Šta je novo?

Jel probao neko X-Fi drivere za realtek integrusu

millance82

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2008
Poena
319
Ja ih instalirao i zvucnu mi prepoznaje kao Realtek x-fi. Ja stvarno mislim da ima razlike u zvuku. Bass manje-vise, ali visoki i srednji, kakva cistina zvuka, ovako nesto do sada nisam cuo na integrusi:)
Aj ako je jos neko to probao neka iznese utiske, da ne bude da sam umislio u podsvesti da je stvarno bolji zvuk, mada siguran sam, cistiji jeste.

E ali problem je sto nece da mi pokrene creative software, drivere instalirao bez problema, a kada hocu da pokrenem creative software kaze da nemam odgovarajucu zvucnu kartu.

Ja koristim taj paket, uz njega dobijas samo podrsku za cretive software i podrsku za EAX 4.0. Naravno imas i Crystalizer koji dobijas uz x-fi software koji mi odlicno sluzi za ove z-5500 zvucnike pomocu kog dobijam malo izdefinisaniji zvuk od onog muljavog koje na default daju. Naravno instalacija tih driver-a nece ti doneti nikakva poboljsanja zvucne karte, milsim samog zvuka, vec ce ti doneti samo opcije za creative software i eax i crystalizer.
A da, to sto ti ne prijavljuje zvucnu kao podrzanu je verovatno zato sto nije podrzana, pogledaj koji ti je chip na ploci pa baci pogled koje ALC chipove ovaj software podrzava.

Znaci u prevodu, samo sam umislio da je bolji zvuk:) ali ja sam ubedjen da se cistije cuje samo sa drajverima, iako nece da mi pokrene software.

bio sam malo dokon svojevremeno pa sam uzeo da merim u rightmarku 6 kvalitet zvuka sa fabrickim realtek i sa ketxx- ovim i daniel_k drajverima.

rezultat je bio sledeci:

fabricki drajveri daju slovima NAJBOLJI zvuk / za nijansu dosuse /.
u svim testovima je bila u najgorem slucaju 'very good'

postavicu i slike ovde na temi, ali to nece biti bas skoro jer imam neka druga posla.

jedina vajda od tih modovanih drajvera, je sto je moguca instalacija realtek cp-a / za koji jos nema leka, steta /

i onda se kartica prijavljuje kao EAX 1 , 2 , 3 i 4 kompatibilna, a radi i kristalajzer.

ako neki ima lek, nek javi.

Nema leka, samo ti treba odgovarajuci cd key za software.;)

e bas si mi odgovorio ! :S:

to mora da je neki ... poseban... kljuc ;) ?

Poslednja izmena:
Ja sam probao ovaj mod i stvarno sam odusevljen zvukom. Ali na zalost od kako sam promjenio plocu vise mi ne radi jer je kao istekao probni period sto je najgore ne pomaze ni reinstalacija windowsa. Posto lijek a ni kljuc nisam mogao da nadjem odlucio sam da kupim neku zvucnu karticu ali mi ni to ne ide od ruke jer kod nas je nabavka zvucne nemoguca misija.

@millance82 ima modovan Creative SW koji radi sa modovanim Realtek drajverima.

Pomoć

Htedoh i ja da probam te x-fi drivere na mom realteku, i lepo prvo izbrišem stare (koje sam dobio uz ploču), pobrišem registry, resetujem komp., pomoću driver cleanera pobrišem ono što je ostalo, ponove resetujem, instaliram x-fi i neće. U control panelu gde imam ono sound and audio devices sve tamno. Ok, rekoh nema veze, skinem sa neta najnovije realtek drivere, opet ista instalacija kao kod x-fi i opet ništa. Šta ću, nego da instaliram drivere koje sam dobio uz ploču (koji su bili pre nego što sam taj x-fi probao da instaliram) i opet neće. Stalno pijavljajuje found new device PCI device i kad mu kažem da pretraži driver na cd-u koji sam dobio uz ploču, on ništa ne nađe.
Takođe u device manageru stoji uzvičnik kod UAA Bus driver for high definition audio i PCI device.
Na kompu sve ostalo radi normalno, naravno sem zvuka.

Ima li nekog rešenja?

Koji operativni sistem imas, win7?

Tek sad vidim, tvoja ploca ima ALC662 koji nije podrzan pa zato i ne mozes da instaliras.

Jer mi možeš dati neko objašnjenje šta treba da instaliram. Prvenstveno mi nije jasno kako ne radi driveri sa diska koji sam dobio uz ploču?

Da se više ne bih patio, jer bih primetio razliku u zvuku sa Xonarom DS ili DX? Imam Logitechove x-530 zuvčnike.

Mozda te nesto sistem zeza sto ne mozes da instaliras drajvere za zvuk, nisam siguran moras sam da kombinujes. Ako nece da ti radi nijedna vezija drajvera onda je najpametnije da reinstaliras sistem ako ne vidis drugo resenje.
A sto se tice Xonara, jeste nesto kvalitetniji ali na tim zvucnicima neces da osetis neku preteranu razliku, pa jedino ako hoces i imas para ti ga uzmi.

Ok, hvala ti na odgovoru. Probao sam više verzija drivera i ništa. Sad skidam nešto UAA Bus driver for HDA, pa ako radi super, ako ne reinstalacija.

Mante se ljudi corava posla, Lepi vam je lepo rekao da najbolji zvuk dobijate sa Realtek drvs.
Jedino ako zelite da se igrate...

Ne mora da znaci, sa tweakovanim drajverima za realtek dobije se za nijansu bolji zvuk, a sa creative softverom koji se otkljuca dobije se i podrska za EAX HD i DSP (Digital Signal Processing) efekat Crystalizer-a koji je koristan pogotovo meni za ove mutne Z-5500. Tako da nisu corava posla sa ovim drajverima koji koriste dosta cemu samo ako mozete da ih otkljucate i koristite.

Летос изашла и верзија модованих 2.48 драјвера. Пробао код мене на Win 7 x64, за слушалице ради посао :). Звучници ми ионако иду преко SPDIF-а, а ту нема ових "фемси" Creative ефеката...

Odlucio sam da i ja probam ovo, i mogu reci da dosta pomaze ovaj crystalizer kod malo losijih zvucnika, stvarno je bolji zvuk :)

Jos ako imas 5.1 zvucnike kao ja tek onda se vidi razlika pogotovo u igrama.

Ovaj mod me i natjerao da kupim zvucnu jer sam imao probnu verziju creative software-a i nakon isteka vise nije htjelo da radi. Cak sam formatirao disk i digao nov sistem ali bez uspjeha.

Nazad
Vrh Dno