Šta je novo?

Jezgro kod A64 3000+

Sivi

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2004
Poena
619
Uzeo sam Chaintech vnf3 i planiram da uzmem navedeni procesor(64 3000+), pa me interesuje da li treba da se obrati pažnja na jezgro tj. da li postoji neko bolje i neko lošije i šta sve treba da se uzme u obzir kod tog procesora?

Nista.
Budi srecan da ga u opste nabavis.
A to sto nabavljas da bude boxed.
Sigurno dobijas NewCastle.

Našao sam jedan garanc. 3 god. ali čitao sam nešto o jezgrima tj. da postoje ClawHammer,NewCastle pa sam malo bio zbunjen koje je bolje i da li uopšte ClawHammer postoji kod 3000+?
I da li je možda neka 64-ka bolja od 3000+ (2800,3200) naravno odnos performanse-cena da bude odgovarajući.

Ma sta ste se istipovali sa tom nestasicom A64...mi ih u firmi imamo koliko oces!

Informatika (valda) :)

I ja planiram da pazarim jedan A64 2800+ ili 3000+,ili moozddaaa Semprona 3100+ ako bude znacajnije jeftiniji,pa bih zamolio nekog da objasni one price sa C0 i CG jezgrima,tj koja serija je trenutno najbolja kupovina.

Jel ima neke jeftine alternative toj Chaintec ploci,a da provereno radi CnQ?

CG revizija jezgra ti je najbolja kupovina, čisto sumnjam da još uvek možeš da nađeš CO reviziju.

Koji čipset te zanima?

Jel moze malo vise infoa o CG reviziji,jel ona sa cistih 512K ili oskacen A64 sa 1MB na 512K

U kojim brzinama ima tih CG-a , mene zanimaju sto sporiji/jeftiniji 2800 ili 3000+

Cipset po preporuci sa foruma Nforce 3 250.

Calibra 4WD je napisao(la):
Jel moze malo vise infoa o CG reviziji,jel ona sa cistih 512K ili oskacen A64 sa 1MB na 512K

U kojim brzinama ima tih CG-a , mene zanimaju sto sporiji/jeftiniji 2800 ili 3000+

Cipset po preporuci sa foruma Nforce 3 250.

Pogledaj signature! ,)

Nisam mnogo zakljucio iz tvog signature-a,jel moze malo podrobnije?

A winchester 3000+ jel ima negde i koju bi ste oc plocu za njega??

Meni CPUZ prepozna procesor kao stari core ClawH iako je proizveden pre samo mesec i po,
a u pitanju je 2800+ ali mu to ni u kom smislu nesmeta da se klokuje na 2.7GHz...
A ko zna dal bi mogao i vise izvuci iz njega da mogu da natream vecu magistralu...
Ali u principu sve zavisi od primerka, jer se moze desiti da je ista serija i steping, a da je jedina
razlika serijski broj cpu koji se razlikuje za 1 pa da je velika razlika u klokovanju (iz licnog iskustva). :S:

Pozdrav :wave:

Jel ima uopste kod nas firmi koje redovnije uvoze A64 2800+ i 3000+,koliko sma gledao po cenovnicima i lager listama retko ko ih ima na stanju,a i kada imaju cene su bas velike -nema ispod 150evra ?

Koliki bi PR rejting imao taj A64 na 2.7GHz?

Calibra 4WD je napisao(la):
Jel ima uopste kod nas firmi koje redovnije uvoze A64 2800+ i 3000+,koliko sma gledao po cenovnicima i lager listama retko ko ih ima na stanju,a i kada imaju cene su bas velike -nema ispod 150evra ?

Koliki bi PR rejting imao taj A64 na 2.7GHz?
Kada A64 udje u zemlju, rasproda se za 20 min!!!
Zar je u opste bitno koji rejting bi imao! To je monstruozno brzo! ;)

E nemam pojma koji je to rejting :)
Ja sam sretan jer mogu da ga drzim svaki dan na 2.6GHz sa vazdusnim iako sa ocekivao samo 2.2GHz, jer su se neki pravili
pametni i rekli da se 2800+ nemoze klokovati preko 10-15%.
Al interesantno je i to da vodeno nisam ni pokusao da stavim jer je jednia prepreka za veci klok magistrala, a ne porcesor :S:
Pokusacu jos malo da experimentisem sa parametrima jer mozda je to tajna nekih koji su uspeli Epox-ovu
plocu da dignu na 245fsb.

Nedjo je napisao(la):
Kada A64 udje u zemlju, rasproda se za 20 min!!!
Zar je u opste bitno koji rejting bi imao! To je monstruozno brzo! ;)

PA sto ne uvoze vecu kolicinu,ako je toliko potraznja?!?!Posto planiram da do nove godine upgrejdujem komp zbog nadolazeceg poreza,odlucio sam se za A64-ku misleci da ce do nove godine ih biti u velikim kolicinama i po povoljnijoj ceni,kad ono cvrc,nema ih skoro nigde a gde moze da se nadje cene su paprene

Nije bitno koji rejting bi imao,ali ce me mozda lakse psihicki privuci da odvojim 130evra za procesor koji cu moci da nasviram kao i onaj 4000+ koji kosta 500evra

Gledao sam slike 4000+ i ima potpuno iste oznake kao moj 2800+ CAAXC, cak je i viken kad su proizvedeni (tog pimerka)
isti kao i moj. Mozda se zato i slicno klokuju tj tog 4000+ su digli na 2.6ghz

Dade ajde baci sve bitne oznake tog procesora i nedelju proizvodnje ako ti nije problem.

Na kom jezgru je taj tvoj 2800+ sa osakacenih1024na 512k ili cistih 512K?

Koliko si ga platio i gde?

ADA2800AEP4AR
CAAXC 0432XPDW
mislim da je osakaceni 1024k a ne cistih 512k sto izgleda i nije bitno s obzirom da radi dobro :banana:
Kupio ga je brat tako da cu to da javim kad ga pitam....

Dakle koja ploca podrzava C'n'Q, a ima je kod nas?

Mihha je napisao(la):
Dakle koja ploca podrzava C'n'Q, a ima je kod nas?
ASUS K8N (bez -E i DeLuxe) je veoma pristupacna i jako dobra ploca!

2 DADE:
Nije mi jasno kako si uspeo da doguras do 2.7 sa magistralom ispod 240 ? Ja sam laik po ovom pitanju ali uspevam samo da dodjem do 230x10 i to tek kada spustim HT na 4X i memoriju na 333 u biosu, ali mi ona tada radi na nekih 192 mhz prema CPU-Z (moze neko pojasnjenje ovoga). Da li povrecanje HT mozda utice i na takt procesora ili samo na njegovu vezu sa ostatkom sistema ? Ili mozda ti imas procesor sa otkljucanim mnoziocem iznad 9 koliko je max za A64 2800, ako se ne varam.

Naravno da je max unozak na 2800+ 9x al magistrala je 301MHz sto se lepo vidi na screenshotu na:
http://users.vtkom.net/~benchmark/
Vratio sam bratu corsair jer i njemu stize a64 i sad koristim moju PQI koja nemoze da podnese previsoe fsb...
Tako da memorija radi na 166 (ne 200) tj radi asihrono (milim da je oko 230mhz).
Obrati paznju da ti memorija radi na t1 sto je jedna od najvaznijih stvari cak bitnijih nego fsb..

Hvala na razjasnjenju.
OK. Znaci bilo je sa drugom memorijom. Prilikom OC i ja sam najvise brinuo o 1T nego o frekvenciji, probao sam u Doom-u stvarno se dosta dobija na performansama, a cini mi se da i asinhrono radi prilicno dobro. Ni moj kingston nece preko 235 za procesor cak i na 166 cas 2.5... HT mi je u ovom slucaju 4X.

Za oc procesora ti nije bitno koja mem je u pitanju jer ima asihrono...
Koju plocu imas? Tj koje komponente?

A64 3000+ CG steping ( box ), MSI K8N NEO FSR, 2x 512 Kingston, napajanje Chifetec 360W, ali i Asusa 6800GT, ostalo ne znam koliko je bitno. Jednostavno ako stavim FSB na 240 i vise nece ni da udje u Win. Probao sam i sa memorijom na 266, povecavao tajminge, snizavao HT...

Evo danas mi je stigla jedna takva ploca pa kad isprobam cu ti javiti kako sta da namestis......

Vrh Dno