Šta je novo?

Je'l ovo OK?

• Začetnik teme Začetnik teme bojsa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bojsa

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
09.12.2005
Poena
695
Moja oprema  
Monitor
LG 27UD68-P
Laptop
Lenovo Legion 5 Pro
Tablet
Xiaomi Pad 5
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB
Pametni uređaji
Suunto 9 Baro Titanium, Xiaomi AirPurifier 4 Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Konacno sam zamenio starog Semprona, Athlonom64 3200+ sa NewCastle jezgrom (512kb cache), malo sam ga oc-nuo sa 2200mhz na 2400Mhz.
Dokle u nacelu ovi Athloni mogu da doguraju?
I jos jedno pitanje, zasto ova ploca nista ne pokazuje kako treba, sa sempijem je bagovala sa taktom memorije, a sada imam problema sa detektovanjem voltaze, prikazuje 1.5V, a treba 1.6?!
poz

Prilozi

• untitled.webp
    untitled.webp
    82.6 KB · Pregleda: 94
PA ok je, trebalo bi da ide jos 100-200-300 MHz-a (zavisi od primerka), iako je Newcastle radjen u 130nm ima dobar OC potencijal samo sto se daleko vise greje on venice-a...
A sto se tice voltaze probaj flash najnovijeg biosa ploce...

zar nemozes da mu stavis HT link x4.Terbalo bi da moze vise jer ja mog 2800+(clawhammer) drzim 24/7 na 2.4Ghz samo zavisi koje su ti temperature

Poslednja izmena:
Konacno sam zamenio starog Semprona, Athlonom64 3200+ sa NewCastle jezgrom (512kb cache), malo sam ga oc-nuo sa 2200mhz na 2400Mhz.
Dokle u nacelu ovi Athloni mogu da doguraju?
I jos jedno pitanje, zasto ova ploca nista ne pokazuje kako treba, sa sempijem je bagovala sa taktom memorije, a sada imam problema sa detektovanjem voltaze, prikazuje 1.5V, a treba 1.6?!
poz

Shta te briga koji voltazu prijavljuje 😉
moja iskustva govore da je sve preko 2.6 GHz za svaki dan extra skor,imao sam dva newcastle-a 3000+ ,jednom je limit bio na 2.5 a jednom 2.4 a tek prelaskom na Venice-a sam za svaki dan iamo stabilnih 2.7, medjutim to je trazilo volatazu od 1.6V (bash se grejao i pored Hyper 6 oolera) pa sam ga drzao na 2.6 😉 sa 1.47V.
Napominjem da sam imao vrh plochu i memoriju i da me nihta nije kochilo....

Maksimalno sam za sada stigao od 245*10 uz 225(450)MHz memoriju, ali ovaj bangavi Epox nece preko +0.05V sto ipak ukupno cini samo 1.55V, ali mislim da je to premalo za ovaj 130nm proc, ako neko zna kako da povecam voltazu neka javi pliiizzz, napominjem bios je up to date 😉.
Znaci bilo kako a da to ne ukljucuje zamenu ploce :d....
Mislim da ima jos prostora, ali kada recimo stavim na 2.5+ ghz pocne da se resetuje, ali ipak ili krene u boot wina ili ga cak ucita
Zadovoljan sam i ovako, ali......😀
poz i hvala na dosadasnjim odgovorima :wave:

Poslednja izmena:
Pa uzmi lepo DFI infinity plochu i necesh imati bagova 😉,a da ne pominjem da bi ti doplata bila smeshna....

pazi ja ovaj moj furam na 2.4Ghz i prolazi 32M ali kada ukljucim OCCT torture puca odmah
a i ovaj moja GA nece da da da stavim rame u 1T na 488 😡 a napon drzim za svaki da 1.55 ali kad sam probao dokle ide stavio sam mu napom na MAX nekih 1.65+ ali nece preko 2523Mhz

Pa uzmi lepo DFI infinity plochu i necesh imati bagova 😉,a da ne pominjem da bi ti doplata bila smeshna....

Druze pa morao bih da vadim plocu :vomit: , prodajem ovu moju :vomit:, kupujem drugu :vomit:, pa sve ponovo pakujem :vomit:.....:vomit:

Jos jedno zapazanje:
Instaliram occt i pustim ga da testira stabilnost, sa 1.55 voltaza pocne da skace na 1.61-1.63V u zavisnosti od opterecenja :trust:

Poslednja izmena:
Bojsa to za plochu sam ti ja napisao! (mrzelo me da se odlogujem pa logujem a bio sam kod astana)
Pa nije to neki posao...ti kupi plochu a ja cu da ti sve montiram i razmontiram 😉
P.S.Ne budi lenj 😀

Bojsa to za plochu sam ti ja napisao! (mrzelo me da se odlogujem pa logujem a bio sam kod astana)
Pa nije to neki posao...ti kupi plochu a ja cu da ti sve montiram i razmontiram 😉
P.S.Ne budi lenj 😀

Ajde kad vec insistirate, videcu :d

Nazad
Vrh Dno