Šta je novo?

Jel zna neko naziv igre

delboy

Čuven
Učlanjen(a)
03.08.2004
Poena
945
U pitanju je igra koju sam svojevremeno igrao na Atariju ST. Strategija koja se desava na bliskom istoku, a nakon pogibije tadasnjeg premijera Vi postajete premijer. U zavisnosti od nacina igre, ili se na kraju igre penzionisete kao uspesan premijer ili Vas smene. Kupujete oruzije, pravite nuklearnu bombu (istu mozete da upotrebite), gradite odnose sa Amerikom a cesto ukoliko ste previse agresivni prema komsijama sledi poruka "knesset doubts in your wisdom". Nadam se da sam dobro objasnio :d

btw. moguce je da se igra zove Conflict ili nekako slicno

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
nikada ranije nisam cuo za ovu igru ... :/

@delboy šta i ti sad na Mac os X :) (ja od kad sam na Mac OS X osećam se ko kod kuće, odnosno ko za Atarijem :D)

Igrao sam dosta taj Conflict, ako se dobro sećam ranih 90-ih godina.
EGA grafika (ili beše CGA), jednostavna zamisao, ali izuzetno zarazno :)

Poslednja izmena:
@kovacm

Bio sam na OS X-u i ranije ali na PeCeu, sad sam nabacio Powerbook G4 TI :d Inace sam na Atariju koristio Aladin, sigurno se secas tog emulatora, prilicno je bio brz u emulaciji 68000 Mac-ova, u krajnjem slucaju struktura im je bila ista razlika je bila jedino u OS-u.

@sirNemanjapro

Nisam igrao Tropic pa ne znam, ali je Conflict meni bio ekstra zarazan kao sto kaze Dandy, ali mi je grafika na ST-u bila puno bolja i igra lepsa na oko u odnosu na ovaj OS X port i u odnosu na MS DOS verziju. Verovatno cu da instaliram Hatari ovih dana pa da probam da pokrenem ST verziju.

@kovacm

Bio sam na OS X-u i ranije ali na PeCeu, sad sam nabacio Powerbook G4 TI :d Inace sam na Atariju koristio Aladin, sigurno se secas tog emulatora, prilicno je bio brz u emulaciji 68000 Mac-ova, u krajnjem slucaju struktura im je bila ista razlika je bila jedino u OS-u.

secam se Aladina...:

Atari ST ('85) + Aladin vs. Apple Macintosh 128K ('85):

30% brzi
30% veci ekran (12" 640*400 vs 9" 512x342)
4x vise memorije (ovo se popravilo '86 sa Mac 512K) i
duplo jeftiniji!!!!!!!!!!!
znaci smehotres... :)

:D :D :D znaci Atari ST je hardwerski bio bar 30% bolje projektovan od Mac-a tada... :D ili ti 5 godina unapred...

tek Mac Classic iz 1990. je bio u rangu Atari ST-a iz '85.!! (ako se cena uzme u obzir)

imao je i Mac OS svojih prednosti ali ne-propocionalni scroll bar na Macu mi je isao na zivce :p

ah, ta vremena... odo da pustim neki demo na F030... :)

btw delboy, jel ti mozda dolazis na ona Mac okupljanja u Ozonu? poznajes Ljubishu R.?

Poslednja izmena:
secam se Aladina...:

Atari ST ('85) + Aladin vs. Apple Macintosh 128K ('85):

30% brzi
30% veci ekran (12" 640*400 vs 9" 512x342)
4x vise memorije (ovo se popravilo '86 sa Mac 512K) i
duplo jeftiniji!!!!!!!!!!!
znaci smehotres... :)

:D :D :D znaci Atari ST je hardwerski bio bar 30% bolje projektovan od Mac-a tada... :D ili ti 5 godina unapred...

tek Mac Classic iz 1990. je bio u rangu Atari ST-a iz '85.!! (ako se cena uzme u obzir)

imao je i Mac OS svojih prednosti ali ne-propocionalni scroll bar na Macu mi je isao na zivce :p

ah, ta vremena... odo da pustim neki demo na F030... :)

btw delboy, jel ti mozda dolazis na ona Mac okupljanja u Ozonu? poznajes Ljubishu R.?

Imas poredjenje Mac plusa i ST-a 520 u Mom Mikru iz 85-te cini mi se, moracu da prelistam malo te casopise da se podsetim. Steta sto je Atari propao, nazalost najveci neuspeh lezi u tome da nikada nije prihvacen u Americi, mahom se prodavao kao muzicka masina po muzickim prodavnicama :smrc

Odgovor na oba pitanja je ne, nazalost. Mada bih mogao do Ozona pocetkom septembra da vidim sta se radi na tim okupljanjima ...

Igram igricu dva dana i nijednom nisam pobedio ... a kada sam bio mali rasturao sam :)

Koja zaraza :)

fenomenalna igra, video sam da neki lik radi rimejk, ali iz nekog razloga ima taj rimejk prijavljuje grešku na .net framework

Zaraza živa.

Jako me nervira i laze igra :D Protivnickim Samovima ne mogu nista, a njihovih 120 samova unisti mojih 900 helikoptera u jednom cugu. Samo jednom da ih pobedim i odustajem :)

Ja imam neku verziju koja baguje. Kad god pobedim baš sve države oko sebe,
igra blokira ( samo piše "thinking..." ) i to je to.

Instalirao sam VICE , emulator C64 i ne mogu da se setim naziva jedne igrice, ni da pronadjem na C64.com. Radi se o nekom pecinskom bradatom choveku sa toljagom koji se vozi na tocku , tj to je serijal igara : BC Quest for tyres, BC Bill i ova u kojoj ima kao 2 igre - u jednoj se vozi ukrug po nekom klancu u planini i druga -ulazi se u pecine i u mraku sakuplja nesto, nemam pojma sta.
Jel zna neko naziv?

Instalirao sam VICE , emulator C64 i ne mogu da se setim naziva jedne igrice, ni da pronadjem na C64.com. Radi se o nekom pecinskom bradatom choveku sa toljagom koji se vozi na tocku , tj to je serijal igara : BC Quest for tyres, BC Bill i ova u kojoj ima kao 2 igre - u jednoj se vozi ukrug po nekom klancu u planini i druga -ulazi se u pecine i u mraku sakuplja nesto, nemam pojma sta.
Jel zna neko naziv?

Da nije ovo? http://en.wikipedia.org/wiki/B.C._II:_Grog's_Revenge

Hm, a kako se zove u originalu za automat igrica Decathlon [Daley Thompson's]
Uopste ne mogu da je po tom imenu nadjem na romhustler.net?

A, izgleda da ja ne umem da se sluzim netom.

Jeste, to je to...Ne secam se ovog digitalizovanog glasa.

fala ti, pravi je gust ovo igrati na dodatnoj gaming tastaturi

Bilo bi veoma lepo kada bi neko od vas kolega koji obozavate te stare igre mogao da mi pomogne da saznam kako se zove i gde mogu naci igricu zbog koje cu da izludim jer stvarno vise neznam gde da je trazim,a otprilike je iz devedeset i neke(90-95)secam se da sam je igrao kad sam bio u srednjoj skoli(93 sam zavrsio srednju).Znaci glavni lik je mala crvenkapica koja vozi tricikl,mislim da je juri vuk ali nisam siguran,skuplja razne vockice i pritom bezi od vuka,kada natrci na njega moze da ga izbegne tako sto se odbaci u stranu na elasticni zid ako ga tu ima ,i tako dok ne skupi vockice pa onda na drugi nivo,secam se da je bas bila zarazna igrica i da smo non-stop visili na njoj,unapred zahvalan i veliki pozdrav svima!

"Aka Zukin" (1984, with Seibu, a.k.a. "Little Red Riding Hood"?)

Nazad
Vrh Dno