Šta je novo?

Jel su moguci virusi u video file-ovima?

zak

Slavan
Učlanjen(a)
23.08.2005
Poena
319
Jel su moguci virusi u video file-ovima?
Koristim avast anti virus I obzirom da njemu treba mnogo vremena da skenira velike file-ove kao sto su video file-ovi svih vrsta podesio sam ga tako da ih I ne skenira pa me zanim a dali sam pogresio I da li je moguce da se recimo tu “zavuku”. Znam da je moguce da udju u fotke. Pod definicijom virus podrazumevam sve znaci I trojance I zlonamerne dial-ere itd itd
Pozdrav

File kao file ne moze da sadrzi, ali ako je tu neki folder koji ti ne pregledas ili jos gore zip, uvek se moze zavuci nesto.

Sto se tice zipova to brisem, a zadrzavam iskljucivo video i sub title fileove. Znaci nema sanse da udje u avi ili recimo mpeg?

ma ne

Znam da je moguce da udju u fotke
Nije mogucje ni to,ako je odgovarajucji format slike tj.extenzija ,nema nacina da se uvuce(barem koliko ja znam)
,isto to vazi i za video fileove.

Poslednja izmena:
Hoce li se avast vremeno sam update-ovati ili inicijalni update moram da odradim sam i da li postoji nacin da mu iskopiram baze da ne moram svaki put da ga iznova update-ujem kada reinstaliram windows? Mislim da napravim neku vrstu beck up-a njegovih baza, to je bilo moguce sa kasperskim ali neznam dali moze i avast-om

Bilo je vec price oko virusa i avi fajlovima
search :)

Media fajlovi, poput avi,mpeg, mp3, wav, asf, swf ne sadrze izvrsni kod i ne mogu sadrzati fajlove.
Ipak neki virusi se mogu "maskirati" kao ti fajlovi menjanjem ikonice i ekstenzije...

koliko se secam negde sam nekada procitao da postoji teoretska mogucnost da su neki likovi nasli rupu, ali nikada posle nisam cuo za neki virus koji se siri bilo putem video fajla bilo putem slika.

Virusi mogu biti samo u izvrsnim fajlovima. Takodje, virus u u obliku izvrsnog fajla moze da nosi ime film.avi ali je u tom slucaju potreban neki drugi program koji bi ga preimenovao u exe i startovao.

interesting, znaci moram da ga pokrenem sam a on u tom slucaju ne moze da se pokrene sam i napravi stetu. Nego avast mi registruje modem spy kao virus jel to normalno ili je potrebno da skinem drugi modem spy?

Poslednja izmena:
Iliti drugim recima, mogu da ti posaljem virus sa imenom film.avi i jedan mali bat fajl koji ce taj film da preimenuje u exe i startuje. Zato je pametno staviti antivirus da sve skenira.

Vrh Dno