Šta je novo?

Jel smem da skinem kuler sa graficke...

Gorannnn je napisao(la):
...Ati radeon 7500?
Pozdrav i ujedno pitanje: pasivni kuler (bez ventilatora) ili aktivni sa ventilatorom koji malkice neprijatno zuji bruji itd?

Bez obzira na sve nije on bez veze ni stavljen u fabrici, a uvek postoji mogucnost ciscenja i podmazivanja ventilatora, produzices kartici zivot i trajnost, zar ne? :cigar:

ma da, ventilator....
Nekolko puta sam ga podmazivao... i opet se cuje

Gorannnn je napisao(la):
ma da, ventilator....
Nekolko puta sam ga podmazivao... i opet se cuje

Promeni cooler i postedi sebe muka, kod nekih fanova uopste ne vredi podmazivanje, ja sam pokusavao sa grafitnom mascu (najbolje resenje za lagere i tome slicno), sa tovatnom, i sa nekim masinskim uljem i nista nije pomoglo. Poz.

E, vidiš, nisi napravio pravu emulziju (mix)! ;)
Da dođeš kod "čiče" na lekciju! :d
Probaj da mixuješ, po meni najbolja kombinacija je tovatna + koja kap (5-15 u zavisnosti od ventilatora) mašinskog ulja... A može i malo mineralnog (za motore)...
:wave:

A zasto covek nebi smeo da skine ventilator sa kartice? Ja sam skinuo sa moje (9600Pro), ali sam zamenio postojecu pastu sa novom belom i mogu vam reci da sam se resio najbucnijeg ventilatora u kucistu (neracunam onaj na maticnoj posto sam i njega skinuo), tako da je sad milina, tisina. :D Tako da moj ti je predlog da ga skines, ali da na pocetku proveravas temperaturu, ako nemas neku sondu onda prstom pipnes telo coolera i vidis dali je vreo, ako je topao onda se nesekiraj, ali ako je vreo, onda ces morati da vratis ventilator.
Ako ti je sam ventilator toliko glasan, a usput neophodan, moj predlog ti je da nadjes neki ventilator za P II i da njega nakacis na cooler. Ti ventilatori su po mom misljenju dosta tihi, a rade posao. tako da ti odlucujes.

Ne smes da skines :( veliki problem Radeona je sto dolaze sa lepljenim kulerom, a ne samo hladnjakom. Taj mali hladnjak ispod ventilatora nije dovoljan da ohladi GPU, ja sam hirurskom metodom (malom brusilicom :D) isekao nesto veci hladnjak sa gf2mx 200 i stavio p1 hladnjak i zalepio super lepkom... kada se stavi ventilator pored da stvara protok - hladnjak i zadnja strana graficke su mlaki,... ali kada je sam hladnjak - to zna da bude vrelo. Ako ces ipak da skidas - skini sve pa nadji neki hladnjak od 9200 ili tako neke karte...

Ako imas fino provetreno kuciste, slobodno skini ventilator, a ostavi telo kulera + kao sto neko rece, promeni termalnu pastu na istom...

A i ako slucajno skikne :d (a nece), 7500-tka vredi jedva nesto vise od 10-ak evrica, pa ti je i steta simbolicna... ;)

E jedino ako je bas toliko patetican i manji nego onaj na GF2MX (kojoj inace nije potreban nikakav kuler - na Elsa modelu GF2MX400 ne ide ni pasivno hladjenje!) kao sto Milan kaze (ulete dok sam ja kucao), onda... :(

Ja sam na istoj karici dati problem resio sa wd40. On ocisti prasinu i lepo podmaze (slabije nego neko ulje ili mast ali se posle manje lepi prljavstina).

Nazad
Vrh Dno