Šta je novo?

Jel' ovo uredu?

domcale

Slavan
Učlanjen(a)
18.04.2009
Poena
380
Igrao sam NFS MW i cuo da mi se ventovi deru malo jace nego pre:d, pa reko da proverim sta je.
Sve temp. su u granicama normale (grafa se malo jace greje nego sto treba), a hard disk NA KOME NIJE IGRA je 49C.
Hard hladim tako sto grafa duva direkt u njega:wall:
Jel bi trebao da se brinem zbog ove temp.?
Hvala unapred:)

Koji hard je u pitanju? I kako to grafa duva u hard disk? :trust: Ventilator od grafičke karte duva u GPU, ne sa strane... Da ne ponavljam, baci pogled na ovo.

HDD je neki maxtorov od 80 GB a kako duva u hard pogledaj i sam:

Prilozi

• DSC00842.jpg
    DSC00842.jpg
    522.1 KB · Pregleda: 79
  • DSC00843.jpg
    DSC00843.jpg
    537.5 KB · Pregleda: 70
  • DSC00845.jpg
    DSC00845.jpg
    543.9 KB · Pregleda: 61
duva,ali topao vazduh...
:)Tako da time postizes samo kontra efekat,tj.zagrevanje...A btw,mogao bi malo da ocitis taj vent od grafe :) Ako te brinu T,namontiraj neki HDD fan ili ako imas mesto na prednjoj strani stavi neki vent da ti duva preko hardova...

^
Pa ja Partybreaker-u objasnjavam to-da mi grafa zagreva HDD.
Tek sad sam video da mi je vent na grafi prljav kad sam slikao:p, preduzecu nesto;).
Pa imam napred fan, koji jedva i duva u HDD, tako da je zato temp HDD-a visoka.
Uostalom, bas me briga, caletov je komp:smoke:

Pa ne ide da grafička duva vazduh ka napre da ti napred imaš ventilator koji duva ka nazad. ;)
Samo izduvaj tu grafiku da odleti prašina i taj prednji ventilator okreni da izvlači vazduh, ako ti to ne smeta na neki način (duva pravo u tebe i sl.)

Ne duva na mene, evo okrenuo sam ga, ista stvar.

Poslednja izmena:
Bogami i ostali ventilatori su puni prasine, vreme za generalku..:)
Koliko ja vidim taj vent napred duva samo u donji HDD, a to je sata HDD.Onaj gornji ATA nema nikakvo hladjenje,a u njega duva vruc vazduh.Skloni one ATA kablove oko njega, malo ce mu pomoci da "prodise".

^
Nisam lud da radim generalku na caletovom kompu:d
Mozda malo usisam ventove od prasine ali cable managment ne dolazi u obzir:d

Sata HDD jeste hladjen kako treba, na njemu je sve vazno:)

A za prasinu, sad se cudim zasto se graficka pregreva pri OC-u:d
Edit: ma ceo komp je nakrcan prasinom.

Poslednja izmena:
Ma ti stari Maxtori se greju k'o ringle. Ja sam imao par nekih od 40GB i jedan od 80GB,i kad kopiram,recimo, 15-tak 20 GB sa jednog na drugi ne mozesh par minuta posle toga da ih drzish u ruci koliko se usijaju :) I radili su za sve pare svi.....:)

EDIT

Evo mojih diskova. Maxtor od 200 gb 41C,a duva 14-ica u njega na 5V. Ovi ostali nisu aktivno hladjeni a svi su ispod 40C

Prilozi

• hdds.JPG
    hdds.JPG
    96.8 KB · Pregleda: 31
Poslednja izmena:
^
Pa izgleda da je tako, jos kod mene grafa gruva u njega, nema veze izdrzace on to, nije to njemu nista:D

Poslednja izmena:
Pa nece mu nista faliti mogu ti matori Maxtri puno da izdrze(a onda riknu u najgorim mukama:).Ako ti je bas bitno izvrsi backup i nece da te boli glava.

Ma na njemu je samo sistem i programi, reko sam da je sve vazno na sata disku, kome je manja tempratura.

Nazad
Vrh Dno