Šta je novo?

Jet 7 montiranje

markez

Slavan
Učlanjen(a)
14.07.2005
Poena
309
Da li je još neko imamo problema sa montiranjem gore pomenutog kulera? Imam Abit NF7-SL plocu i kad hocu da stavim kuler zadnji deo kulera, izduvni deo motora, udara u napajanje.
Trenutno razmišljam o dve varijante.
1. da isecem zadnji deo kulera odnosno gomilu plastike skratim za 5mm
2. da zarotiram ventilator u odnosu na hladnjak za 90 stepeni

I naravno trece resenje je da kupim ogromno kuciste?

Šta mi predlažete?

Nekako mislim da bi najmudrije bilo da zarotiras fan :D

Ako ti nije mnogo stalo do turbine skini je i stavi neki klasicn ventilator, tako radi cak ponekad i bolje i tise (pogotovo ako uspes da namontiras 12-icu). Inace vece kuciste je uvek pozeljno i ume da olaksa mnoge stvari.

tolpa je napisao(la):
Ako ti nije mnogo stalo do turbine skini je i stavi neki klasicn ventilator, tako radi cak ponekad i bolje i tise (pogotovo ako uspes da namontiras 12-icu). Inace vece kuciste je uvek pozeljno i ume da olaksa mnoge stvari.

Pa verovatno je kupio Jet zbog "turbine" a ne zbog hladnjaka.

Ja sam imao isti problem i resio sam ga tako sto sam zarotirao "turbinu".

Imao sam istih problema sa montiranjem pomenutog kulera bash na istoj plochi koju i ti imash.
Najjednostavnije reshenje: Odvrnesh gornji deo (turbinu) i zarotirash je za mislim bash 90 stepeni i onda lepo namontirash.
Kada ovo budesh radio,pazi da neshto ne ogulish u sluchaju da kasnije morash nositi kuler na reklamaciju (u sluchaju da crkne,mada kod mene radi odlichno).

Zarotiraj, radice ti ok. Imao sam isti problem, a na kraju sam kupio LBX i sada ima i previse mesta.

Na kraju sam ga zarotirao i fercera ko pravi COOl.

takodje sam zarotirao doticni kuler.
nego, da li ste primetili neke razlike u temperaturi, meni se cini kao da je temperatura 3-5 stepeni veca sa zarotiranom turbinom.

Nazad
Vrh Dno