Ja sam upravo dobio od Telekoma, tj. od Prvog osnovog suda da će da dođu i da mi plene pokretne stvari zbog neizmirenih računa iz 2008. godine u iznosu od 6.000+ dinara. Ukoliko nemam ništa svoje u tom stanu (što i nemam) onda će da mi udare administrativnu zabranu na 2/3 plate.
Na stranu tužne priče to što taj telefon i dan danas koristim, uredno plaćam sve račune, i POJMA NEMAM odakle taj dug, u pitanju su 3-4 računa sa početka 2008. godine. Naravno da nemam kopije uplatnica da sam ih platio, jer kapiram da kada na računima piše "hvala što izmirujete obaveze na vreme, nemate dugovanja, blabla" da su svi računi plaćeni...
Ajme...
1) zašto im je trebalo 10 meseci da vide propust?
Opomena ne prekida zastarelost,samo i iskljucivo tuzba.Zato sto ta potrazivanja zastaruju posle 12 meseci i onda idu redom i gledaju kad istice rok neplacenim racunima po zakonu o zastarelosti potrazivanja i salju opomene da im to ne bi zastarelo. Obicno cekaju tako kasno... (kum advokat ima milion takvih slucajeva)...
ne znam za rokove, ali vrlo verovatno da te nece zvati ni na kakvo sudjenje. U takvim slucajevima, samo posalju presudu na kucnu adresu...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari