Šta je novo?

Jos 10 dana...

za .yu domen je nadlezno ministarstvo za nauku i tehnologiju.

Inace danas je dan D. Danas fakticki svako od vas/nas ima pravo da se bavi pruzanjem FIKSNE telefonije nasta Telekom Srbija vise nema iskljucivo pravo.

Agencija za Telekomunikacije je usvojena ali se njen zvanican pocetak sa radom ocekuje za oko 3 meseca. Agencija ce i formalno izdavati licence za fiksne operatore, mobilne operatore, itd...

Izmedju ostalog zalosno je sto Drasko Petrovic drzi vecinu ljudi u Agenciji pod svojom kontrolom, tj za neke od njih je on licno vrsio pritisak da dodju na ta mesta.

Dotle svako ima pravo da se bavi fiksnom telefonijom i svim ostalim uslugama.

Dakle izmedju ostalog i VOIP protokolima koji definitivno nisu zabranjeni!

Poslednja izmena:
Kako kazu danas u politici, nece se nista znacajno desiti jos narednih minimum 6 meseci a realnije je godinu dana. Naravno, zbog poznatih problema oko formiranja agencije koja jos nema ni svoje prostorije.
Ma evo pa procitajte vec sami sta se sve kaze:

http://www.politika.co.yu/cyr/tekst.asp-t=20702&r=60.htm

Telekom Srbija ponovo krenuo u secu kablova. Juce su oko 16h isekli kablove od SBB-a, AVCOM-a, jedan nepoznati i od PTT Srbija KDS-a????

Navodno zbog VOIP-a??????????????????????

Mislim dakle dan pred ukidanje monopola telekom radi sta hoce.

Danas je u telekomu Drasko Petrovic rekao direktoru direkcije za usluge Igoru Jeclu da obavezno isproverava sve kablove SBB-a i sto vise da ih posece. Ekipe su poslate i po ovakvoj kisi verovali ili ne da se spustaju u sahtove i da ih seku.

Na dan pada monopola :((( mozda je bolje da nije ni padao .....

Dosao je i taj dan!!! Eh da sacekamo jos nekog da se pojavi za koju godinu da nam ponudi fixnu telefoniju, pa da se ponapijamo.... Dok se sve to usvoji......

IPAQ je napisao(la):
Telekom Srbija ponovo krenuo u secu kablova. Juce su oko 16h isekli kablove od SBB-a, AVCOM-a, jedan nepoznati i od PTT Srbija KDS-a????

Danas je u telekomu Drasko Petrovic rekao direktoru direkcije za usluge Igoru Jeclu da obavezno isproverava sve kablove SBB-a i sto vise da ih posece. Ekipe su poslate i po ovakvoj kisi verovali ili ne da se spustaju u sahtove i da ih seku.

Na dan pada monopola :((( mozda je bolje da nije ni padao .....

Odakle ti ta informacija, znaci strasno ako je istina ..
:mad:

Hm, koliko god ove price zvucale "neverovatno, ja bih ipak bio vrlo oprezan kada je njihova verodostojnost u pitanju. Prvo, nijedni mediji ne pisu o tome, a sumnjam da bi glas ostecenih (SBB-a ili Mobtela ili koga vec) ostao nem, trestalo bi o tome makar na njihovim prezentacijama na netu ako nista drugo... ili bi bilo u svih 7 Telefakta koliko ih ima.

Dajte neki link, dajte izvestaje nezavisnih ekipa, slike na videlo pa da i poverujem u tako nesto. U suprotnom bez dokaza, ocigledno je da su ovo kontra-price koje imaju jedno za cilj - naduvavanje balona protiv Telekoma (da se razumemo, ne volim ih nista vise nego vi, samo sam oprezan ;)).

Bilo je reci o isteku Telekomovog monopola na B92 malopre. Cuo sam samo deo, mislim da je baja rekao da ce se Telekom podeliti u tri firme koje ce se baviti fiksnom i mobilnom telefonijom i netom...

To onda nije prestanak monopola već reorganizacija.
Ako je tako, ništa se neće promeniti. Svi oni će i dalje duvati u istu tikvu.

Pa korupcija mora da se iskoreni na prvom mestu, da Agencija za Telekomunikacije bude neutralna, od sto vise razlicitih ljudi koji se sada ne poznaju i koji bi bili dovoljno placeni i da rade kako treba! Najbolje bi bilo da ne budu Srbi :) , jer se zna kakvi smo! Bice moguca kokurencija na SVIM nivoima Telekomunikacija sto jeste pad monopola i normalno okruzenje za poslovanje svih koji bi se bavili time! Da sacekamo godinu dana pa cemo videti!

@ IPAQ
Nadam se da koristis neki proxy za skrivanje IP adrese, ako je sve ovo sto si naveo tacno...

Na dan pada monopola (( mozda je bolje da nije ni padao .....
Ovih dana nije mi radio net(SBB) i okrenem podrsku da vidim o cemu se radi , nasta sam dobio odgovor da je ekipa iz Telekoma slucajno presekla optiku na Slaviji .

ganelon je napisao(la):
To onda nije prestanak monopola već reorganizacija.
Ako je tako, ništa se neće promeniti. Svi oni će i dalje duvati u istu tikvu.

To sto ce se oni reorganizovati ili neorganizovati ili dezorganizovati, nema veze sa (ne)postojanjem monopola.....ok, imace "predstavnika" na trzistu mobilne i "predstavnika" na trzistu fixne itd.....a samo oni neka NASTAVE DA DUVAJU U ISTU TIKVU, pa kad dodje npr. Shvaaaaaaabo :eyebrows: moci ce da ga :cigar:

Da javili su na vestima, medjutim vesti su i te kako loshe, naime agencija josh nije osnovana, te nece postojati niko ko ce moci da postavlja pravila i odluke o ukodanju monopola, takodje nece biti drzavne sluzbe koja ce se baviti odluchivanjem i dozvolama pristupa stranih telekomunikacionih kompanija na nashem trzishtu.
Agencija ce biti osnovana u periodu od 6-12 meseci, zashto je nisu osnovali i uveliko spremili za rad, to je drugo pitanje.
Zato su ovi i mirni te se laganica dogovaraju na malom kalishu o sledecim koracima.
Telekom je vec pocheo razdvajanje u bratske ili sestrinske firme, prvo su pocheli od obezbedjenja i spremachica, mislim da se nova firma zove Telko ili Telfo, nije ni bitno. Bile su objave na nekim sednicama sindikata Telekoma da su dobili najave da se sprema chishcenje 3 i to 3000-4000 ljudi iz raznih sluzbi Telekoma shirom Srbije.

Daki77 je napisao(la):
pa kad dodje npr. Shvaaaaaaabo :eyebrows: moci ce da ga :cigar:

Ma slažem se ja sa tim ali se plašim da će se na ovom razbijanju Telekoma sve i završiti. Ako se sada predviđa rok za formiranje agencije 6-12 meseci, odmah dodaj još toliko (jer smo to mi), pa dok se osmisli kako tender treba da izgleda, pa dok se raspiše, pa dok se sačekaju ponude, pa dok se ponude razmotre, pa raznorazna ******ncija i malverzacije koje uvek sa tim ide ruku pod ruku...
Načekaćemo se mi da vidimo taj pad Telekoma.
Nažalost, naravno.

Kada se kod nas kaze da ce nesto biti formirano za 6 mesec, to kada se prevede u realno vreme znaci bar godinu dana ako ne i vise. OK, 9. je prosao, ja sam pokisao kao mis i poprilicno se smrzao ali nista se bitnije nije izmenilo.
Toliko su kilavi i neorganizovani da je to toliko tuzno kada shvatite od koga mi zavisimo i na koga se oslanjamo da nas "vodi"...

Mozda je za ovaj thread. Pusten ADSL u nedelju u 22:30, izgleda da momci rade prekovremeno. Pa vi sad vidite da li to ima veze sa padom monopola. A koji sam baksuz Beotelova tehnicka podrska ne radi nedeljom tako kasno, pa sam morao da cekam do jutros za konekciju :wall:

Stvarno ne znam o cemu mi to pricamo, kada se za ovo vreme nije pojavio famozni 3. operater mobilne telefonije!

Polako, samo neka se desi nesto konkretno, cak se i Dinkic oglasio povodom pada Monopola, imate na Internodiumu:

Metla za rasipnike
Početak ozbiljnih reformi najvećih budžetskih trošadžija

...

Prestao je i monopol u oblasti telekomunikacija. Šta se tu priprema?

- Tačno je da je monopol upravo istekao. Time se stvaraju uslovi za
liberalizaciju tržišta i omogućuje ulazak drugim operaterima u oblast
telekomunikacija. Za sada ne postoji plan države da privatizuje
Telekom, jer je to veoma profitabilno preduzeće koje godišnje
ostvaruje nekoliko milijardi dinara profita. To ne znači da neće biti
omogućen ulazak novih operatera kako bi se oborile cene usluga.

Da li se u vladi razgovaralo o Mobtelu u svetlu navodne prodaje
privatnog udela u ovoj kompaniji austrijskom partneru?

- Ne, nikakvih pisanih informacija o tome nemamo. Svi su izgledi da
zainteresovani kupci čekaju ishod arbitraže u Cirihu. Tender za
savetnika u oblasti telekomunikacija je u toku i tek će se videti koje
su sve opcije u igri. Jedna je da čekamo ishod arbitraže i potom
privatizujemo državni udeo u Mobtelu, koji je, po mom mišljenju,
većinski. Druga opcija je da se izda treća licenca za mobilnu
telefoniju koja bi dovela do snižavanja cena impulsa.
...

http://www.politika.co.yu/cyr/tekst.asp-t=20808&r=60.htm

--

POZ

Nazad
Vrh Dno