Šta je novo?

Jel postoji 12" Centrino notebook sa dx9 grafikom?

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Potreban mi je mali notebook, bolje da nije wide ekran (kao kod FSC book-a iz P serije), sto brzi Pentium M i pozeljno dvd snimach u samom notebooku. Nesto kao Apple PowerBook 12 inch u PC svetu, samo da ne bude tako gay... :D

Pa svaki (sub)notebook sa i915-ticom, recimo.

Da, ali to ti sto trazis bas i nije specifikacija subnotebooka. Elem, ako mozes da istrpis 1" vise razmisli o Vaio S seriji, dobijas nVidia 6200, tezinu ispod 2kg, black onyx ekran, dvdrw, samo verujem da je cena malko jaca, pogotovo ako kupujes ovde....

Dell ima neke modele, al mi se nesto cini da nemaju integrisani DVD pisac. Asus W5000 je widescreen i ima DVD pisac, Pentium M730, ja ga koristim trenutno.

brzi, dell mi je nekako vocna firma, ne bih njih, Latitude X je ok, ali nema dx9 grafiku...

Bila je valjda toshiba portege M serija sa centrinom (i855 varijanta), 12,1" ekranom i FX5200 - ako i to racunas u dx9 ;)

Niko ti nece u mali racunar (12" ekran) spakovati jacu grafiku od toga, prosto zato sto zbog potrosnje graficke rusi koncept ultralakog racunara. Plus to sto cesto u takvim racunarima procesor nije u socketu, nego nakalemljen direktno na plocu i nema apgrejda.

Poslednja izmena:
ne mogu da verujem da apple vec godinama ima powerbook (sada sa 1.5 ghz g4 procesorem) od 12 incha, a kod PC-ja to ne postoji. U powerbooku je i DVD rezach, i wireless i sve sto ti treba. medjutim, ne zelim mac os, a ipak bih hteo da kad predjem na vistu, imam sva ona fancy s#anja koja zahtevaju dx9.... Sad cu pogledati Toshiba sajt...

Imao sam prilike da vidim Toshiba Portege R100, pravo cudo sta su sve upakovali u 12". Tezak (lak) oko 1,5kg, sa dodatnom baterijom koja ide uz njega radi 6h. Vidim da ga neko nudi u oglasima.

byMaX je napisao(la):
Da, Silvere, al nije svaki subnotebook 12 inch :)

Medion je upravo izbacio danas (ovde u Nemačkoj) otprilike baš takav subnotebook kakav tražiš:

AMD Turion ML-30 1,6 GHz, 64 Bit
12,1“ W-XGA 1280 x 800 (Samsung display)
60 GB harddisk, 8 MB Cache 5400 U/min
HYBRID TV-TUNER: Digital (DVB-T) & Analog-TV, Radio-Tuner, daljinski
PCI-Express ATI Mobility Radeon Xpress 200M (shared memory)
512 MB DDR RAM
WLAN 802.11g 54 Mbit/s
8x Multi-Standard DVD-/CD rezač (DVD RAM, Dual Layer)
SD/MMC & Memory Stick čitač
Digital Audio Out
3x USB 2.0
FireWire IEEE 1394
Networkcontroller 10/100 Mbit/s, 56K/V90 Modem sa kablom
Puno softwera (na nemačkom!)
Headset, optički USB miš, notebook tašna
Težina: 2.2 kg
Cena: 999 €

Dobro ocenjen u najnovijem izdanju "Computer Bild"

Medion MD 96400 (Link)

Boyce je napisao(la):
@Accuphase: samo sto max trazi centrino ;)

Da, video sam da traži centrino, ali sam ipak dao opis ovog subnotebook-a, pošto je po karakteristikama u rangu sa centrinom. :)

Centrino: paket-aranžman procesora Pentium M + Intel WLAN 802.11g

Pentium M = procesor male potrošnje za notebooks i sl.

AMD Turion = procesor male potrošnje za notebooks i sl.

AMD Turion + WLAN 802.11g = sličan paket kao Centrino

Poslednja izmena:
Max, i ako nadjes laptop sa dx9 podrskom bice to samo papirna podrska tipa 5200 i slicno. Htedoh reci da ce bilo kakvo dx9 resenje ugradjeno u 12" biti preslabo da tera sve te efekte, to ti je valjda jasno....

http://vaio.sony-europe.com/PageVie...&site=ite_en_GB&page=ProductTechnicalFeatures

kad bi neko hteo ovako nesto da donese, ne bih zalio novac, cak iako mora da se diže kredit :)

No, Accuphase, taj Turion cak ima i prednosti - mozes da poteras kasnije i 64-bit Vistu, sto je super.

Broze, veruj mi, i 6200 ili X300 su dovoljno jaki da isteraju Vistinu Aero grafiku. Pa nisu to napravili tako da moze da radi samo na 6600 i jacim kartama!

Mitnick - znam, ovaj njihov 12 inch je veoma dobar, ali za te pare, 1800 evra, može i bolji lap da se uzme.

asus w5000?

@Vesko R100 je prilicno stara masina, tek skoro se pojavio novi model, ali opet nema optiku. I tako bez optike i baterije je tezak 1,2-1,3kg. Pored toga, cini mi se da nema wi-fi, da nema btooth...

Max, ja sam trazio ultraportabilnu masinu (bez zahteva za grafikom) koja je poveziva, i koja ima DVD RW, i kosta do 2000 eur. Gledao R100, T42, X40, par dell-ova, cak i jedan WXGA packard bell sa 13 cola ekranom. Na kraju sam pazario Asus W5000. I zadovoljan sam. I mozes sad reci da je i asus vocna firma (jeste kad ga poredis sa IBM X41, ali to kosta manje, nudi vise opcija, a kvalitet izrade je sasvim korektan). Ako oces, dodji i pogledaj.
E,da, obrati paznju na ekran. Ima razlike ohoho medju tim ultralakim...

Poslednja izmena:
Ma nije ASUS vocna firma, njihovi notebookovi su sasvim ok. I jedni od najprodavanijih ovde...

@Max: daj Boze da si u pravu. citao sam nedavno specifikaciju za recomm. masinu da bi se popalili svi ti grand show efekti i secam se da sam se zaprepastio a treba imati u vidu da se preporucen konfiguracija od strane m$ uvek mnozi sa minimalnim ponderom 1,5....

ma gde je asus vocna firma sta ti je.
voce firme nemaju modele u cijoj izradi se koristi aluminium, kao na primer W1N koji je vrhunski laptop. Panel kakav mu je, neverovatan....

byMaX je napisao(la):
ne mogu da verujem da apple vec godinama ima powerbook (sada sa 1.5 ghz g4 procesorem) od 12 incha, a kod PC-ja to ne postoji. U powerbooku je i DVD rezach, i wireless i sve sto ti treba. medjutim, ne zelim mac os, a ipak bih hteo da kad predjem na vistu, imam sva ona fancy s#anja koja zahtevaju dx9.... Sad cu pogledati Toshiba sajt...

Apple ima PowerBook/IBook 12" sa dodatnom grafikom (FX5200/R9550), jer nemaju cipset sa integrisanom grafikom...

Vrh Dno