Šta je novo?

Jetway AM2 ploce - Vase misljenje?

fly

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2003
Poena
609
Sta mislite o M25GT6 seriji i o HA01-SDGE ploci (koja postoji ali je nisam nasao na sajtu Jetway-a?) Ima li neko jednu od ovih ploca ili se sreo u praksi sa plocama ovog proizvodjaca?
Vasa Misljenja i iskustva.

U poslednje vreme sve je vise problema u radu speedfan-a sa novim plocama - ja ima isto 570sli asusovu plocu i nema teorije da speedfan proradi kako treba, iste probleme sam vidjao i na biostar plocama sa 5xx chipsetima. Izgleda da iz chipova za dijagnostiku koje koriste proizvodjaci na novim plocama speedfan ne zna da procita dobro podatke, a ne ume ni da kontrolise fan.

Mada, mozda neko ima i pozitivnih iskustava, pa mu speedfan radi. Nisam bas toliko nasiroko ispitivao slucaj speedfan-a.

Poslednja izmena:
A preko cega moze da se smanji rpm i dali moze uopste . Ja sam samo iz biosa uspeo za cpu fan da smanjim sa 1800 na 1000 i nece nize a isti Hyper TX se kod ortaka vrti na 500.

Dali je neko promenio cooler za chipset mnogo je bucan a ne kapiram koji drugi da stavim jel se nalazi direktno ispod graficke? Previse je bucan sad mi se samo onu u celom kucistu cuje.

Poslednja izmena:
napokon sam nasao pravu sliku ploce na netu.

852062b.jpg

Samo da kažem da sam probao novi bios 05 i da pravi probleme sa Windsor jezgrom!Nema množilac 10,kad se promeni voltaža na procesoru zakuca bios i mora da se resetuje, tako da oni koji imaju ovu ploču i Windsor procesor upozorenje da ne flešuju u novi bios! Pozdrav!

Na suprot ovome sa Brisbane jezgrima naj noviji BIOS radi bolje nego 04 . Ja sma uspeo da dignem procesor iz potpisa (doduse ne stabilno) na 3.25Ghz a sa istim tim postavkama na 04 nije hteo da se digne u opste . Cini mi se da ima vise dosta mogucnosti i opcija 05 ali sami se opredelite .

Ja sam je imao do pre neki dan i prilično sam zadovoljan, jedini nedostatak joj je da posle stand by-a vraća sa OC na default vrednosti, a posle restartovanja normalno radi OC! Sada sam uzeo Biostar TF560+ i mislim da je ipak to bolje rešenje jer ima podršku i za AM2+, a po ceni je skoro ista!

Vrh Dno