Šta je novo?

K O J I modem uzeti ? Koji chipset? Hardverski ili... ?

h4v0kk

Čuven
Učlanjen(a)
19.07.2003
Poena
604
'Ajde nek' mi neko, ako ga ne mrzi, preporuchi koji sledeci modem da pazarim, poshto prodajem mog vernog Zoltrix-a 56K ISA, koji me je do yaya sluzio ? Ne razumem se uopste u ovu navalu novih i starih chipsetova za modeme, pa nek' mi neko, ako ga ne mrzi, na nezan nachin saopshti za koji model, ili za koji no-name, i sa kojim chipset-om da se odluchim ? Lucent ? Rockwell ? Intel ? Hardverski ? Softverski ?

K O J I ??? :) :boom:

Zaboravio sam da napishem da sam na digitalnoj centrali, broj pochinje na 342.

Pomazhite !

Ima po gradu relativno jeftinih internih US Robotics 56k, koji su proverena stvar (trebalo bi da kostaju izmedju 25 i 30e). Ja sam imao jedan takav i bio sam super zadovoljan (kao i jos par ljudi koje znam na drugim centralama), dok nisam iz zezanja probao najjeftiniji Conexant HSFi koji je uvozila firma u kojoj radim i provalio da se i konektuje na vise, kao i da ima fenomenalan protok (na zalost vise ih nema). Lucente (Agere) u svim podvarijantama izbegavaj.

Hvala, Mancha! Imali jos neko drugi nesto da kaze ?

Lucent i samo Lucent. Sada se zove Agere i stvarno ima losih modela ali ima i dobrih. Stoga ako ti se nudi kupi skuplji model koga zovu hardverski, iako veze nema sa time.
Ipak, bez obzira na to, u radu se ponasa odlicno i neces zazaliti ~14 evrica koliko kosta u maloprodaji.

Pozdrav!

Ja sam jedno duze vreme koristio Rockwell na 33.600, u ISA izvedbi i odgovorno tvrdim da se takvi modemi vise ne proizvode niti se mogu igde naci....

Sad koristim Agere(neki ga prodaju i kao Lucent, ali to je ista stvar, Sasa je lepo napisao). Ne pravi mi nikakve probleme, odnosno radi sasvim OK, tako da ne bi trebalo puno da razmisljash, uzmi njega za smesno male pare i trebalo bi sve da radi kako treba....

E, sad sto se tice one price soft-hard modem nemoj mnogo da te zabrinjava, ovde tesko moze i da se nadje pravi hard modem, i obicno su isti u externoj varijanti i jakooo su skupi. Tako da ti ostaje soft varijanta (pazi nemoj da te zavara sto ce neki prodavac da ti prodaje hardverski interni modem jel to kod nas kolko ja znam nema, odnosno svi oni koriste CPU za svoje potrebe)...

Dakle da ne pricam gluposti vise Agere i to ti je to...

Ja ti preporuchujem da ako imash nekog "dobrog choveka" :) od koga nabavljash, uzmesh lepo 3-4 modema (razlichita naravno :) ) i probash lepo sve pa shta se tebi najbolje pokaze...To ti je najsigurnija kombinacija !

Hvala svima na odgovorima i posvecenom mi vremenu !

Ako se ipak odlucis za Lucent, izbegavaj one sa Imtelovim stikerom, jer se preveliki broj vraca nazad. Neznam kako Imtel uspe da uveze krsh serije, ali bilo je par razlicitih Lucenta koje su uvezli i svi su rikavali obavezno. Inace, video sam samo jednu seriju Lucenta koja je radila bolje od USR i Conexanta, ali su iz nje svi do jednog riknuli u roku od mesec dana.

Conexant 56K hw (Acrop) - NE ako o njemu mislite bar ne na nasim analognim centralama, od svih modema koje sam probao ovo je vrhunac, reci cu, nekompatibilnosti sa nasiom telekom infrastrukturom. Nezavisno od provajdera konektuje se jednom u 50-tak puta i tada je pitanje da li ce biti transfera...

Od mene glas za Conexant HCF u nekoj varijanti sa imenom
ja imam Diamond supramax 56i i radi odlicno
Takodje sam imao i onaj IBM conexant i on je radio dobro
jedino mislim da je onaj zoltrix smartspirit(ili kako se vec zove) malo precenjen
A ima i definitivno najbolje drajvere za linux od svih winmodema

Ako te zbunjuju sa ovim Lucent Agere je dobar tj. ne kupuj taj sitic nego drugi u obliku Ambient, PC-tel, ESS i Conexant....zazmuri i uzmi ovu zverku:
..................http://www.multitech.com/PRODUCTS/MultiModemZPX/

To je ono pravoooo (D)

Salu na stranu, posto imas digitalnu centralu korektan Intel Ambient "hardware" verzija ili ovi novi USR-ovi od 16 eurica ce ti sasvim odraditi stvar.

Otprilike su ti svi modemi danas slicni. Neko se kune u ovaj, neko u onaj.
Ja licno imam Rockwella i OK je.
Naravno, ako ti je prodavac dobar covek i dozvoljava ti da vratis stvari koje ti ne rade iako u radnji sljakaju (a ima i takvih dobrih dusa) probaj pa vidi.

imao sam intel ambinet kada sam morao da predjem sa isa rockvella i to sam ga imao citava dva dana a onda sam pazario diamond 56i sa conexant chipom i perfektno radi i video sam na yu.oglasi novi su sada 12e maloprodajna...

moje misljenje je da je to trenutno best buy.

Ne znam, ovaj moj Conexant je CTX1085 - HCF pci modem (po driverima), ful duplex, voice itd. (sa acorp nalepnicom, ima sound i mic izlaz/ulaz)... Probao sam generic drivere ali nista nisam uradio, mozda cu da skinem diamond drv, ali kako se sada vuce tesko.... Nemoguce je konektovati se... istina ja sam na katastrofalnoj centrali, ali lucent i pctel su se odlicno snalazili... Videcu da probam sa josh nekim driverima, ako ne upali vracam se na lucenta. Sasvim je moguce da modem radi OK na drugim centralama , ali mi je to slaba vajda ...

Nazad
Vrh Dno