Šta je novo?

Jer zna neko cenu za...

darkpawla

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2002
Poena
619
Jer zna neko cenu za Thermaltake Xaser II kucista?
i gde mogu da se nabave?

Ne zaboravi da se doticna kucista prodaju BEZ napajanja, znaci koju god cenu da nadjes racunaj + napajanje...

Imas dva ogromna thread-a o TT kucistima, potrazi na search-u, mislim da je sve o njima vec receno !

Pa trebalo bi da ih ima kod uvoznika Chieftec-a, a da li su kod njih i najjeftinija to vec ne bih znao da ti kazem 🙁

Crni je napisao(la):
Pa trebalo bi da ih ima kod uvoznika Chieftec-a, a da li su kod njih i najjeftinija to vec ne bih znao da ti kazem 🙁

Ne razumem kakve veze ima "PinSoft" sa "ThermalTake" kucistima...Na srecu uvoznik za TT nije isti kao i za "Chieftec", vec TT uvozi "PC Centar".

Crni je napisao(la):
A kakve sad veze ima Chieftec sa TT-om i zasto bi uvoznici prvog imali ove druge ???

Inace to jeste sve jedna te ista limarija koja se pravi negde u Kini i samo se lepe nalepnice raznih firmi ili se eventualno malo doradjuje kao u slucaju TT-a.

Koliko sam ja primetio upravo tamo gde ima Chieftec-a, nema TT-a i obrnuto - da si ne bi medjusobno pravili konkurenciju.

Izvinjavam se... Malo sam pobrkao loncice FX
U pitanju je PCC, ali sam bio ubedjen da ih ima i u Pin-u.

Ma nema ih vise ni u PCC-u znao sam ja i ko je uvoznik i sve ali nema ih vise!!! A Meni je trebala cena!!!

darkpawla je napisao(la):
A Meni je trebala cena!!!
Pa PJ ti je dao put i do toga !
Ako se nisi snasao evo i preciznije: http://www.pyramid.co.yu/categories.php?cat=CAS
Naravno kao sto rekoh bez napajanja, napajanje najbolje Chieftec, koja nekako "prirodno" idu uz to i koja se prodaju posebno, ili Enermax ako nekako uspes da ih nadjes (male sanse...). Razlika ionako nije dramaticna.
Jeftinije od ovoga - tesko...
Pre Nove Godine ih je jos bilo...

Imas ih u Piramidi, video ja juce, ali se ne secam cene.

PCC jeste uvoznik, ali je u Pyramidi jeftinije...

E cool hvala nisam uopste gledao www.piramid.co.yu
a u tri lepe 139 eura + napajanje odose meni sve pare!!!

drapin je napisao(la):
Koliko sam ja primetio upravo tamo gde ima Chieftec-a, nema TT-a i obrnuto - da si ne bi medjusobno pravili konkurenciju.

Kada sam poslednji put bio u "List Computers"-u (pre nove godine) imali su i Chieftec Dragon i ThermalTake Xaser II A5000 (ili 5001)...To im sve stoji izlozeno u stalazi odmah na ulazu.

drapin je napisao(la):
napajanje najbolje Chieftec, koja nekako "prirodno" idu uz to i koja se prodaju posebno,

PC Centar je imao/ima DTK napajanja po ceni od 20-tak eura, i predvideo je tu cenu samo uz TT kucista (inace su skuplja, ali koliko sam shvatio oni ih prodaju samo, ako neko hoce uz TT). Napajanja su od 300w po ATX 2.0 standardu.

darkpawla je napisao(la):
E cool hvala nisam uopste gledao www.piramid.co.yu
a u tri lepe 139 eura + napajanje odose meni sve pare!!!

Mislim da i nije tako nepovoljno, ako ih uporedis sa recimo Chieftec-om. Ovde dobijes 5x 8 CM fan (komad je 5e, toliko kosta CoolerMaster SAF-B82 Dual-Ball), dobijes onaj Hardcano sa: display-om, kontrolom obrtaja fanova, USB i FW konektorima i eventualno Mic i Audio portovima (ni taj Hardcano nije jeftin, i sigurno bi u maloprodaji bio oko 20e). Znaci 109e (TT Xaser II 5001) - 25e - 20e = 64e. Uz Chieftec se ne dobijaju (koliko je meni poznato) extra fanovi, ali se dobije korektno odradjeno napajanje. Istina je da se meni vise svidja elegantni Chieftec nego li ovaj Xaser, ali koliko vidim ne spadam po tom pitanju u vecinu 🙁 .

BTW Koja je po vama prednost alu u odnosu na celicna kucista. Meni jedino pada na pamet bolje hladjenje i tezina (mada to nije kuciste za prenosni racunar 🙂 ). Kod ovog TT, je izgled isti i za Alu i za Fe (steel) varijantu tako da, kada je "vizuelni faktor" u pitanju, odlucio bih se za model 5001 (crno mi se vise svidja, ovaj silver mi je nekako kicast)...
Doduse ona CoolerMaster alu kucista su prave bombonice i nijedan TT/Chief ne moze da ima parira po izgledu, ali su preskupa (preko 250$).

Ma i ja cu da se odlucim za crno definitivno !!!
pogotovu sto je 35 eura jeftinije!!! A i lepse je majke mi!! a i nasao sam napjanje 300W atx 2.0

Nazad
Vrh Dno