Šta je novo?

Još jedno F.E.A.R. pitanje

OldMan

Slavan
Učlanjen(a)
02.11.2005
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
I7 12700F & DEEPCOOL AG400
Matična ploča
ASUS TUF GAMING B760M-PLUS D4
RAM
2x16GB ddr4 3200 kingston fury beast
GPU
Asus GeForce RTX 4060 Ti DUAL O16G
Storage
SSD Silicon power 512GB + 2TB sata III
PSU
NZXT C650
Kućište
Lian li O11 air mini
Monitor
benq GW 2780
Miš & tastatura
genesys
Mobilni telefon
poco f3 8/256
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
U nedostatku novih igara instaliram F.E.A.R. i F.E.A.R. XP da se malo podsetim. I hajde da iskorisimo novi hardware - 1280*960 podešavanja sve na max uključujući 4*AA, 16*AF i naravno soft shadows ON. Naravno, sve leti, ali primetim da soft shadows uopšte nije soft, odnosno da nikakve razlike nema na ivicama senki isti je i kad je ON i kad je OFF. FPS je isti, a poznato je da treba dosta da opadne kad je ON. A koliko se sećam na 7800gtx je bilo vizuelne razlike i FPS je dosta opadao. Da li je neko probao ovu igru na 8800gt i primetio ovaj "problem"?

Ja isti slučaj imam sa Riddickom na 3850. Prosto ne mogu da se izaberu šejderi 2.0++ i soft senke, već je plafon 2.0 i obične, oštre senke.

Isključio sam antialiasing i soft shadows radi - vidi se razlika. Ne znam da li je to do igre ili do kartice - znači ne može istovremeno soft shadows i antialiasing, mada u opcijama dozvoljava da budu istovremeno uključeni.

Isključio sam antialiasing i soft shadows radi - vidi se razlika. Ne znam da li je to do igre ili do kartice - znači ne može istovremeno soft shadows i antialiasing, mada u opcijama dozvoljava da budu istovremeno uključeni.

Ne mogu u isto vreme i meke senke i AA. Stavi 1600x1200 uz AF i meke senke i uzivaj ;)

Ne mogu u isto vreme i meke senke i AA. Stavi 1600x1200 uz AF i meke senke i uzivaj ;)

tako je. meke senke izgledaju dojajno i ja sam se uvek odricao AA kada sam igrao FEAR i obe expanzije, a i Condemned :type:

steta samo sto level design nije bolji, ali ok...

Posto odlucih da odigram f.e.a.r. instalirao sam ga na mojoj masini na visti 32bit.
Elem ni posle patchovanja na 1.08 verziju ne prestaje da mi iskace bluescreen malo nakon ulaska u meni. Nakon resetovanja prijavljuje mi gresku nesto kao cannot write minnidump memory ili slicno.
Da li je neko imao slicnih problema?

Poslednja izmena:
Zar stvarno nema nikoga ko ima odgovor na ovo?

odgovor ? XP sp2/3 ... znam da ti ne resava problem na nacin koji ocekujes ali...

Meni je F.E.A.R. radio (i radi) odlično na Visti. Mada ovaj poslednji Perseus Mandate još i najbolje radi, valjda jer je optimizovan (i) za rezoluciju 1280x800. (igram na laptopu)

Vrh Dno