Šta je novo?

Jel probao neko 9600GSO 384MB, 192bit?

Jel neko testirao Džidžabajta?

Interesuje me nivo buke koju pravi kuler (idle/full load, ukoliko ima temperaturnu regulaciju).

Interesuje me nivo buke koju pravi kuler (idle/full load, ukoliko ima temperaturnu regulaciju).

Hm.. kakda pogledam tog Džidžabajta na slici.... cini mi se da ventilator na tom zalmanu ima samo dve zice... Dali to znaci da nema nikakve regulacije brzine broja obrtaja - u prevodu uvek se vrti ko blesav na max :mad: ? Ili je toliko tih pa se ne cuje i na max.
Ovaj palit mi se cini da ima 3 zice... za ventilatoru.....

Poslednja izmena:
Moj Palit nema 3...ima 4 zhice!!! :D ...zaista...chemu sluzhi chetvrta?

zar je vazhno?
tih je neverovatno...

Da Palit Sonic ima 4 zice i zaista je tih.Dve zice su za kontrolu brzine ventilatora,isto kao kod novih procesora.U sustini svodi se na to da moja karta vrti ventilator na 55% brzine cak i ovako blago klokovana,i pri tom se stvarno jedva cuje.Ponekad se u igrama poveca brzina(verujem an 100% jer dosta zvrnda),ali samo na kratko vreme.Sto se tice Shitabyte-a,ima 2 zice sto znaci da nema kontrolu broja obrtaja.Ako je isti kao na njihovom Ati 3870 bezite od njega jer se cuje vise od mlaznog aviona.Poucen nekim iskustvom koje imam sa HW izbegavam Shitabyte-a u sirokom luku jer je procenat relamacija na njihove proizvode uzasno visok(bar ono sto sam ja video za ovih par godina rada).E sad,ploce im stvarno dosta crkavaju,a graficke po pravilu one sa pasivnim hladjenjem(recimo cela jedna serija od pre 2 godine 7300GT gde je sve jedna karta napipala reklamaciju za kratko vreme).Ove sa aktivnim hladjenjem kao i traju,ali su izgleda ovi Zalmani po sistemu sto vishe buke bolja karta :) .
Preporuka za Palita:tih,brz,klokuje se..

Da Palit Sonic ima 4 zice i zaista je tih.Dve zice su za kontrolu brzine ventilatora,isto kao kod novih procesora.U sustini svodi se na to da moja karta vrti ventilator na 55% brzine cak i ovako blago klokovana,i pri tom se stvarno jedva cuje.Ponekad se u igrama poveca brzina(verujem an 100% jer dosta zvrnda),ali samo na kratko vreme.Sto se tice Shitabyte-a,ima 2 zice sto znaci da nema kontrolu broja obrtaja.Ako je isti kao na njihovom Ati 3870 bezite od njega jer se cuje vise od mlaznog aviona.Poucen nekim iskustvom koje imam sa HW izbegavam Shitabyte-a u sirokom luku jer je procenat relamacija na njihove proizvode uzasno visok(bar ono sto sam ja video za ovih par godina rada).E sad,ploce im stvarno dosta crkavaju,a graficke po pravilu one sa pasivnim hladjenjem(recimo cela jedna serija od pre 2 godine 7300GT gde je sve jedna karta napipala reklamaciju za kratko vreme).Ove sa aktivnim hladjenjem kao i traju,ali su izgleda ovi Zalmani po sistemu sto vishe buke bolja karta :) .
Preporuka za Palita:tih,brz,klokuje se..

na 55% se to itekako cuje. ja moju drzim rucno na 49%.

Onda ja moram da idem kod usnog, jer ocigledno ne cujem vent na 55%, ama bas ni malo :)
Jedino sto m se cuje u masini, jeste hdd koji drlja non-stop u Visti. Inace se vise cuje vent na 8800gt, nego na 9600gso. Imao obe, pa znam!

Poslednja izmena:
na 55% se to itekako cuje. ja moju drzim rucno na 49%.

Ja je bash i ne cujem na 55%.Ali moja mashina i nije bash kralj tishine(mada nije ni bucna preterano).Meni je na 55% taj ventilator silent :) .Ofc moze to i bolje (kao sto rece na 49%) jer i na 55% temperature nisu visoke.I primetio sam malu nelogicnost(bar kod mene):drzao je na default ili blago OC ventilator je na 55% pa bog,a kad je na default radi i u 2D underclock modu,gde je ova brzina ventilatora suvisna.

Poslednja izmena:
Ja je bash i ne cujem na 55%.Ali moja mashina i nije bash kralj tishine(mada nije ni bucna preterano).Meni je na 55% taj ventilator silent :) .Ofc moze to i bolje (kao sto rece na 49%) jer i na 55% temperature nisu visoke.I primetio sam malu nelogicnost(bar kod mene):drzao je na default ili blago OC ventilator je na 55% pa bog,a kad je na default radi i u 2D underclock modu,gde je ova brzina ventilatora suvisna.

Pa zar se ne moze u Riva Tuner-u podesiti brzina obrtaja venta?

Imam ja Gigabyte i recimo da kuler nije tih jer se vrti na 100%, ali je bucan koliko i Palit kada je na 50%.

Temperature su idle: 44C i full load: 58C dok je klokovana na 700/1800/2000.

Da dodam i ja svoje iskustvom potkrepljeno misljenje u vezi Gigabajta:

Izbegavajte njihove graficke kartice !

Jos od GeForce 6 serije neprestano teraju uz vetar. Nereferentni dizajni, osakaceni biosi, sve nesto budibogsnama.
Utisak koji sam steko u vezi njih je ukratko- "politicki korektne" kartice.

Samo da slucajno neko ne izvuce neki extra value iz datih para...

Da li je jos neko radio testove sa ovom karticom u igrama a ne u 3d mark-u? Zanima me da li vredi razlika u novcu izmedju 9600gt i ove Palit-ove koja je oko 85e. Pri tom ne treba mi za preko 1280x1024...

Evo rezultata iz Crysis-a sa masinom iz potpisa:

SVE NA HIGH

System Information
Operating system: Microsoft Windows XP
System memory: 2.0 GB
CPU: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4000+
CPU speed: 2900 MHz
Sound system: SRS Labs Audio Sandbox
VGA Information
Graphics card: NVIDIA GeForce 9600 GSO
Memory: 384.0 MB
Current GPU speed: 700 MHz
Current memory speed: 1000 MHz
Driver version: 6.14.0011.7516 (English)

VGA benchmark
Demo: Crytek Built-in
Quality: High
Renderer mode: DirectX 9
Antialising mode: Off
Filtering mode: None
MultiGPU support: Disabled
Boost renderer: Disabled
Use Custom Config File: No

Resolution: 1024×768
Result(1): Minimum= 30.83 FPS Average= 49.83 FPS Max= 73.27 FPS
Result(2): Minimum= 30.83 FPS Average= 49.90 FPS Max= 73.27 FPS

Resolution: 1152 × 864 (Custom)
Result(1): Minimum= 17.26 FPS Average= 37.10 FPS Max= 52.94 FPS
Result(2): Minimum= 17.26 FPS Average= 37.14 FPS Max= 52.94 FPS

Resolution: 1280×1024
Result(1): Minimum= 16.23 FPS Average= 34.95 FPS Max= 43.47 FPS
Result(2): Minimum= 16.23 FPS Average= 34.98 FPS Max= 46.00 FPS

Evo rezultata iz Crysis-a sa masinom iz potpisa:

SVE NA HIGH

System Information
Operating system: Microsoft Windows XP
System memory: 2.0 GB
CPU: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4000+
CPU speed: 2900 MHz
Sound system: SRS Labs Audio Sandbox
VGA Information
Graphics card: NVIDIA GeForce 9600 GSO
Memory: 384.0 MB
Current GPU speed: 700 MHz
Current memory speed: 1000 MHz
Driver version: 6.14.0011.7516 (English)

VGA benchmark
Demo: Crytek Built-in
Quality: High
Renderer mode: DirectX 9
Antialising mode: Off
Filtering mode: None
MultiGPU support: Disabled
Boost renderer: Disabled
Use Custom Config File: No

Resolution: 1024×768
Result(1): Minimum= 30.83 FPS Average= 49.83 FPS Max= 73.27 FPS
Result(2): Minimum= 30.83 FPS Average= 49.90 FPS Max= 73.27 FPS

Resolution: 1152 × 864 (Custom)
Result(1): Minimum= 17.26 FPS Average= 37.10 FPS Max= 52.94 FPS
Result(2): Minimum= 17.26 FPS Average= 37.14 FPS Max= 52.94 FPS

Resolution: 1280×1024
Result(1): Minimum= 16.23 FPS Average= 34.95 FPS Max= 43.47 FPS
Result(2): Minimum= 16.23 FPS Average= 34.98 FPS Max= 46.00 FPS

Sad neka neko kaze da ne vredi te pare.

Bilo bi lepo kada bi neko probao neki mali test sa dve ove karte da vidimo kako rade u SLI.

Neshto se kao secam da sam okacio ovde rezultate 3Dmark 06 za Palit 9600GSO kao i Crysis benchmark ali su oni kao nestali iz ove teme,a ne dobih pisamce od nekog moderatora da su mi postovi obrisani?

Razmisljam se da uzmem GAINWARD 9600 GSO 768 MB pa neznam da li je ok karta za te pare??Moze i neka druga po preporuci....

gainward je ISTO sto i palit i Xpertvision

ista fabrika, iste kartice- isto sve.
Cak su i sajtovi Palita i Xpertvisiona u crtu isti , osim
Logoa firme na vrhu stranice .
Sa malom razlikom sto kod gainwarda placas malo vise , jer je kartica toboze "designed in Germany"

Kupovina 768mb verzije kartice nije opravdana, jer za malo vise para, mozes da kupis 8800gt 512, koji je mnogo bolja kartica.

OSIM , u slucaju da je istina ono sto se sad suska po internetu-
da Palit 9600gso 768 , ustvari poseduje 1024mb memorije, koji su pogaseni u biosu,
ima isti pcb od 8800gts,
tako da moze da se biosflesom pretvori u 8800GTS sa 1gb vrama, koji inace proizvodi samo Palit
/ostale GTS listom imaju 512mb / .

Opet, to su samo naklapanja, koja jos uvek niko nije potvrdio.

Ono sto je sigurno je
- da je Entry kupovina 9600gso 384 /overklokom svaka ide do default rezultata 9600gt , tako da je 9600gt obsolete / -85jura
- sledeci level je 8800gt 512, koju polovnu / sa garancijom obavezno /imas na XY mesta za stotinjak jura, preporuka opet palit
- i trenutacni dream machine 8800gts 512 za 14k dinarjev, imas link negde na forumu

Neko je trazio prosirenje one tabele i dijagrama. Izvolte...
Dodao sam Palit 8800GT def. taktova za poredjenje. jeste brza karta od 9600GT ali samo 10%. Svi testovi su u 1600x1200 (osim crysisa koji je u 1280x1024), bez AA i AF, a negde je i sa AA i AF, uglavnom stariji naslovi koji svakako brzo rade. Sve je vadjeno iz Maxinog testa. Sada se lepo vidi isplativost i neisplativost neke karte.

edit. Tabela je imala sitne greske (zeznuo se ja u excelu) , sada je OK. Nisam ih ne vreme primetio. Vidi se da je sada 3870 malko sporiji od 9600GT (kako i treba da bude), ali da su prakticno jednaki.

Prilozi

• dijagram.JPG
    dijagram.JPG
    87.4 KB · Pregleda: 173
  • zanimljivo.JPG
    zanimljivo.JPG
    52.6 KB · Pregleda: 215
Poslednja izmena:
Po ovome samo STALKER, Carbon i Prey prave bitniju razliku izmedju GT i GSO... Znaci da nema nikakve nedoumice, sto se mene tice, 9600GSO, definitivno!

edit: Sad videh UT3, 12%, znaci i u vecini igara koje igram, ali prebolecu i tih 12% za razliku u ceni...

Poslednja izmena:
Ayayay !!!!

samo da priupitam koji su taktovi ovog 8800gs TOP, takodje i 9600gt golden s. ?

Asus 8800GS TOP 600/1800 i Gainward 9600GT Golden Sample 700/2000MHz.

U tom slucaju bi se kod 9600gso , koji se overklokuje znacajno preko 600/1800
rezultat bio i visi od goldensamplea , koji je OCovan 9600gt...:zgran:

Cek, cek ovaj 9600gt koji je u testu je Gainward GS? (sorry nisam u toku ;)) Ja sam bas mislio da ce taj GS napraviti neku vecu razliku u odnosu na GSO, pa sam mislio da dresim kesu i dam vise dukata za njega :)

Ovo je najjeftiniji derivat g92, i jedini isplativ,
zato sto-

- brzo izlaze GTX 2x0 kartice, koje ce imati duple performanse od najjaceg g92 , tojest 8800gts aka 9800gtx,

a kad se to desi , prodajom GSOa ces biti na manjem gubitku nego prodajom njegove skuplje g92 brace.
Tako da prelazak na nove babaroge neces ni osetiti ;)

Gde ima u BG da se kupi Palit 9600GS0 384 Mb?
Zvao sam u Gi....... i u Im... nemaju.
Moze informacija na PP ili na mail [email protected]
zahvaljujem

Probajte Atom Computers i Overline Group, mozda ima tamo?

Poslednja izmena:
nema niko kartice, dolaze 26.06 ili ti sledeci cetvrtak, a dolazi i nova verzija tj 9600GSO 768mb, non sonic verzija, jeftinija 15Eur. od sonic 768

Poslednja izmena:
Vrh Dno