Šta je novo?

Jel neko probao Virtual PC??

Broz

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.09.2000
Poena
740
... jel stavio recimo 98 i me ili me i 3.11:)
mislim moze i bez ovog programa ali kazu da je ovako 100 x jednostavnije

Virtual PC ? Šta je, dovraga to ? Može li malo podrobnije ?

Da imam tj. koristim Virtual PC 4.1 (hvala Bubus X-u :D ) ...
e sad, ja ga koristim na poslu na Mac-u G4... i na njemu furam W2k i Linux Mandrake 8.1. ...
a kod kuce na Virtual PC-ju furam isto Mandrake 8.1.
pa sad koliko ti se isplati na win platformu stavljati Virtualni PC i onda instalirati ponovo windblows... neznam bas... koje misljenje je da ti takva vrsta mazohizma netreba u zivotu... ali ako imas preterano puno vremena... :D :D ...
a da... pokusao sam inace pod virtual PC-om instalirati i XP... na Mac-u nije hteo da prodje instalaciju, na Pc ju jeste... zasto... sam bog zna...
na Mac-u dobijes jako slabu emulaciju... slabu u tom smislu da imas otprilike neki Celeron na 566... graficku S3 Trio... chipset na ploci je Triton FX (?!?!)... Sony-jev CDRW prepoznaje kao genericki CD rom... i tako to...
e, a na PC-ju malko bolje to sve radi... ali je i tamo glupost to raditi jer je to ipak samo emulacija... dolazi do vidnog usporenja...
:(
daklem mislim da je ovo ipak solucija za one koji zele imati vise RAZLICITIH OS-ova ne jednom kompu... cisto da vide kako to izgleda pa da onda samo obrisu fajl, bez ikakvih akrobacija tipa formatiranje diska, kreiranje drugih particija, bez straha da ce napraviti sr@&e na primarnom OS-u...

ajd` pozdrav

the choise is yours`...

Moras updateovati Virtual PC (za PC) na verziju 4.2 da bi XP radio kako treba (ili na Vitrual PC 5.0 ako koristis Mac verziju).

Inace i Vmware Workstation 3.0 radi istu stvar (samo na windows i linux masinama).

Nije lose za eksperimentisanje sa novim programima. Vmware 3.0 radi sa manje memorije ali nema zvuk.

dedamrsoje :) Vmware 3.0 ima zvuk, samo sto on nije po default-u ukljucen, vec moras da ukljucis emulaciju zvucne karte naknadno u opcijama za svaki guest OS...

Sve u svemu osnovna razlika izmedju ova dva programa je:

-Vmware ima nesto bolje odradjenu mrezu sa host OS-om, te je zbog toga bolji za programiranje...

-Virtual PC ima malo brzu grafiku u windows-u (na Duronu sam poterao DivX i sve je islo ok, dok na Vmware radi usporeno) i ima opciju za drag'n'drop fajlova izmedju guest i host OS-a.

Takodje cini mi se da Virtual PC trazi dosta L2 kesa na procesoru, pa je cini mi se u tom pogledu malo zahtevniji (ne radi na k6-2 procesorima)...

Dajte link(ove) gde mogu da se skinu ti programi u verziji za PC...

...naravno da to budu warez verzije, ne skida mi se 12 mega trial softvera, ako ne može da se krekuje. Znači ili warez ili krek, trećeg nema ;)

Moze da se skine sa Kazze komplet program + crak/serial , sto vazi za oba programa u jednom fajlu

Nazad
Vrh Dno