poslednji trzaji pred nove nalete 88 serije
Very nice![]()
Daleko od toga da je karta losa, nego je - bar po meni - problem sa njom iskljucivo u visim rezolucijama. I to pre svega zbog nedostatka memorije.Ne kapiram, blatite ovu karticu gde god stignete, a negde je cak i BOLJA (za koji poen/frejm) od ovih novijih kartica (8800gt, HD3850/70). 8800GTS je i dalje VEOMA dobra i spada u sam vrh, samo budala tj. "tatin sinovac" bi prodao ovu kartu zarad neke recimo 8800gt... *** sorry ako sam nekog mozda uvredio ili sl, ali non stop hvalite i dizete u nebesa tu 8800gt i nove radeonke, koje u principu, NISU BOLJE OD 8800GTS... mozda cete osetiti razliku u 1080p HD rezolucijama :wave:
Daleko od toga da je karta losa, nego je - bar po meni - problem sa njom iskljucivo u visim rezolucijama. I to pre svega zbog nedostatka memorije.
Mislim, tesko da ce moci da se pokrene neka zahtevna igra (necu ni da pricam o Crysis-u) u native rezoluciji 20/22" wide monitora (1680x1050), sa svim detaljima na max... i recimo AA na 4x i AF na 16x
See my point? Samo zato se prica o 8800GT-u i slicnim kartama (HD 3870), koje imaju 512 mega rama... kao zamena za 8800GTS 320MB.
2 Nidza:
Kick ass :smoke:
*** pravite razliku izmedju 320 i 512 kao da je neka razlika. Imate GTS 640 pa daje iste reziltate kao i 320 model u 99% igara. Sto pricate napamet? GTS-ov nedostatak nije samo memorija nego 80 cip koji polako odlazi u penziju, manje SP, manji taktovi i tek na kraju manje memorije. Razlika izmedju GTS i GT nije u kolicini memorije vec u novijem cipu i visim taktovima zbog cega GT daje nekih 10-20% ubrzanja. GTS 320 je jos uvjek extra karta, koja ce trajati bez problema do dolaska 9*** serije.
Ako je tako - onda super! Bice mi zadovoljstvo da je najzad posteno izmaltertiram oko Nove godine, imacu vise vremena, pa ce i par dobrih igara doci na red... 1680x1050, sve na high/very high/ultra high, koja vec budu setovanja u igramanetacno. Sve radi ko podmazano sa navedenim parametrima sa 8800 GTS-om 320mb, sem Crysisa naravno![]()
Do 12x10 jeste tako... ali u visokim rezolucijama i sa AA pocinje da se oseca razlika.*** pravite razliku izmedju 320 i 512 kao da je neka razlika. Imate GTS 640 pa daje iste reziltate kao i 320 model u 99% igara.
Medjutim, ako neko BAS SADA radi upgrade sistema, najpovoljnije bi bile upravo HD3850 i 8800GT. Ja licno, cekam 9xxx seriju, sve mi radi ko podmazano (OPET, sem crysisa)
Samo da razjasnim neke stvari. U vecini testova je GT oko 30tak posto brzi od GTS 320 na defaultu. Negde je razlika mizerna (UT3) negde je 50 pa i vise posto. Ali. Bulumenta 320tica je fabricki klokovana, a ostavljaju mogucnost za jos neki procenat sigurnog kloka, i desetak procenata i vise srecnima. Tako da na u proseku igara prosecno klokovani GTS nije vise 30% sporiji od GT nego 10-15% (hipoteticke brojke, ako gresim gresim).
S obzirom da nema puno ljudi koji "znaju ljude" pa mogu da uvale GTS nekom iz provincije po staroj ceni, i da kupe GT po dilerskoj bez PDVa (neki na Benchu samo to priznaju kao cenu), davanje 100-150 evra (ako uspes odma da prodas GTS) za 15tak posto razlike je................
Uh, ja bez AA-a bas ne mogu... bez AF-a jos i mogu, kako rekoh, i ne primecujem ga mnogo (lazem, primecujem, ali mi ne smeta toliko... sigurno ne ni priblizno kao reckave ivice@ Car - crysis sam igrao na high details na 1440*900 i fps mi je avg oko 33-35 na taktovima grafe 650ili670/900ili1000. Nigdje ne pada ispod 22fps-a. E sad ja sam jedan od onih koji rijetko koriste AA/AF (cak i u COD4 gdje imam 50+fps avg nisam koristio AA ni AF) pa mi igranje crysisa ne predstavlja problem. Sta vise uzivao sam igrajuci crysis i ako far cry2 bude radio kao on, necu odmah ni prelazit na 9***seriju.
Dobro, nije problem, kloknucu i ja svoju, to mi ne pada tesko... a i meni su neke igre "zaostale", ne mora Crysis da bude prvi, ima tu lepih stvari za odigrati - CoD, Half-Life 2 epizode, NFS Carbon, Jericho... ima sta da se igraMozda je nisam ni objektivan toliko, jer sam bio na wow-u 2.5 godine? Prije 3 mjeseca sam prestao igrat, pa tek sad igram igre od prije 2-3 godine (fear, nfs MW itd). Tako da sam se sa 8800GTS bas naigrao. Mada cryisis je muci to je cinjenica, morao sam izvuci pristojan clock iz nje (30%) da bih pristojno igrao bez niskog fps-a.
Moje skromno misljenje je da kod ovog rezultata presudnu ulogi igra Q6600@4000Mhz.
Uvek pricamo istu pricu izlaskom novih kartica. Za onoga ko SADA kupuje ili pravi novi sistem, best-buy je 8800Gt (G92). Na nas koji imamo 8800GTS, bi bila sramota da je poklanjamo. Ako je moj drugar, mogao sasvm lepo i pristojno da igra Crysis na D352+7900Gt kao i sve prohujale naslove, a sigurno ce moci i nove naslove da potera, zasto bi davao 100-ak € da sa 8800gts predjem na8800Gt, kada iza ugla cuce 98XX kartice?
Drugo je pitanje da li bas uvek mora da se ima najlepse, najbolje itd.
aha, iza ugla cuci 9600gt koji ce biti za par nijansi SLABIJI od 8800gt a cuci i cipelarnik aka 9800, racunaj da ce to da kosta 600e+ . :wave:
best buy - 8800gt i dalje![]()
Za nas koji imamo 8800GTS, bi bila sramota da je poklanjamo. Ako je moj drugar, mogao sasvm lepo i pristojno da igra Crysis na D352+7900Gt kao i sve prohujale naslove, a sigurno ce moci i nove naslove da potera, zasto bi davao 100-ak € da sa 8800gts predjem na8800Gt, kada iza ugla cuce 98XX kartice?
aha, iza ugla cuci 9600gt koji ce biti za par nijansi SLABIJI od 8800gt a cuci i cipelarnik aka 9800, racunaj da ce to da kosta 600e+ . :wave:
best buy - 8800gt i dalje![]()
Samo 600€. Zar je to neka para za nekoga ko zeli da je ima prvi u selu.
znas kako: 160e je 160e. ako vam se pojavi nova 9600GT za te pare za neki mesec onda ces je tek dati u bescenje. ne kazem da bi trebalo sada da je prodas, ali cim se pojavi nova serija dobrano ces izgubiti na vrednostiUvek pricamo istu pricu izlaskom novih kartica. Za onoga ko SADA kupuje ili pravi novi sistem, best-buy je 8800Gt (G92). Na nas koji imamo 8800GTS, bi bila sramota da je poklanjamo. Ako je moj drugar, mogao sasvm lepo i pristojno da igra Crysis na D352+7900Gt kao i sve prohujale naslove, a sigurno ce moci i nove naslove da potera, zasto bi davao 100-ak € da sa 8800gts predjem na8800Gt, kada iza ugla cuce 98XX kartice?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari