Šta je novo?

Josh malo o rezachima...

Adept

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2003
Poena
601
Chitajucji mnoshtvo postova na temu koji rezach je dobar a koji losh, mozhe se izvucji zakljuchak da ja kupovina rezacha, kao i kupovina bilo koje druge komponente uostalom, lutrija. Danas cje se pojaviti njih desetoro koji cje tvrditi da je taj-i-taj rezach odlichan i da rezhe fantastichno, a vecj sutra novih desetoro koji cje negirati te tvrdnje, govorecji da je taj-i-taj rezach krsh. Ali:

- koliko sam mogao da primetim, uvek kada se neki rezach spominje u loshem kontextu, gotovo uvek je rech o tome da ne mozhe da rezhe na svojoj max deklarisanoj brzini od recimo 52x. Da li sam u pravu?! Ako je vecj tako, onda me zanima ko bi to i hteo da rezhe na celih 52x!??! Da li najnoviji rezachi rezhu sasvim normalno do 24x?!

- da li se iko susretao sa problemom stari hardver - nov rezach? Da li bi recimo 52-ojka pravila problema na hardveru starom tri godine?! [konkretno - intel pentium 550MHz Coppermine, bx master, 128 MB ram] Ako se ne varam, negde sam davno prochitao da svaki rezach ima svoju hardversku zahtevnost, pa me stoga zanima da li bi bilo ikakvih problema ako bih uzeo 52-ojku i stavio je na svoju mashinu?! Drug isto ima komp star 3 godine [400MHz celeron, 196MB ram, neka krsh ASUS plocha...] i na njemu TEAC 24x i najednom je pocheo da pravi probleme u smislu da nijednu igru/program nije hteo da narezhe normalno, vecj sa problemima koji su dovodili do toga da ako se i pokusha instalacija s nekog tako narezanog diska, ona [instalacija] bi pucala uvek na razlichitim delovima... Inache, divx rezhe bez problema...

- zanima me i mozhe li mi ko objasniti shta su to "crni rezachi"?! Imao sam prilike da vidim crnu TEAC-ovu 16-icu i recheno mi je da je u pitanju komponenta pravljena za IBM-ove gotove koniguracije i da je stoga *mozhda* bolja i pouzdanija... Ono shto sam primetio na tim "crnim" primercima jeste da s prednje strane nemaju ulaz za slushalice a samim tim nemaju ni mogucjnost pojachavanja/utishavanja izlaznog signala... Zanima me da li je to zaista bolje/loshije i u chemu je shtos?! Da li bi to mozhda trebalo pazariti pre nego "belu" verziju?!

Hvala unapred na pomocji!

pa ti teac-ovi su crni zato sto su i netviste crne - bilo bi glupo da su ostavili bele rezace a crno kuciste ;)
mislim da nema veze dali ima ili nema prednji ulaz za slusalice

Nazad
Vrh Dno