Šta je novo?

Jetway AM2 ploce - Vase misljenje?

fly

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2003
Poena
609
Sta mislite o M25GT6 seriji i o HA01-SDGE ploci (koja postoji ali je nisam nasao na sajtu Jetway-a?) Ima li neko jednu od ovih ploca ili se sreo u praksi sa plocama ovog proizvodjaca?
Vasa Misljenja i iskustva.

Ja sam pre par dana uzeo m25gt4-sog-lf, platio sam je oko 6000 dinara, ploca je deklarisana na nf550 ali je ona u stvari 570 SLI, ima aktivnu zujalicu, 4 s-ata prikljucka, a mogla bi vise, 2X PCI 16, 4 mesta za memoriju. Ima odlican bios, nisam se preterano bavio clockom jer mi nije jos stigao procesor, ali sam se malo igrao sa athlonom 3000+ am2 i naterao ga bez problema na 2.6 Ghz da stabilno radi. Prvi utisci su da je zaista ok ploca sa velikim ocerskim potencijalom. Zamerka ide na pakovanje koje je dosta sturo i siromasno, naime u kutiji se dobija naravno ploca, jedan kabal za sata, jedan ata, knjizica, disk i shield, nisa narocito, a i kutija nije neka.

ja sam video test kazu da je sto se tice oc vrh obrisala pod sa biostar T550 za istu cenu mislim 570 sli fantastican bios.

Koliko je garancija za te ploče? Gledao sam njihov sajt i ako im je ploča kao i sajt, onda treba zaobići tu firmu! Bolje da dam 20 evra više, a da me glava ne boli!

Koliko je garancija za te ploče? Gledao sam njihov sajt i ako im je ploča kao i sajt, onda treba zaobići tu firmu! Bolje da dam 20 evra više, a da me glava ne boli!

sad' ga pretera :)
ne gleda se sajt nego proizvod, nagledao sam se lose osmisljenih sajtova takozvanih brand firmi i velikih proizvodjaca

manimo se filozofoje, moje pitanje je prakticno, tice se onih koji su vec kupili ili imali prilike da vide kako radi itd

sad' ga pretera :)
ne gleda se sajt nego proizvod, nagledao sam se lose osmisljenih sajtova takozvanih brand firmi i velikih proizvodjaca
Lično kad kupujem nešto volim sve da uzme u obzir, i pakovanje i softver koji ide i tehničku podršku (sajt proizvodjača sa mogućnošću skidanja biosa u slučaju nekih bagova u njemu) i dužinu garancije, ne volim da dam pare pa da me posle glava boli! U Digitalu su je nahvalili ekstra, ali ja sam se par puta zaleteo na to njihovo hvaljenje, pa sam prošao kao bos po trnju! Posle kad sam ih pitao zašto daju takve informacije, bilo je, znaš mi smo to pisali pre dva meseca, a sada se to promenilo?! Pa kako može nešto da se za dva meseca tako drastično promeni! A i lično mi ta firma Jetway ne uliva poverenje, pa kakva je to firma kad na kutiji stavi NForce 550, a pokloni 570SLI i još za te pare! Ko još danas nešto poklanja za dž?

Poslednja izmena:
Lično kad kupujem nešto volim sve da uzme u obzir, i pakovanje i softver koji ide i tehničku podršku (sajt proizvodjača sa mogućnošću skidanja biosa u slučaju nekih bagova u njemu) i dužinu garancije, ne volim da dam pare pa da me posle glava boli! U Digitalu su je nahvalili ekstra, ali ja sam se par puta zaleteo na to njihovo hvaljenje, pa sam prošao kao bos po trnju! Posle kad sam ih pitao zašto daju takve informacije, bilo je, znaš mi smo to pisali pre dva meseca, a sada se to promenilo?! Pa kako može nešto da se za dva meseca tako drastično promeni! A i lično mi ta firma Jetway ne uliva poverenje, pa kakva je to firma kad na kutiji stavi NForce 550, a pokloni 570SLI i još za te pare! Ko još danas nešto poklanja za dž?
Pa ti je onda zaobidji i dodaj 20-ak evra za nesto isto:wave:

Ja sam ovu Jetway kupio za 5900 dinara, ako ti imas po dilerskim cenama za iste pare nf 570 sli onda ok.
Pozdrav.........

Ubedio si me! Imam je po 5800, pazariću je za par dana pa šta bog da!

Samo još nešto slika na sajtu se malo razlikuje od ploče koja je predstvaljena u Digitalu :

http://www.jetway.com.tw/jetway/pic/big2/M25GT4-SOG.jpg

Onog LF nigde nema u oznaci na ploči, a po slici dosta stvari fali sa ploče,2 SATA,mikroprekidači,led panel za signalizaciju?

P.S. Izgleda da su i moje kritike na račun sajta pročitali, pa sad sajt izgleda sasvim drugačije i funkcionalnije nego pre neki dan!:D

Poslednja izmena:
Ubedio si me! Imam je po 5800, pazariću je za par dana pa šta bog da!

Samo još nešto slika na sajtu se malo razlikuje od ploče koja je predstvaljena u Digitalu :

http://www.jetway.com.tw/jetway/pic/big2/M25GT4-SOG.jpg

Onog LF nigde nema u oznaci na ploči, a po slici dosta stvari fali sa ploče,2 SATA,mikroprekidači,led panel za signalizaciju?

P.S. Izgleda da su i moje kritike na račun sajta pročitali, pa sad sajt izgleda sasvim drugačije i funkcionalnije nego pre neki dan!:D
Fale ona dva sata kontrolera kod slotova za memerije, mikroprekidaci i led panel i ova plastika oko mesta za procesor na koju se kaci kuler je zute boje. Ja sam sad dosao od ortaka kome sam sastavio komp sa ovom plocom. Ja je imam 2 nedelje i prezadovoljan sam.

Ne kontam, svi se okrecete oko onog modela iz casopisa, slike i stvarnost se razlikuju, jer je model sa 6 sata druge oznake. Cak, mislim da nijedna nema vise od 2 PCI slota, a na slici ima 3.
Zar se ne moze kupiti taj sa 6 sata?
M25GT6-SOG/SOGE, mada na sajtu forsiraju sa oznakom SG/SGE

Poslednja izmena:
U pitanju je model : M25GT4-SOG, a kod nas ima oznaku istu plus LF M25GT4-SOG-LF!
Taj model je u piatnju drugih kod nas nema sa NForce 570SLi (550 kako se prodaje) čipsetom!

Poslednja izmena:
Ja pazarih ovu ploču, otarasih se one nesretene MSI K9N, namestio sam je i za sada sve radi O.K.! Bios na ploči je 3.1, pa da vidim da li ga je neko updejtovo na 3.3 koji je poslednji na sajtu i jedini u ovoj godini!? I malo čudno da mi ni jedan program (Everest,SpeedFun) ne pokazuje koliki je napon procesora, brzinu ventilatora i temperaturu čipseta, samo pokazuju temperaturu procesora? Sad ću da probam malo i overklok! Pozdrav!

Ja pazarih ovu ploču, otarasih se one nesretene MSI K9N, namestio sam je i za sada sve radi O.K.! Bios na ploči je 3.1, pa da vidim da li ga je neko updejtovo na 3.3 koji je poslednji na sajtu i jedini u ovoj godini!? I malo čudno da mi ni jedan program (Everest,SpeedFun) ne pokazuje koliki je napon procesora, brzinu ventilatora i temperaturu čipseta, samo pokazuju temperaturu procesora? Sad ću da probam malo i overklok! Pozdrav!
Bios sam odmah stavio 3.3, speedfan 4.32 mi ocitava brzinu cpu kulera, temperature procesora i cipseta, jedino ne ocitava brzinu kulera na nb, ali sada mi to nije ni bitno zato sto sam stavio zalaman zm-nb32k.

Ja sam imao speed funa 4.31 i nije mogao da čita, 4.32 čita sve O.K.! Da li da dignem voltažu
procesora na 1,4V, na 1,3 mi radi O.K. na 2,3GHz? Pozdrav!

Ljudi pa ova ploča uopšte nije loša, čak je i više nego O.K. Posle redovne kupovine Asusa, Gigabyte ili u krajnjoj nuždi MSI ovo je stvarno dobra kupovina! Moja preporuka!

Stavio sam novi everest 4 i sve podatke očitava!
Ploča ima samo jednu manu, ne može da se postavi da se pali šifrom sa tastature,može samo pritiskom na bilo koji taster ili na miša! to mi fali zbog S3!
I još jedna stvar vezana za stand by, kad se vrati iz stand bya iako je overklokovana, vrati podatke na default, a u biosu je i dalje overklokovana i sledećim restartom opet je na overkloku! Malo mi ovo smeta jer često koristim S3!

Poslednja izmena:
Kakva su iskustva sa Jet M25GT4-SOG-LF posle 15-20 dana ? Pre neki dan sam i ja pazario ovu plocu i sasvim je ok, samo ima nekih problemcica koji su vec pomenuti.
NI kod mene bios ne ocitava brzinu ventilatora na cipsetu a dual chanal radi kad je memorija u istobojnim mem.slotovima tj. 1i 2 ili 3 i 4 iako bi logicno bilo da su 1 i 3 ili 2 i 4 slot(tada ploca blokira) a i u uputstvu tako stoji.
Na ploci se nalazi NF550 -N2-A1 cipset(skinuo sam kuler) a CPU-Z prijavljuje NF570 sli.
Na koji nacin flesovati 3.3 bios.Ja nisam uspeo iv windowsa programom koji se nalazi na CD-u koji ide uz plocu.
Da li u bios-u imate opciju za SLI mod? POZDRAV!!!

Flešuj je iz DOS-a, tako sam ja odradio! Napravi butabilni CD, nareži fajlove i flešuj! Nije ona jedina kod koje je dual chanell u istoj boji, ima činimi se i MSI isto to, kao i neki drugi proizvodjači! SLI u biosu nema! Nisam ni primetio da ne meri broj obrtaja kulera na čipsetu, a i nije mi ni bitno, bitno je da on radi i da se čipset ne greje! Ploča je za ove pare best buy! Pozdrav!

Ja iskren da budem u svojoj masini nemam Jetway plocu, ali sam ih ugradio bar 50-ak. I sa tim plocama sam se prvi put susreo pre 8 meseci kada ih je uvezla firma u kojoj sam radio! Od 200 ploca imali smo 2 reklamacije! Garancija na sve Jetway ploce je godinu dana! Jer ipak je to nov brend na nasem trzistu i treba biti oprezan! Vec sam pricao u drugim temama da nije lako progurati nesto sto se ne zove Gigabyte, ASUS, MSI itd. Pored ploca za AM2 procesore u Beogradu se mogu naci i jeftine ploce za s754 bazirane na VIA chipsetovima K8T8AS i K8M9MS. Takodje ranije je bilo i ploca za Intel procesore, ali se nisu bas pokazale cenom i performansama.

Samo da kažem da sam probao novi bios 05 i da pravi probleme sa Windsor jezgrom!Nema množilac 10,kad se promeni voltaža na procesoru zakuca bios i mora da se resetuje, tako da oni koji imaju ovu ploču i Windsor procesor upozorenje da ne flešuju u novi bios! Pozdrav!

Na ploci se nalazi NF550 -N2-A1 cipset(skinuo sam kuler) a CPU-Z prijavljuje NF570 sli.

Ja sam pokusao isto da skinem ali nisam uspeo nista da procitam nanjemu do duse nisam se trudio mnogo da skinem pastu a okolo nigde nista ne pise. Nije samo da ga CPU-Z prepoznaje kao nf570 SLI nego svi redom .

Ja sma rekao liku da cu da dodjem i da mu je olupam o glavu ako nije NF570 SLI.

To onda znaci da nije nf570 sli nego vara!!!:wall:

Ne budi agresivan. Ti kupujes onakvu plocu kakvom je napravi proizvodjac ploce. Ako pise da je chipset 550 onda je to taj chipdet. Chipset ne pravi Jetway, ali oni mogu da mehanickim kao i softverskim procedurama odrade promene u radu tog chipseta. Moguce je da su to i uradili, pa se sada ponasa kao 570, tj cpz-u cita ono sto mu se dozvoli da procita.

Ne budi agresivan. Ti kupujes onakvu plocu kakvom je napravi proizvodjac ploce. Ako pise da je chipset 550 onda je to taj chipdet. Chipset ne pravi Jetway, ali oni mogu da mehanickim kao i softverskim procedurama odrade promene u radu tog chipseta. Moguce je da su to i uradili, pa se sada ponasa kao 570, tj cpz-u cita ono sto mu se dozvoli da procita.

Kapiram ja to ali nasi ga prodaju kao NF570 sli kod mene pise na original kutiji isto nf550 ali je preko toga nalepljena nalepnica na kojoj pise nf570 sli ne mogu da se setim tacno uvoznika. Sto znaci da oni garantuju da je to nf570 sli!

E jos jedno pitanje koje am zaboravio da postavim jel vam naj normalnije radi SpeedFan ili ne ? Jedino kako sam uspeo to je iz biosa i to sam smanjio samo cpu sa 1800 na 1000 ali ne rucno nego ona fora sa temperaturom. Meni sta god da mu radi ne smanjuje brzine ni na procu ni na sistemskim fanovima. Dali treba u biosu nesto jos da sredim.

Nazad
Vrh Dno