Šta je novo?

Joj te maticne ploce....

Kissme1

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2010
Poena
350
Pre 2 dana krepala mi je 990fxa ud3, i to samo jedan dan sam ustao komp ugasen, ja dugme kad ono pali se komp grafika vrti ko blesava 100% fan speed, ja ugasio probao sve testirao sve komponente i skontam ploca vrisnula ( nzm sta da radim odustao, ide na limundo) uglavnom sad na stolu imam tri grafe, 990fxa ud3 jezivo ruzna ali ispravna xD (nova) imam 970 gaming msi i neku 970a g46 , i dobio sam sada fes 14 dual kuler od termaltaka i imam procesor 8320, pa sam hteo malo da kloknem i da probam neki video render da vidim kako ce ici, pa mi treba pitanje na koju plocu da idem?

ako hoces da 990X cipset onda M5A99X Evo 2.0

ako hoces da 990X cipset onda M5A99X Evo 2.0
Ma daj reci mi sta je bolje od ovoga sto imam, ovo mi bukvalno stoji na stolu i cekam da mi neko kaze sta da stavim u komp.. uglavnom 990fx me muci jel nema 2 stekera tj. 3 za ventove a sve ostalo mi je nekako isto stim da je 970 faming 200x lepse izgleda od ove ocajne verzije 990fx, ali ako je bolje drasticno idem na to..

970 gaming za OC najbolja opcija

Ako su ti vec tu na stolu tu ih istestiraj ne moraš da stavljaš u računar. Na licu mesta ćeš videti koja je bolja, a ne ovako da na osnovu nagađanja biraš, jer ti najbolje znaš šta tebi najviše odgovara.

Од те две 970 Gaming. Можеш да клокујеш, али ништа спектакуларно.
За клоковање crosshair, sabertooth, ud7. Баш тим редом. 🙂

citam na benchmark sajtu i pise eizmedju ostalog: Trenutno, AMD-ovi i Intelovi socketi su odvojeni, ali AM4 će sve objediniti. Ovo rešenje kompanije AMD će pogodovati kako potrošačima, tako i kreatorima PC sistema, odnosno proizvođačima.
znaci intel cpu ce moci na am4 plocu?

Ne, nego svi buduci AMD procesori na AM4 ploce.

Intel na am4 platformu to mi nekako zvuci nemoguce 🙂 uostalom 970 i nije preporucljiva za taj procesor ova 990 mozes da probas i mislim da ce biti bolja ona jer je taj procesor od 125w i naravnoo apdejtuj na njoj najnoviji bios ako ga nema..

Poslednja izmena:
uzmi M5A99X Evo 2.0 kako rece Chinaski.
Ja imam isto Gigabyte, ali bez F serija: GA-990XA-UD3 (rev. 3.0), radi vec 2 godine super stabilno 24/7. FX OC-ovan na 4400 Mhz, premda ide i na 4600 Mhz ali uz opako przenje napona.

Medjutim zbog ubogog i zaboravljenog BIOS-a ne bih ti savetovao u sadasnjem trenutku ovu plocu. Asus je bolji izbor...

On je malo naprvio konfuziju kada je rekao da ima 3 grafike, zapravo ima one 3 ploce i treba da bira izmedju njih. Prva ili druga za oc.

svasta nesto ispisaste,a slabo sve to ima sa realnoscu.sve tri ce moci da odrade taj OC koji on ganja tj tu do 1,45v opusteno,sabljarke,nanisulje i ekipa su za 1,5+v,top hladjenja i pet gigaherci.ako ti ne treba SLI stavi msi gaming i to je to sto se tice tog kompleta,ako treba SLI tu novu ud3 i to je to.

'vrisnutu' probaj na provereno ispravnom hardveru,nije zgoreg da se i poigras sa bios-ima,jer mi bar ovako ne deluje da je bas otisla.

mhm :d u sustini vam je lako da vidite koja ploca je za tu rabotu: svaka koja podrzava fx9xxx je spremna za 1,5v,a 1,45v sam ja izvlacio i na obicnoj d3 (dakle ne ud3) koja je 4+1 tj najskromnija 990fx plojka.970 gaming je za jednu grafu i umeren OC idealna plojka za 2016tu.

Oce one odraditi oc na 1.45w ali svakako bolja je ta 990 ud3 i jos nova za navedeni procesor, nego 970...

ok,da refraziram: sta to ima ud3 (sem tendenciju da crkne) sto msi gaming nema a sto je realno potrebno?SLI?

Svi 970 imaju osakacen HT link (FSBx2) 3.0 kao na 4800Mhz dok 990 chip ima pravi HT link 3.0 na 5200Mhz, sto cini laksim OC i cpu a i NB (i 760G ili 960 kod Asusa A78 takodje ima HT 3.0 na 5200 ali slabiju naponsku sekciju)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno