Šta je novo?

Jel se nekome dešava da je nedostupan na Telenoru...?

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Kao što piše u naslovu?
Dešava mi se da sam nedostupan, a sigurno nije do telefona, provereno. Dešavalo se i sa prethodnim (W850) iako je i on bio potpuno ispravan i radio je na 064 bez greške. Danas, recimo, nisam uspeo da dobijem tri čoveka za koje znam da imaju 3G telefone (izgleda da se na "običnim" telefonima to ne dešava). Inače, na telefonu je izabrano da traži samo GSM mreže (a ne i 3G).

p.s. ovo se nije dešavalo samo danas, nego i pre par nedelja...
na 9863 kažu da je s mrežom sve ok, naravno da ne bi priznali i da ima problema...

Druze, znam ja nekoliko ljudi kojima se to desavalo a i dalje se desava na Promonte mrezi u CG (vlasnik je takodje Telenor) - i uglavnom su u pitanju 3G telefoni. Cak se i meni desilo nekoliko puta (Nokia 6630) dok sam bio u CG. Kad sam zvao da pitam, ovi tamo pojma nemaju. Pretpostavljam da imaju problema sa odredjenim softverom u samom provajderu, posto vjerovatno koriste isti i u Srbiji i u Crnoj Gori.

Svasta cudno se desava sa Telenorom, npr. dok razgovaram telefonom nekom trecem ko pokusava da me dobije prijavljuje da sam nedostupan, kada pokusavam da dobijem jednog kolegu cesto se desava da prva 2-3 puta prijavi da je nepostojeci broj, da bih ga iz 4-og puta dobio ( sve vreme koristim redial ), telefon mi stoji na kancelarijskom stolu ( gde je domet 100% ) i bez problema mi stigne par poruka o propustenim pozivima kako su ljudi pokusavali da me dobiju a ja sam bio nedostupan.

Poslednja izmena:
I kod mene slicno, na 3G aparatu, cesto bivam nedostupan iako je signal 100%

P.S. Moderatore, ajde daj primer ostalim clanovima pa postavi tread u pravi podforum

Stelefon mi stoji na kancelarijskom stolu ( gde je domet 100% ) i bez problema mi stigne par poruka o propustenim pozivima kako su ljudi pokusavali da me dobiju a ja sam bio nedostupan.

Ovako se mom starom cesto desava, dakle sigurno je u dometu, sjedimo jedan pored drugog, i desi se da ne mogu da ga dobijem. A njemu onda stigne obavjestenje porukom da sam probao da ga dobijem i da je bio van dometa. A on moze da zove bez problema.

Svasta cudno se desava sa Telenorom, npr. dok razgovaram telefonom nekom trecem ko pokusava da me dobije prijavljuje da sam nedostupan, kada pokusavam da dobijem jednog kolegu cesto se desava da prva 2-3 puta prijavi da je nepostojeci broj, da bih ga iz 4-og puta dobio ( sve vreme koristim redial ), telefon mi stoji na kancelarijskom stolu ( gde je domet 100% ) i bez problema mi stigne par poruka o propustenim pozivima kako su ljudi pokusavali da me dobiju a ja sam bio nedostupan.

To se meni na 064 dešava već dosta vremena, tako da sada znate kako je to :-devil-:

Meni se to desava godinama... Problem je sigurno do preopterecene mreze. Do sada sam primetio da mi se to desava na Motorola V525, Motorola V3 i sada na Nokia E50 aparatima. Jednostavno, na ekranu pise da imam signal, ali sam nedostupan.

Ne stize mi nikakava poruka da sam bio nedostupan.

Ovo za stizanje poruke je opciono, to moras da aktiviras prvo.

Kada iskljucim telefon i pokusam da pozovem sebe dobijem poruku nakon sto ukljucim telefon. Kada ispadnem iz mreze i nedostupan sam, ne dobijem poruku nakon sto telefon opet dobije mrezu.

Ma ne aktvira se nista...

PostPaid preptlatnici Telenorove mreže imaju mogućnost prijema SMS-a sa informacijom o propuštenim pozivima. Naime, pretplatnici su nedostupni kada im je mobilni telefon isključen, ili kada su van dometa mreže. U periodu kada je pretplatnicima isključen mobilni telefon može se dogiti da pristigne poziv na koji neće biti odgovoreno.

U tom slučaju Telenorova mreža registruje propušten poziv, i odmah nakon uključenja mobilnog telefona pretplatnika u mrežu, šalje SMS sa informacijom o broju propuštenih poziva, kao i detaljnim spiskom o vremenu poziva i broju telefona pozivaoca.

Ova usluga je besplatna za sve PostPaid preptlatnike i automatski je aktivirana svim korisnicima koji imaju aktiviranu uslugu slanja i primanja SMS-a.

Telenor, 3G telefon (setovan na GSM only). Takva stvar mi se desi jednom u mesec dana, možda i ređe.

Nisam čitao sve postove, ali ću ti reći da se meni redovno dešava kad zovem devojku npr (oboje telenor) da prvi put bude nedostupna, drugi put dobijem zauzeće, a treći mi se javi (naravno telefon svo vreme upaljen, ona nepriča i ima signala)!!! Smara poprilično, ali na nama je da se priklonimo tome ili da menjamo mrežu (netera nas niko). Al da je glupo, glupo je :S:

Ja sam odlučio da pređem sa Telenora na Telekom onog momenta kada mi je stiglo 10 poruka i 20 propuštenih poziva a u vreme poziva (2-3 sata) telefon je bio pored mene sa punim signalom, a ja kući... Između ostalih zvala me je i devojka... (aj sad ti objasni da mreža zeza a da nisi isključio telefon :)
Naravno slično mi se desilo jedno 100tinak puta za 4 godine koliko sam bio na 063...
Evo već 4 meseca na 065 i nijednom se nije desilo ništa slično...a takođe i izveštaji o propuštenim pozivima nikad ne kasne!
To je moje iskustvo...nemam interesa da reklamiram bilo koga...

Kada ispadnem iz mreze i nedostupan sam, ne dobijem poruku nakon sto telefon opet dobije mrezu.

Ovo se i meni redovno dešava.
Takođe, mislim da fon ispada iz mreše kada neko pokušava da me dobije...
Nije do telefona, probao sam 4 različita sa ovom (063) karticom.
Imam još 1 problem, ranije sam trošio kintu na 9863 ali više - ne hvala:
Stiže mi samo ~25% poruka o tome ko me je zvao...

Kada iskljucim telefon i pokusam da pozovem sebe dobijem poruku nakon sto ukljucim telefon. Kada ispadnem iz mreze i nedostupan sam, ne dobijem poruku nakon sto telefon opet dobije mrezu.

Apsolutno. Mada, na Delimira sam i mislio u inicijalnom postu. Tj. on je jedan od ljudi koje sam nabrojao. Siguran sam da se to u tolikoj meri ne dešava sa 064. Najjače je da kad sam se danas raspitivao i opisao problem - rekli su mi prvo da mi aparat ne valja, pa sam im objasnio da nije tako i da telefon od 400 evra, retail (nije sa mreže), ne može tek tako da zeza, kao što nisu zezali ni prethodnih par telefona iste klase (za koje sam čak i mislio da zezaju).
Onda su počeli da me ubeđuju da mi nije ok kartica. Ali nije ni to, mada ok, otićiću da promenim (a kartica je stara oko godinu i po dana, 32K je). I na kraju, njeno rešenje je glasilo: pa, povremeno uključite i isključite telefon... Brate! A poslednja dva računa su mi bila po 6500 dinara!

Telenor, 3G telefon (setovan na GSM only). Takva stvar mi se desi jednom u mesec dana, možda i ređe.

Da, ali koliko te ljudi dnevno zove. Ima dana kad obavim po sat i po razgovora. To je suludo. Onda i skapiraš da ti telefon ne radi.

Ja sam odlučio da pređem sa Telenora na Telekom onog momenta kada mi je stiglo 10 poruka i 20 propuštenih poziva a u vreme poziva (2-3 sata) telefon je bio pored mene sa punim signalom, a ja kući... Između ostalih zvala me je i devojka... (aj sad ti objasni da mreža zeza a da nisi isključio telefon :)
Naravno slično mi se desilo jedno 100tinak puta za 4 godine koliko sam bio na 063...
Evo već 4 meseca na 065 i nijednom se nije desilo ništa slično...a takođe i izveštaji o propuštenim pozivima nikad ne kasne!
To je moje iskustvo...nemam interesa da reklamiram bilo koga...

Potpuno ti verujem, ali evo neka kažu i ostali sa 064 mreže. Bilo bi samo cool da ne moram da menjam broj, inače bih prešao još pre par godina.

Ovo se i meni redovno dešava.
Takođe, mislim da fon ispada iz mreše kada neko pokušava da me dobije...
Nije do telefona, probao sam 4 različita sa ovom (063) karticom.
Imam još 1 problem, ranije sam trošio kintu na 9863 ali više - ne hvala:
Stiže mi samo ~25% poruka o tome ko me je zvao...

Da, i ladno 9863 od 22. do 28. u mesecu ne možeš nikako da dobiješ a ni čekanje koje se oduži kad ih dobiješ nije besplatno! Bezobrazluk. U to vreme valjda isključuju ljude koji nisu platili račun, pa je 9863 uzurpiran. Suludo, mreža je stvarno loša...

Meni sve radi super. Delimir uvek uspe da me probudi u 3 popodne da mi kaže da dođem po neke aparate :D... Šalu na stranu, telefon ne koristim nešto preterano, ali u životu me niko nije pitao "zašto si bio nedostupan"... Možda zato što sam ja još uvek na Mobtelu :D...

Poslednja izmena:
Meni se ovo desavalo i dosta pre telenora na BK, tj onima koji su mali/imaju 063/062 kartice, nista novo, ljudi koji su provereno biili dostupni, nisu na chukama nekim vec u gradu, hiljadu puta su bili nedostupni, na 064 skoro nikad.

Ja sam pisao jos pre godinu dana da je Mobtel-ova mreza indijanska totalno, ali su se javili likovi koji su me ubedjivali da je do aparata... U medjuvremenu sam probao i preomenio nekoliko telefona, ali problem ostaje. Sada ni teoretski ne bi trebalo da se javlja problem, posto je Nokia koju imam kupljena kod indijanaca iz Mobtel-a uz post paid paket Vise Price (to Vise Price vazi izgleda kada si dostupan).

Ranije mi se desavao jos veci trip... Neko me zove, telefon zvoni 3x (ja ne cujem zvono) i onda javi sagovorniku da nisam dostupan?! Tako je znao po ceo dan da se pogubi i ne dobijem nikakvu poruku o tome da sam nedostupan. Kada odbijem poziv, ne izbaci onaj signal za zauzece, vec sagvoroniku javi da nisam dostupan i tako :)

Ma ja sam extra nezadovoljan 063 mrezom i mislim da je u rangu kablovskih televizija koje razvlace kablove preko krovova. Nije mi jasno kako su samo uspeli da *****u ove norvezane da uopste kupe Mobtel sa ovakvom trash opermom i krsh mrezom.

Meni se to gotovo nikad ne desava. Uvek sam dostupan i uvek su svi dostupni kada ih zovem. Svakako da ne pricam mnogo kao neki od vas ovde, ali ono.

Meni se to gotovo nikad ne desava. Uvek sam dostupan i uvek su svi dostupni kada ih zovem. Svakako da ne pricam mnogo kao neki od vas ovde, ali ono.

Mislim da definitivno zavisi i od lokacije... Pretpostavljam da kod mene na Novom Beogradu kod Sava Centra ima dosta korisnika, pa su bazne stanice preopterecene. Kada odem van Beograda nisam primetio taj problem, mada opet to ne znaci da se ne desava. Umesto sto su uvodili "kvazi 3G" (znam, znam, morali su po ugovoru...) mogli su da pojacaju bazne stanice ili sta vec - jednostavno mreza ocajno radi. X puta mi se desavalo i da mi, kada pokusam nekoga da pozovem, izbaci poruku "Call Failed" i to po pravilu se desava od 15h do 17h kada je mreza verovatno najopterecenija. Mislim, otkud znam sta je - ja sam samo (nezadovoljni) korisnik :)

Pre dok sam bio na PrePaid-u, kada provalim da sam nedostupan ukucam onaj kod *121# i ponovo sam dostupan. Problem je sto ne znam pouzdano kada jesam, a kada nisam dostupan, pa kada ocekujem neki bitan poziv "prodzaram" tako signal :) tim kodom da budem "siguran" da sam dostupan (mislim, kao da su Kremenko i Kamenko pravili mrezu). Sada, posto mi se i na PostPaid-u sa novom (belom) karticom isto desava (toliko o prici da je problem u kartici) za "dzaranje" mreze koristim *311#. Mislim, toliko je to sve zamorno da vise i ne obracam paznju na sve to...

Ono sto je sigurno, jeste i da poruke o propustenim pozivima ne stizu redovno sto je jos jedan pokazatelj totalne neprofesionalosti Mobtel-a ili kako su se sada preimenovali - nebitno, mreza i dalje ocajno radi.

Problem je sto, koliko cujem, razno-raznih bisera ima i na Telekom-u, mada opet nekako imam utisak da Mobtel, ipak ima solidno losiji kvalitet usluge u poredjenju sa Telekom-om.

Poslednja izmena:
Na mobtelu sam vec 7 godina, a na post-paidu vec 4 ili 5. Da sam nedostupan desilo mi se mozda par puta, ali ne na Telenoru. Telefone koje sam imao su sve Nokije (i sada E50).

Zivim u centru, radim na vracaru.

Moja devojka ima motorolu V3 i to jos se desava bar 1 nedeljno. Mora da "resetuje" fon da bi proradio.

Npr. posaljem je poruku i sve lepo stigne (delivery report status -delivered) ona odgovori i meni stigne, ja njoj posaljem odgovor i poruka ne stize (delivery report status -pending)

Problem je sto, koliko cujem, razno-raznih bisera ima i na Telekom-u, mada opet nekako imam utisak da Mobtel, ipak ima solidno losiji kvalitet usluge u poredjenju sa Telekom-om.
Ma cini ti se... Sve je to isto, cak bih rekao da Telekom za nijansu losije radi...

Da pohvalim Telenor :zgran: , da, da:
u stolu imam Ericsson R310 koji stoji tu vise od 2 godine, bezuspesno nije imao signal u mojoj sobi (ja sam vec otpisao hibrid). Pre neki dan ceprkam po stvarima i naletim na njega, rekoh 'ajd' da ga upalim, malo napunih batetriju i ukljucih ga, kad nisam mogao da verujem, pun signal! I evo od tada stoji ukljucen, signal se ne menja. Nemojte mi samo reci da se telefon popravio sam od sebe jer dugo nije imao signal kad je proban. Nesto su cackali signal i kod mene radi jace nego ranije.
Sto se tice SMS-a o propustenim pozivima, ne secam se kad sam ga poslednji put dobio na Telenoru/Mobtelu.

Hahahahaha, Ericsson R310s. I ja imam jednog, fenomenalan telefon :D.

Delimir, ne znam, sta da ti kazem. Ja s vremena na vreme dodjem i u BG, i zaista nemam problema, i iz moje perspektive, stvarno mi izgleda kao da Telenor ima dobru mrezu i signal. Sad, kontam da to varira od korisnika do korisnika. Ja sam zadovoljan, sto ne znaci da i ostali jesu.

Hahahahaha, Ericsson R310s. I ja imam jednog, fenomenalan telefon :D.

Delimir, ne znam, sta da ti kazem. Ja s vremena na vreme dodjem i u BG, i zaista nemam problema, i iz moje perspektive, stvarno mi izgleda kao da Telenor ima dobru mrezu i signal. Sad, kontam da to varira od korisnika do korisnika. Ja sam zadovoljan, sto ne znaci da i ostali jesu.

Definitivno vise ne mislim da je "od korisnika do korisnika", vec da pojedini korisnici primete, a pojedini ne primete problem sa mrezom.

Ja sam pisao jos pre godinu dana da je Mobtel-ova mreza indijanska totalno, ali su se javili likovi koji su me ubedjivali da je do aparata... U medjuvremenu sam probao i preomenio nekoliko telefona, ali problem ostaje. Sada ni teoretski ne bi trebalo da se javlja problem, posto je Nokia koju imam kupljena kod indijanaca iz Mobtel-a uz post paid paket Vise Price (to Vise Price vazi izgleda kada si dostupan).

Ranije mi se desavao jos veci trip... Neko me zove, telefon zvoni 3x (ja ne cujem zvono) i onda javi sagovorniku da nisam dostupan?! Tako je znao po ceo dan da se pogubi i ne dobijem nikakvu poruku o tome da sam nedostupan. Kada odbijem poziv, ne izbaci onaj signal za zauzece, vec sagvoroniku javi da nisam dostupan i tako :)

Ma ja sam extra nezadovoljan 063 mrezom i mislim da je u rangu kablovskih televizija koje razvlace kablove preko krovova. Nije mi jasno kako su samo uspeli da *****u ove norvezane da uopste kupe Mobtel sa ovakvom trash opermom i krsh mrezom.

Kad se samo setim koliko puta mi je i to bio još jedan razlog da uzmem novi telefon, što sam se tripovao da stari ne radi više kako treba. I meni se bar 50 puta desilo da te pozovem i da telefon zvoni i onda samo dobijem poruku da si nedostupan. Doduše, to se uglavnom tebi dešavalo (možda mi se ukupno još tri puta to desilo sa nekim drugim brojevima), pa smo se tripovali da je do Motorole, ali evo reci, sad sigurno ta ista Motorola normalno radi kod novog vlasnika. Ja se tripujem da je i do lokacije, a i do samog predajnika na pojedinim lokacijama i u određeno vreme. Meni se to i nije dešavalo samo popodne, nego i uveče, par puta. Danas je sve ok, mada ionako ne dobijam poruke o propuštenim pozivima.

Meni sve radi super. Delimir uvek uspe da me probudi u 3 popodne da mi kaže da dođem po neke aparate :D... Šalu na stranu, telefon ne koristim nešto preterano, ali u životu me niko nije pitao "zašto si bio nedostupan"... Možda zato što sam ja još uvek na Mobtelu :D...

:D Fora je u tome da mnogi ne provaljuju, jer nemaju tonu smarača koji ih ceo dan zivkaju. Lakše će da provale oni koji imaju sat ili dva razgovora dnevno (toliko da ti se glava ugreje od pričanja :)).

Na mobtelu sam vec 7 godina, a na post-paidu vec 4 ili 5. Da sam nedostupan desilo mi se mozda par puta, ali ne na Telenoru. Telefone koje sam imao su sve Nokije (i sada E50). Zivim u centru, radim na vracaru. Moja devojka ima motorolu V3 i to jos se desava bar 1 nedeljno. Mora da "resetuje" fon da bi proradio. Npr. posaljem je poruku i sve lepo stigne (delivery report status -delivered) ona odgovori i meni stigne, ja njoj posaljem odgovor i poruka ne stize (delivery report status -pending)

Još jedan pokazatelj da je do mreže. Mislim da je pokrivenost u BG-u bolja kod Telekoma, trenutno. Mora da bude jer, imaju bar 2x više pretplatnika, tako da bi bilo suludo da nije. Čak smatram da je i odnos broj pretplatnika / "jačina mreže" bolji kod 064. Niko se nije žalio toliko. Evo neka kažu ljudi, možemo i thread da otvorimo.

Definitivno vise ne mislim da je "od korisnika do korisnika", vec da pojedini korisnici primete, a pojedini ne primete problem sa mrezom.

Ima toga, ali kapiram i da je do novih telefona. Iako je 3G mod isključen, 3G / HSCDA telefoni imaju drugačije "antene", koje su verovatno manje tolerantne na preistorijsku opremu koja verovatno još radi na nekim predajnicima, tj. iz vremena Slobe :) (možda nisu ni Dual Band, tj. rade samo na 900 MHz).

Eh i kod mene isto . Mislio sam da je do fon-a ( T610 star oko 3.5 godine )
ali sada vdim da je do mreze . Inace sam na postpaid-u ako je to bitno .
Ljudi mi kazu da mi telefon zvoni ( naravno ja ga ne cujem :wall: ) .

Izgleda da je do telefona samo nacin manifestacije, a Mobtel se pobrinuo da problem sa mrezom de facto postoji.

Ja imam identican problem ali na 064 mrezi.

Konstantno se desava da nisam dostupan, iako zapravo jesam a jacina signala je na maksimumu. Postavim aparat do aparata i sa drugog zovem sebe i mrka kapa? SMS-ove uredno dobijam, ponekad i po 4-5 komada (da nisam dostupan).

Promenio sam 3 telefona, n3660, p910i i sada E61 a u medjuvremenu i presao sa pri na postpade i isto se desava.
Da ne spominjem repovanje, seckanje i sl. gluposti koje mi se stalno dogadjaju kada pricam sa nekim (kao da neko negde gubi pakete)...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno