nekih 100 i kusur e

nazalost nije
pospadale kuglice sa ploce

Nazad
Vrh Dno