Šta je novo?

Jel moze refil ili da ga bacim...?

Arko986

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2006
Poena
319
Imam stampac hp 3??? (onaj obican, kucni...). Nisam ga koristio jedno 2 godine, pa mi tek nedavno zatrebao. Naravno, iako ima boje nece da stampa... moje pitanje je da li moze nekako da proradi ili moraju novi ketridzi...

pozz

Novi. Zapekle su dizne.

Imam stampac hp 3??? (onaj obican, kucni...). Nisam ga koristio jedno 2 godine, pa mi tek nedavno zatrebao. Naravno, iako ima boje nece da stampa... moje pitanje je da li moze nekako da proradi ili moraju novi ketridzi...

pozz

Uzmi papirnu maramicu pokvasi je toplom vodom stavi ketridz na nju jedno sat dva pa probaj posle toga , ili odma isprobaj svoje kosarkaske poteze.

Cirka 20 e su ti kertridzi, pa ti smisli sta ces.

Ja sam jednom tako uspeo da osposobim kertridz, posle tusiranja vrelom vodom i ciscenja alkoholom. Ali to retko uspeva.

Alkoholom nikako potrazi neki servis za ink-jet stampace, nije sve u kucnoj radinosti! Treba ti ultra zvuk, vakum i malo pare pa da se nadamo :]

Alkohol nikako(moze da rastopi sundjer koji se nalazi unutra) ako moze toplom vodom moze ako ne recycle bin(u kucnoj radinosti)

Vi ne znate koliko je to skamenilo... (mada ne znam ni ja), ali nije koriscen jedno 2 godine.... mislim da cu pre beton da razlozim alkoholom nego ovo.... mislim da cu vezbati trojke (a bogammi i zakucavanja) u kucnoj radinosti..... he he

Posle 2 godine teško da će da proradi ali probaj sledeće. Ostavi u vreloj vodi da odstoji što duže, par sati. Probaj štampu, clean cartridges iz drajvera pa ako neće ni posle svega možeš da odneseš u CompJet oni rade besplatno čišćenje pa ako ni to ne uspe baci ih.

nikakvo kuvanje, pečenje i slično, voda u kojoj ti predlažu da radiš ima u sebi kamenca koja će dodatno začepiti dizne. Ponesi u neki servis neka ga uključe na ultrazvučnu a ako hoces mozes i kod nekog auto majstora koji ima istu, koriste je za otčepljavanje karburatora, čišćenje zlata... Ja sam otčepljavao i po 3-4 godine stare bez problema.

Česmovačom otčepljeni kertridž od HP3650 i glava Pixme 3100 čini mi se. Jeste da nije preporučljivo ali je meni završilo posao, a u krajnjem slučaju može da kupi destilovanu vodu u supermarketu.

Jel zna neko gde tacno nabaviti tu ultrazvučnu?? I da li je jos nesto potrebno
sem nje?

Ja sam od pre nekog vremena resio da kad kertridzi vise ne mogu da se pune, kupujem nov stampac umesto njih. Prakticnije a sa cenom dodje na isto.

ili destilovanu jer nije skupa a ako je baš zaribao onda cleaning fluid.

Posle 2 godine teško da će da proradi ali probaj sledeće. Ostavi u vreloj vodi da odstoji što duže, par sati. Probaj štampu, clean cartridges iz drajvera pa ako neće ni posle svega možeš da odneseš u CompJet oni rade besplatno čišćenje pa ako ni to ne uspe baci ih.

he, he.... bio u Comjetu..... pa oni mi i rekli da ga bacim!!

Da li su pokušali da ih očiste? Ako si im rekao koliko su ti stajali možda nisu hteli da se cimaju, nego računaju da ti prodaju nove. Da li si probao vodom? Ako nisi, prokuvaj vodu (ne bi bilo loše da je destilovana ali nije apsolutno neophodno), pa uroni mlaznice kertridža i ostavi da odstoji što duže, može i preko noći. Onda probaj da špricem izvučeš boju kroz mlaznice, ovo nije jednostavno jer mora baš lepo da nalegne kako bi se napravio vakuum. Ako krene boja pusti neku štampu, veliki tekst ili neku sliku preko cele strane, u nekoliko primeraka pa vidi da li će štampati išta. Nekada je potrebno pustiti baš dosta da se štampa kako bi kertridž pošeo uopšte da štampa kao i da bi se totalno otpušio. Jeste cimanje i pitanje je da li će uspeti ali novi kertridži koštaju više nego što vredi taj štampač tako da bih ja lično pokušao.

P.S. Sve ovo naravno važi ako ih nisi već zafrljačio u kantu:)

Ja sam nekoliko outa otpusavao sa kuvanom cesmovacom.
Prvo probam da ga stavim iznad pare, a ako to ne pomaze, onda kertridz zaronim u vodu i ostavim ga neko vreme. Do sada mi je uspevalo svaki put.

Ono sto moze da ti bude problem je, ako si vec imao boje u njima da su ti skorili sundjeri unutra.
U takvoj situaciji moze da se desi da boja curi ko luda, a stampac da ne baca nista na papir.

Sve u svemu, probaj nesto od predlozenog, pa ako nece, bacaj djubre u djubre.

jel ima neko clean fluid za kadu, i gde ima da se kupi.

Nazad
Vrh Dno