Šta je novo?

Jos malo o oglasima

Abdee

Slavan
Učlanjen(a)
30.11.2004
Poena
350
Postovana administracijo,

misljenja sam da oglasi u kojima se trazi "ponuda" a ne navodi cena vrlo jako veoma smaraju i da treba da budu zabranjeni. Ja zaista ne vidim potrebu da mali oglasi izgledaju kao tender po drustvena preduzetja i ako mi se nesto sto je ponudjeno svidi ja zaista ne zelim da cekam dan il' dva da bi dobio obavestenje o tome da li sam kupac ili ne.

1000 ljudi 1000 cudi, ne moze se svakom ugoditi. Kome se ne svidja ne mora da kupuje, meni kada se nesto ne svidja u nekom oglasu ja ga jednostavno zaobidjem isto se odnosi i na prodavnice i prodavce, ako mi se ne svidja jednostavno se okrenem i odem. Licno sam protiv raznoraznih zabrana a pogotovo protiv tako beznacajnih kao sto je ova koju ti predlazes.

He he he he svako placa onoliko koliko mu to vredi...Npr AGP grafe,Bartoni...nekome ne vrede nista(a i ne vrede nista posebno Barton) pa opet ljudi pljuju pare(i to oni sto josh uvek racunare klasifikuju PI PII PIII i jaka cetvorka)...
za njih stavish bez cene i kad pocnu da nude 30e za bartona pa 35 eto srece onome ko je raspisao tender

Slažem se sa postom broj 2.
Mnogo je jednostavnije zaobići oglase i oglašivače koji ti ne odgovaraju nego uvesti još jedno pravilo i učiniti postavljanje oglasa naukom. Najbolje da uvedemo obavezni kolokvijum koji treba položiti pre postavljanja oglasa. :wall:

Mislim da je to nepristojno, kačiti oglas bez cene, pa još ne odgovarati na ponude. Mislim da bi u tom slučaju "licitacija" mogla biti javna, možda to može da se odradi na forumu ?

Mislim da je to nepristojno, kačiti oglas bez cene, pa još ne odgovarati na ponude. Mislim da bi u tom slučaju "licitacija" mogla biti javna, možda to može da se odradi na forumu ?

Apsolutno se slazem!!! X puta sam ostao bez odgovora,stavis cenu pa nudis,nije sramota smanjiti cenu ako ne ide prodaja.

Ne treba katanac, i ja sam da se takvi oglasi brisu i zanima me bas koliko ima ljudi koji isto misle. Ja licno uvek bojkotujem oglas bez cene a cesto pazarim ovde, sto za sebe sto za druge.

Ajde jos jednom da ponovim...PROCITAJTE SVI LINK KOJI SAM POSTAVIO I USTEDITE VREME SVIMA. Sam Silver se slozio sa ovakvom prodajom (nazalost) i nemozemo nista protiv toga :S:

Najbolje da se uvede još jedna podgrupa u malim oglasima pored ponude i potražnje - licitacije.
Meni je lično uvek bilo bezveze kad me prodavac nečega pita "a koliko ti ceniš". Prodavac je taj koji prodaje, on treba da formira i neku okvirnu cenu i tačka.

Ja i dalje ne razumem zašto nije dozvoljena javna licitacija? Sigurno oglas neće biti napunjen sa 50 postova? Biće verovatno 4-5 odgovora. Samo treba da se definiše par pravila i da se neozbiljni učesnici u licitaciji momentalno kažnjavaju.
U stvari, sada kad bolje razmislim - jasno mi je zašto to nije tako : bilo bi to proširenje posla za modove, a ljudi neće da se smaraju sa svakakvim "šaljivđijama" ; s druge strane, već je na Bench forumu odavno uvedena određena kultura ponašanja, pa verujem da bi broj takvih "intervencija" bio zanemarljivo mali.

Podvlacim jos jednom - ako smo jasno dali do znanja da ne zelimo od foruma da pravimo pc berzu, onda je jasno da ne zelimo od foruma da napravimo ni ebay. Ako ovo krene da se komplikuje, jednostavno ce se staviti katanac na sve to i stvari ce se vratiti na obicne "novinske" oglase.

Od silvera licno!

........ ja zaista ne zelim da cekam dan il' dva da bi dobio obavestenje o tome da li sam kupac ili ne.
Nazoveš ga na mob. ako nema broj telefona preskočiš oglasi i rešio si svoj problem. Ukoliko te robe nigde nema, a potrebna ti je, sačekaćeš i tri dana :d

Oglasivace sa najvecom tajnom ponudom redovno zaobilazim, cak mi se pomale i gade
takvi oglasi :)

Poslednja izmena:
Ne vidim šta je loše u oglasima bez cene - kome smetaju neka ih zaobiđe.
Vrednost robe je čudna stvar - lepo napisa jonesba.

Zašto bi se modovi i administratori smarali sa ovakvim glupostima ?

Kao sto rekoste, oglas koji mi ne odgovara (sto znaci u kome nije navedena cena) uvek zaobilazim, pojavice se vec isto to sa cenom.

A oglasivaci koji oglasavaju po principu "najbolje ponude" i lupaju reply-je sa informacijama zbog "velikog interesovanja" nemaju pojma o trgovini ;)

Poslednja izmena:
Poslednje što sam prodao preko benča je zvučna 5.1 live - za 1000 dindži, pre više od pola godine. Kome se sviđa neka zove, ili da se dogovaramo. I meni se povraća od oglasa bez cene, pa nismo turci ili arapi, egipćani... pa da se cenkamo za svaku sitnicu. Za 4 godine sam kupio par stvari preko foruma, naravno samo sam zvao one koji stave cenu.
PS
Što se mene tiče, ako oglasi smaraju forum - ja sam za ukidanje, nije ovo ebeni buvljak. Evo primer, neki bolid sa 3 posta pre par dana dade oglas da valja dual sim telefone u sobi sa telefonima. Lepo mu pošaljem PM da se ne zahebava i da čita malo, al ne vredi.

Poslednja izmena:
Report this post pa ce ostati i bez posta i sa warnom ;)

Ljudi ako ste gadljivi na oglase u kojima nije naznacena cena vi lepo zaobidjite iste. Mozda neko prodaje nesto a ni sam ne zna koliko da trazi ili koliko moze da dobije, pa lepo covek stavi oglas bez cene, pa ko hoce neka pita, neka kontaktira tu osobu itd...a o tome da ne odgovaraju na pitanja, desi se i meni da ne odgovorim po nekada, ne iz neuctivosti vec zato sto ne stignem, zaboravim, ili zato sto dobijem bukvalno 100 pm-ova, sa pitanjem koja je cena i tome slicno. Znaci ako nisam siguran koliko da trazim za nesto neka neko ko zna da ponudu i kraj price...stvarno ne znam sta ste se toliko raspricali oko ovoga, pustite ljude da funkcionisu kako njima odgovara, a vi ih bojkotujte ako zelite (ne znam samo zbog cega) i svi zadovoljni...a da, nece ni vas da ubije ako date neku ponudu...

obi van je napisao(la):
...ne znam samo zbog cega...
Da se ne lazemo, svi koji ne stavljaju cenu u oglasu nadaju se da ce se javiti neka ovca i ponuditi 150% vrednosti. Niko me ne moze ubediti u suprotno. E sad, ja zovem, ponudim neke pare ali tebi to ne odgovara jer se ti nadas da ces prodati za vece pare jer bi u suprotnom stavio neku cenu. Slozis mi neku pricu kao zvao me je lik ovo - ono, javicu ti itd... i ja posto kad nesto kupujem onda kupujem odmah i dogovaram se odmah ili uopste ne kupujem, vise te ne zovem nikad. Onda mi je lakse uopste da te ne zovem i ustedim obojici vreme i impulse. :)

Poslednja izmena:
Da se ne lazemo, svi koji ne stavljaju cenu u oglasu nadaju se da ce se javiti neka ovca i ponuditi 150% vrednosti. Niko me ne moze ubediti u suprotno. E sad, ja zovem, ponudim neke pare ali tebi to ne odgovara jer se ti nadas da ces prodati za vece pare jer bi u suprotnom stavio neku cenu. Slozis mi neku pricu kao zvao me je lik ovo - ono, javicu ti itd... i ja posto kad nesto kupujem onda kupujem odmah i dogovaram se odmah ili uopste ne kupujem, vise te ne zovem nikad. Onda mi je lakse uopste da te ne zovem i ustedim obojici vreme i impulse. :)

Sve je to lepo, ali ja tu i dalje ne vidim nikakav problem. Tebi brate mili ako je toliko tesko da das 2 dinara za sms to je tvoja stvar. Na kraju krajeva ne verujem da bilo ko zeli i ima povoda da tebe ili bilo koga ubedjuje u nesto. Ako nisam siguran za cenu, necu ni staviti istu. Ako si ti spreman da platis nesto preko cene, kao sto sam ja dosta puta uradio da bih dosao do zeljenog hardvera, onda mozes valjda da "dozvolis" nekome da postigne sto bolju cenu za nesto sto prodaje. Takodje svi sad sebe predstavljate tu za neke monahe koji ne bi zakinuli nikome ni dinar, i nikada ne bi nesto prodali preko cene, jer eto, nije po nekom prodajnom kodeksu, sta li...i o cemu se radi ovde, zbog cega "kukate"? Sta bi ste vi, da kupujete na benchu po cenama koje su manje od nabavnih, sta...? Da ljudi prodaju po cenama koje svima odgovaraju...daj malo, uozbiljite se.

Nema potrebe da se zestis, rekao si da ne znas zbog cega preskacemo oglase bez cene i ja sam ti lepo objasnio o cemu se radi u mom slucaju. Nikad nisam kupio na benchu nista ispod cene na a ni ne zelim. Ovde kupujem prvenstveno zbog toga sto je vecina ljudi ok, nikad nisam popusio neku vecu ispalu a to je mnogo bitnije on same cene. Spreman sam da platim "nesto preko" ali ne radi se o tome, jer da je tako, stavili bi lepo 15-ak % vecu cenu i opet bi se ljudi javljali. Ti slobodno prodavaj svoju robu bez cene a ja cu preskociti tvoj oglas i svima lepo.

EDIT: ono za impulse je bila vise sala, ima cak i smajli a SMS trgovina ne postoji.

Poslednja izmena:
Ma bre cela tema je przenje obicno, ja se ne zestim, izvini ako si stekao takav utisak :). Vi bi ste kad kupujete da vam je sve lepo napisano, da ne morate da zovete i trosite impulse, vreme i sta vec, i kazem sve je to lepo sa vase strane gledano, a opet je to i problem, gledas samo sa svoje strane. Na kraju krajeva, aj' realno, sta vas briga kako ko oglasava svoju robu. Sam si rekao, ne kupujes robu kod ljudi sa site-a zato sto nisu naveli cenu, super, tvoja stvar. Po meni nije bas najsrecnije resenje al' ajde...prodavao sam i kupovao svasta preko bencha i nikada problem nisam imao, i sa cenom u oglasu i bez. Ponavljam ne treba da se menjaju ljudi prosto zato sto drugi ljudi misle da bi tako trebalo, to jest da drugima bude lakse i udobnije...

...sve u svemu totalno nepotrebna tema, koja nece dovesti do nikakvih "promena" sto se tice oglasa, ne samo ovde, nego bilo gde...

EDIT...ne znam o kakvoj SMS trgovini pricas :)

Poslednja izmena:
Sve je ok, razumeli smo se :) bezveze sam se izrazio u vezi trgovine ali sam mislio na to da ne mogu prodam nesto ili kupim sms-om a da ne cujem ni glas coveka sa kojim trgujem. A besmisleno je prvo slati sms pa onda kao zvati, ako je covek ostavio telefon u oglasu onda ga lepo zoves i pricas sa njim. :wave:

Poslednja izmena:
Sve je ok, razumeli smo se :) bezveze sam se izrazio u vezi trgovine ali sam mislio na to da ne mogu prodam nesto ili kupim sms-om a da ne cujem ni glas coveka sa kojim trgujem. A besmisleno je prvo slati sms pa onda kao zvati, ako je covek ostavio telefon u oglasu onda ga lepo zoves i pricas sa njim. :wave:

Ostavis broj i napises 'zvati posle 17h' a raznorazni pocnu da smaraju od 8h ujutru :d

E zbog tih raznoraznih dijabola jok bre broj telefona, lepo posalji poruku i ja ti dam telefon ako delujes kao kulturan ozbiljan kupac, ako u poruci zvucis kao dijabola necu ni da ti odgovorim na poruku.

Aj' mi samo odgovorite na jedno pitanje:

Kako ja da znam sta je za prodavca prihvatljiva ponuda? Po kom sistemu da formiram ponudu? Da nudim onoliko koliko je trazio neko ko je stvar prodavao ranije? Da cenu formiram na osnovu cene u USA uz dodate troskove transporta? Da cenu formiram na osnovu prosecne cene na ibeju? Da kukam kako imam samo xxxEUR ali i jaku zelju i potrebu za predmetom koji se prodaje? Da racunam na zagorelost prodavca pa da mu nudim poznanstvo sa "lakom" ortakinjom?

Mozda gledanje u pasulj pomaze :p:d

Salim se, ali takve oglase obavezno preskacem kao i one bez telefona.
Par puta sam bio ispaljen sa slanjem na pm.

Nazad
Vrh Dno