Šta je novo?

Just Cause optimizovan ili ne?

• Začetnik teme Začetnik teme Flight
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Flight

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
15.12.2004
Poena
349
Evo jedne igre koja ne samo da je pozajmila ideju iz Boiling Pointa, nego je pozajmila i nivo neoptimizovanosti! Prvih 15-20 minuta igra radi bez problema ali posle toga, ono je smesno, sa 40-50 frejmova, igra pada na 0-5, ili se prosto zamrzava. Iskustva, resenja, patchevi, ko sta ima neka kaze u vezi ovog problema i resavanja istog, mada ne verujem da moze da se resi, ali 'ajde...
Makina iz potpisa, drajveri 93.71

Poslednja izmena:
Evo jedne igre koja ne samo da je pozajmila ideju iz Boiling Pointa, nego je pozajmila i nivo neoptimizovanosti! Prvih 15-20 minuta igra radi bez problema ali posle toga, ono je smesno, sa 40-50 frejmova, igra pada na 0-5, ili se prosto zamrzava. Iskustva, resenja, patchevi, ko sta ima neka kaze u vezi ovog problema i resavanja istog, mada ne verujem da moze da se resi, ali 'ajde...
Makina iz potpisa, drajveri 93.71

Sve to lici na klasican memory leak.

Istripovao si se, Just Cause radi sa 50+ fps na 1920 x 1200 - ne samo na mojoj mašini. Evo Filipenko kaže da mu je na Sempronu 2800+ i 6800GS-u letelo u 1400 x 900 sve na max. Ja baš imam iskustvo da je igra do jaja grafički optimizovana i nema memory leak...

nešto kod tebe nije u redu...

trenutno igram just cause na masini is potpisa ali na samo 512mb ram-a, u 1440x900 na medium podesavanjima i igra radi na pristojnom broju frejmova, nema opadanja ni posle vise sati igranja.

Istripovao si se, Just Cause radi sa 50+ fps na 1920 x 1200 - ne samo na mojoj mašini. Evo Filipenko kaže da mu je na Sempronu 2800+ i 6800GS-u letelo u 1400 x 900 sve na max. Ja baš imam iskustvo da je igra do jaja grafički optimizovana i nema memory leak...

Sempron je 3100+ 😡 Ionako je krš, ne nipodaštavaj dodatno 😛

U svakom slučaju, Just Cause je jedna od veoma solidno optimizovanih igara, prema mom iskustvu. Sve je bilo super glatko i nezahtevno, a grafički izuzetno, baš sam se iznenadio. Doduše, nisam mnogo igrao jer je igra kao igra smor 🙂 ali se ne sećam ikakvih problema tehničke prirode.

Nije toliko smor koliko je generička... AI je eratičan, igra je totalno nedovršena, a bilo je potencijala...

Ja ovo sam pokusao da igram u 1024x768, texture high, water high, terrain medium, world detail medium, post effect on, motion blur on, i ono trece on, tako mi je sama igra automatski podesila video podesavanja, i sve super radi dok ne nastanu pucnjave oko nekih zgrada, i onda ono ni na sta ne lici vise, probao na low isto, probao u 800x600 sve na low, radi solidno????:trust:

U cemu je problem, taze mi je instaliran winxp sp2, 3-4 dana, drajveri za zvuk, nisu najnoviji, ali relativno novi - mesec i po, ostale igre rade bez greske, 3markovi rade i daju rezultate kakve i treba. Ali igra jednostavno radi kao da nema dovoljno sistemskog rama, kao da umesto 1gb imam 256, mada bi i tad bolje radila. Pre instalacije sistema igra je isto tako radila, pa rekoh mozda je vreme da sredim malo pc, kada ono nista od napretka.

Poslednja izmena:
Deinstalirao sam drajvere i ubacio 91.47, za sada igra radi odlicno, znam da su se pojedini ljudi zalili na 93.47 drajvere, a sada mi je jasno i zasto. Nista ostavite ovaj thread u slucaju da se jos nekome desi nesto slicno da zna kako da resi, ja cu sutra jos malo da istestiram igru, da vidim da li je sve potpuno u redu sada.

Ono za memory leak sam rekao na osnovu nevedenih simptoma. :S:

@GoranM, u pravu si sto se simptoma tice licilo je na nedostatak memorije.

Sa ovim drajverima bolje radi, ali se simptomi pojavljuju ponovo sto se igra duze igra, ucestalije je, ne u onoj meri sa 93.71, ali opet dovoljno iritirajuce.

Resen problem, a kako se ispostavilo bilo je do memorije, malo sam je prenaprego overklokovanjem pa je trokirala, sistem nije pucao, ali memorija je zezala, sada su smanjeni malo klokovi, i smanjena voltaza memorije sa 2,9 na 2,8, igra napokon radi bez problema!!!!!

Poslednja izmena:
More jok, opet *****ava, unistall.

Nazad
Vrh Dno