Šta je novo?

Jos jedno pitanje o mobilnima :)

Leka

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2001
Poena
619
Ovo ce vas "oduseviti", ali sta cu kad ne znam... :)
Imam Siemens M35i, i evo sad ce za koji dan da bude i trece i zadnje punjenje baterije (tj. formiranje) od 15 sati. Medjutim, nemam pojma koliko cu trebati da ga punim kasnije posto, pise u upustsvu da mobilni ne terba puniti vise kada se napuni. Kako cu znati kada se napunio i koliko ga je potrebno puniti? E da, i jos nesto, da li postoji neka baterija za njega da se kupi koja traje duze. Koliko znam ova je NiMh, a bolja bi bila neka LiIo. Moze li se to negde kupiti i posto?
e, 'fala unapred na informacijama...

Leka je napisao(la):
Imam Siemens M35i, i evo sad ce za koji dan da bude i trece i zadnje punjenje baterije (tj. formiranje) od 15 sati. Medjutim, nemam pojma koliko cu trebati da ga punim kasnije posto, pise u upustsvu da mobilni ne terba puniti vise kada se napuni. Kako cu znati kada se napunio i koliko ga je potrebno puniti? E da, i jos nesto, da li postoji neka baterija za njega da se kupi koja traje duze. Koliko znam ova je NiMh, a bolja bi bila neka LiIo. Moze li se to negde kupiti i posto?

Ni pre nisi trebao da ga punis vise nego sto kaze telefon, ali ajde.

Od sad pa na dalje i ubuduce, kad slikica baterije bude skroz puna sa belom strelicom sleva na desno, znaj da je telefon pun, skidaj ga sa punjaca i furaj. To bi sve trebalo da traje oko oko sat vremena.
Ocekuj da ti baterija traje 3.5-4 dana prvih mesec dana, 3 dana sledeca t meseca, pa posle jos 6 meseci dva dana, a posle kako si imao srece :)
Ja nisam imao i baterija je crkla, sto se desilo na jos jednom meni poznatom M35.
Uglavnom i ako budes imao srece ne gine ti zamena batarije nakon nekih godinu i malo jace jer traje 1.5 dan, i manje ako vise pricas.

Podzdrav!

p.s. imao sam jednog takvog zutaca 13 meseci pa znam :)

Leka je napisao(la):

Imas da kupis Li-Ion bateriju, prevrti malo oglase, a cena varira od 25dm pa navise...

LiIon baterije su mnoooogo bolje od NiMH kazu da su ove prve prakticno neunistive ako mozes kupi takvu...
anyway cini mi se da vecina ovih novih Siemensa poseduje jednu zgodnu opciju koja se zove "batery care", ovo je jako zgodna stvar, ali neznam tacno gde se nalazi u menijima pa ti potrazi...
LM to je za praznjenje baterije pre nego sto tel. stavis na punjenje, jako je dobra stvar jer na taj nacin prakticno uvek punis telefon "od nule", a boljka tih NiMH baterija je upravo to da joj se smanjuje vek trajanja ako se dopunjavaju odnosno ako ne sacekas da ti se totalno isprazni...

ajd` :wave;

LiIo je i laksa i duze traje od NiMh. Kakve su ove LiPolimerske?

E 10x na odgovorima... Zanima me jos nesto. Da li postoji ono cudo hands free za m35 (tipa slusalica i mikrofon)?

Vrh Dno