Šta je novo?

Jos jedan problem sa Pinnacle PCTV karticom

Učlanjen(a)
10.03.2005
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 9600X + DeepCool AG500 black ARGB
Matična ploča
ASRock B650 Pro RS
RAM
2x16GB Kingston Fury DDR5-6000 CL30
Storage
1TB Kingston KC3000
Zvuk
Edifier G2000 za desktop, Harman Kardon Citation 700 bar + Sub S vufer
PSU
Endorfy Supremo FM5 850W Gold
Kućište
Fractal Design R4
Monitor
Lenovo Legion R27qe
Miš & tastatura
Razer Pro Click + Logitech Illuminated K740 & Razer Blackwidow v3 + Razer Cobra
Laptop
Lenovo Thinkbook 14 G6
Mobilni telefon
Honor 400 Pro
Pametni uređaji
Dyson PH04 i Dyson V15 detect absolute
Pristup internetu
  1. Optički internet
Znaci probao sam sve moguce varijante, i kad vise nisam znao sta jos, onda sam probao jos neke stvari koje sam nasao na forumu i ****** i dalje nece da radi. Komp nije moj, nego mi ga je dala koleginica. Fora je sto je ona kod sebe imala instaliranu 98icu i XP i kartica je radila naravno samo pod 98icom (onaj koji je namestao, je bio pametan pa nije hteo da se *****ava da je podesava i pod XPom). E sad, ja sam stabio XP sa SP2, dok kod mog ortaka ista kartica radi sa XPom sa SP1, da li je mozda problem zbog SP? Da probam da stavim samo XP bez icega pa da vidim da li ce da funkcionise. Inace samo da pojasnim u cemu je problem. Kartica se instalira, audio je okay, medjutim video ne valja. Znaci nikakav video capture ne moze da se ostvari. Prijavljuje da uredjaj ne funkcionise. Dakle, neki predlog?

probaj i ove drajvere:
http://btwincap.sourceforge.net/
na pocetku imas opciju da pobrise sve iz sistema sto je vezano za tv karticu od starih drajvera, a probaj i da menjas slot u koji ubadas karticu na ploci..

kod mene radi i na SP2, i sa originalnim drajverima (sa njima samo capture ne radi kako treba pod XP-om)

Ja bih bio oprezniji.
Prvo, treba sasvim da bude jasno o kojoj je kartici rec (sa kojim cipovima) jer PCTV obuhvata nekoliko vrlo razlicitih modela ciji su drajveri medjusobno vrlo nekompatibilni, ukoliko se upotrebe kod neadekvatne kartice. Dakle dal` je u pitanju pctv stereo, pctv rave, pctv pro....Odnosno koji je cipset na njoj?
Tek onda moze da se zna koje drajvere treba juriti.

A moze da bude zgodno za da se procita ovaj moj post,http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=62579 pogotovo ako je kartica "pctv stereo", jer se u njemu vidi da pctv kartice koje imaju isto ime mogu da budu poprilicno razlicite. Inace, resenje koje je trazeno u postu je nadjeno, pa to i nije toliko bitno.

Nazad
Vrh Dno