Šta je novo?

Joystick Port adresa

Saint

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
604
Nikako nemogu da nateram PC da mi prepozna joystick.
zna li neko adrese u konfiguraciji gameporta koje treba postaviti da bi joy. radio..

tnx.FX

Kod mene je game port na isa soundblasteru (yamaha) I/O Range 201-201

Jel ti win praavi probleme sa konfigurisanjem game porta (mozda treba samo da mu podmetnes drajver). Kada u kontrol panelu odes na Game Controlers pa odes na add i namestis neki joy. koji slican tvom, sta se desava. Koji je win.

DS9 je napisao(la):
Kod mene je game port na isa soundblasteru (yamaha) I/O Range 201-201

Jel ti win praavi probleme sa konfigurisanjem game porta (mozda treba samo da mu podmetnes drajver). Kada u kontrol panelu odes na Game Controlers pa odes na add i namestis neki joy. koji slican tvom, sta se desava. Koji je win.

Pazi ovako...
imam SB AUDIGY koji ima svoj g.p. medjutim u kada sam reinstalirao Win 98. zaboravio sam da zapišem koja je adresa i sada da me ubijes nece da radi.. inače SB prepoznaje g.p. ali g.p. u Game controlers neće da vidi Joystick. i tu mi je problem... znači ranije je radilo a sada neće i problem je u adresi.... (barem se ja nadam)

Ako ti je u device manager-u prepoznat Audigy, kao i njegov game port, onda mozes i sam da vidis koja mu je adresa. Naravno, pod uslovom da si instalirao sve drajvere (i sb i game port).
Ako je to u redu, onda probaj da ides u Safe mode i da Resurse stavis na automatic (vise se ne secam kako je tacno u win98).

Adresa, koja god da je, u principu ti i ne treba. Ako je takva da se ne preklapa sa necim drugim onda ne bi trebao da imas problema (dakle bitno je da budes siguran da se ne preklapa sa drugim). Onda u game controlers, kada dodas neki genericki joy. trebalo bi da mu bar osnovne funkcije rade.

Ako ti kaze NOT CONNECTED u Game Controlers-u a Joystick ti je ukopcan onda probaj da stavis "2-axis,2-button joystick"... ako ti tako proradi onda idi postepeno dok ne dobijes sta ti treba (koliko AXIS-a tj. osa - imaj na umu da se rudder i ta ****** racunaju kao ose - i koliko dugmica).

Takodje probaj da nadjes drajvere za joystick, to ce ti dosta olaksati instalaciju. Pogotovo ako je Genius u pitanju.

Nadam se da ce ti ovo pomoci.
Uzdravlje!

Problem sam resio... međutim problem je zbilja u SB-u.. ili u malim gremlinima ... :)

Joy. radi samo u jednoj kombinaciji kod mene i ako zvaničnih sudaranja nema nigde..

Svima koji su se javili hvala na pomoći....

Vrh Dno