Šta je novo?

jos jedna stvar fali :)

Midgard

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2002
Poena
649
sastavljam komp (svrha sve i svasta,) )sebi i neznam koji phenom da uzmem,pa ako moze mala pomoc:d

ostatak je :

Asus Crosshair II Formula
4x 2 Kingston HyperX 1066
9800GTX+
2x wd 640 32mb (ide u raid)
coolermaster real power duo 600w

koliko je otprlike razlika u perf izmedju tog 920 i 9950 ?

zaboravio sam da pitam jos,da li ce moci da tera neke novije naslove na max setings ? 22"

Mogao bi cak i da uzmes AMD Phenom™ II X4 Processor 955 Black ako hoces da pljusnes djuntu. 😛
Ja bih ti na tu konfu uneo manje promene. Ali kako god.
http://www.amd.com/us-en/Processors/ProductInformation/0,,30_118_15331_15917^15921,00.html
http://www.amd.com/us-en/Processors/ProductInformation/0,,30_118_15331_15332^15347,00.html
Uvideces i sam razliku. A da li ces moci da guras sve na max? Procitaj malo druge teme na forumu pa ces i sam da uvidis. RAM-a ces da imas dovoljno a za GPU konkretno procitaj po temama.

Pa npr. uzeo bih Geil ili OCZ memoriju, 1 HDD od 1TB za pocetak pa posle guraj koliko ti treba za RAID, ATI graficku(4830, 4850 ili 4870, pa i 4890 ako se bacas na trosak) jer AMD i ATI su bratja po babu 😛, i sad ne znam koje ti je to CM napajanje real power duo, ali kada sam ja hteo CM da kupim "dobri ljudi" su me odvratili i preporucili mi nesto drugo(Corsair, Power&Cooling). Ne znam koji ti je cenovni rang za napajanje jer kao sto gore pomenuh ne znam ni koje je to koje si ti naveo 😀

Hoce da kaze da kupis jedan hard od 1TB za pocetak, pa posle da dodas jos jedan u RAID. Nego, razjasni nam da li si vec kupio tu plocu i ostale komponente, ili tek planiras to da uradis? Za dobru gaming masinu ja ne bih uzimao nista slabije (ali ni jace) od GTX260 216SP. I ta ploca, 8GB RAM-a...cemu to?

Poslednja izmena:
graficka mi ostaje od starog kompa.sve ostalo sam vec kupio.znaci nikako intel i nikako ati,pa sam uzeo doticnu plocu i sad ne znam koji proc 🙂

da li bi dobio neki "boost" ako uzmem npr 2x SSD pa u raid umesto ova 2 harda ili taj jedan "za pocetak" od 1tb?

Posto lova ocigledno nije neki problem, nista ispod 940 BE. Ne razmisljaj uopste o Phenom 1 procesorima, iskljucivo PhenomII. A za SSD... Sta znam, ne bih ja to jos uzimao, drzao bih se starih dobrih hard diskova, mozes slobodno da uzmes 2x640 kao sto si mislio, ima da lete u RAID-u.

Stvarno ni ja ne razumem 8GB RAM-a, ali ok, tvoja volja.
A sto se tice HDD-a. Zavisi sta zelis, RAID ili kolichinu? Mislim da ti je ispativije da uzmes za sada neki od 1TB i posle dodas kad ti zatreba jos jedan nego sada da uzimas sva. SSD je ZA SADA bacanje love(citaj: zasto kupovati njih kada ovi odlicno rade).
Razmisli pa odluci.

hvala svima,uzeo sam p2 920 🙂

imam jos jedno pitanje,da li uzeti LC Prophecy 750w umesto ovog sto imam (coolermaster extreme power 600W) ? (imam priliku da zamenim i da doplatim 20e) nekako me privlaci estetski deo LC-a ovog :smoke:

342660.jpg

Poslednja izmena:
Hm, jeste simpatican taj LC, ali nije sjajan po pitanju snage na granama od 12V, ima 2x26A (a to je manje od 52A kombinovano), a napajanje koje se deklarise kao 750W bi moralo da ima vise na tim granama (ili grani, ako ima jednu). Jel imas jos neki izbor? U principu, jeste nesto bolje od tog CM-a koji imas, ali ja bih radije kupio neko drugo.

nema,samo to,zapalo mi za oko zbog "dizajna" samo 🙂 "jeste nesto bolje od tog CM-a koji imas" bolje u smislu sto je jace ili zbog cega ? (sorry,ne razumem se bas :smoke🙂

Poslednja izmena:
Jeste, jace je i malo kvalitetnije, za 20e doplate mozes da ga uzmes, nisu to neke pare, a ipak ce ti znaciti. Ti mozes da ga uzmes jer ti je ispala takva zamena, a ovako ga ne bih bas preporucio, jer za njegovu cenu moze da se uzme bolji Chieftec CFT-750-14C.

U full-u se slazem sa korisnikom peja.
AKO bi nekako mogao to da izbegnes i uzmes Chieftec umesto LC-a, iako ga mnoogo hvale, bolje bi ti bilo. Trenutno ce taj CM da ti radi posao i vise nego sto treba.

aj da ne otvaram novu temu,zna li neko da li ce biti nekog realnog ubrzanja u igrama ako drug zameni amd 5200+ za 9950,tj osetnog,sad npr u crysis-u ima oko 20-25fps,8800gts ? :smoke:

ili da skupi jos para za 920? zna li neko cenu za 920 ?😛

Naravno, kosta ~16600 din. Ne isplati se da tvoj drugar uzima zastareli 9950 (iako taj 5200+ malo gusi graficku, ako je neoverklokovan), isplativija varijanta bi mu bila Phenom II X3 720BE za ~12300 din, ali kazi prvo koju plocu on ima? I taj 8800GTS, jel to sa 512MB ili 320MB?

Poslednja izmena:
Pazi, primetice on boost i sa 7750+ (a moze lako da ga overklokuje na 3GHz), ali i ta 8800GTS 320 nije nesto jaka grafa pa da mu treba neka zamena. Ja bih samo malo overklokovao taj 5200+ i to je to, nije pametno da menja procesor, a da ostane na toj grafi, znaci po meni, ili i jedno i drugo, ili ni jedno ni drugo.
7750+ i radeon 4770 (koji jos nije stigao, a ocekuje se sredinom maja, sa cenom od oko 100e) bi vec bili veoma dobra kombinacija. Sad sve zavisi od toga koliko je on spreman da da i da li uopste razmislja o zameni graficke karte.

a ako predje na npr 9800gtx+ ? onda ce osetiti tu razliku sa 7750+ jel ? 5200 je o/c na 2.9,i kao takvim ima onih 20-25fps-a u crysis.

Poslednja izmena:
Moras ti prvo druga da pitas sta on ocekuje i koliko love planira da ponudi pa onda da se vidi sta i kako moze. Za sada je OC tof 5200+ dobra stvar. A za buducnost-> polako... Ima vremena

Nazad
Vrh Dno