Šta je novo?

Jel moze mpeg file na cd?

• Začetnik teme Začetnik teme zak
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zak

Čuven
Učlanjen(a)
23.08.2005
Poena
620
Jel moze mpeg file tj slide show napravljen kao mpeg file da se nareze na cd ( znaci ne na dvd da budem precizan ) i da ga posle cita eksterni dvd player tj da se gleda na tv-u?
Unapred zahvalan
Pozdrav
Zak

u principu svi dvd plejeri mogu da dekodiraju mpeg1/2.
ako plejer standardno podržava divx, onda bi mpeg fajl čak mogao da se nalazi i u avi kontejneru, a da ga plejer pusti, u protivnom je potrebna mpg/mpeg ekstenzija.
ako fajl nije baš po standardu uvek možeš da narežeš na cdrw pa da probaš.

treba ga narezati kao vcd, da skratimo filozofiju...
a mpeg za vcd moze da bude do 800mb, ali mora imati standardnu rezoluciju (postoji vise varijanti, google, doom9.org, za vise infoa)

može kao vcd, ali najverovatnije da ne mora. tako da pre nego što se čovek upusti u pravljenje s/vcd diska možda je bolje da *.mpg fajl nareže na disk.

standalone player najverovatnije nece pustiti fajl .mpeg... a vcd ce pustiti svaki!
i sta tu ima da se upusta??

nema razloga da ne radi

U Neru se izabere rezanje VCD diska, prevuce se fajl u prozor za rezanje, ako nije standardan, Nero ce ga "srediti" da bude i to je to. Lakse ne moze. Nema potrebe za Doom9.org i sl. *.mpg/mpeg fajl narezan najobicnije na disk kako podatak (znaci obican ISO CD/DVD) nece biti citljiv u samostalnim DVD plejerima, tj. nece biti mogucnosti da se reprodukuje.

Mislim da je " Mnogi tupe, "IMPA" ostri " ali nisam siguran. Koliku kompresiju da stavim na vcd tj koliko kbps?
Pozdrav

RazbojNick je napisao(la):
*.mpg/mpeg fajl narezan najobicnije na disk kako podatak (znaci obican ISO CD/DVD) nece biti citljiv u samostalnim DVD plejerima, tj. nece biti mogucnosti da se reprodukuje.
ja danas probah nekoliko mpg fajlova na jednom lg plejeru, i gle čuda, svi rade.
inače plejer je namenjen za dvd/divx ali mu ova egzibicija sa mpg fajlovima ni najmanje ne smeta.

danijel00 je napisao(la):
i sta tu ima da se upusta??
pod upuštanjem smatram:
RazbojNick je napisao(la):
U Neru se izabere rezanje VCD diska, prevuce se fajl u prozor za rezanje, ako nije standardan, Nero ce ga "srediti" da bude i to je to.
ovo sam probao u par navrata, ali se kao po pravilu dobijaju snimci koji imaju tikove, tj slika koči, trza itd.
koliko sam primetio zvuk ne prekida.
mada ako se koristi za slajd šou onda je pretpostavljam ok 😀

obzirom da je u pitanju uvek hvaljeni nero, pretpostavljam da se problem manifestuje samo kod mene 😀:d

Poslednja izmena:
ja danas probah nekoliko mpg fajlova na jednom lg plejeru, i gle čuda, svi rade.
inače plejer je namenjen za dvd/divx ali mu ova egzibicija sa mpg fajlovima ni najmanje ne smeta.

Zar dvd nije isto sto i mpeg file? Mislim kad izaberem dvd pise mi mpeg files kompresija itd. Tako i pravim dvd izaberem mpeg2 i idem na costumize pa odredim kompresiju mpeg audio i tip kompresije constant, variable itd,itd

dvd jeste u osnovi nekoliko mpeg2 fajlova sa dodatnim stimovima i određenom strukturom, tako da bi svaki dvd plejer bi trebalo da može da pusti mpeg1/2 fajlove.

problem je naravno sa starim plejerima koji su bili predviđeni isključivo za dvd/svcd/vcd diskove koji ne prepoznaju tamo neke fajlove/ekstenzije tj nemaju odgovarajući fajl parser koji će da adekvatno prepozna fajlove, već traže da disk ima strikno određenu dvd ili vdc strukturu.
iole noviji plejeri ne bi smeli da imaju problem sa mpeg fajlovima.

ako je plejer noviji i predviđen je da pušta divx onda ne bi trebalo da ima problema ni sa mpeg fajlovima.
naravno mogao bi da utrošiš 5min i narežeš fajl na neki rw disk i probaš kako to funkcioniše sa tvojim plejerom.

zak je napisao(la):
Tako i pravim dvd izaberem mpeg2 i idem na costumize pa odredim kompresiju mpeg audio i tip kompresije constant, variable itd,itd
nisi rekao iz kojeg programa praviš mpeg2 fajlove.

Iz video studio editora par verzija, iz njega radim capture i editujem. Probaj, toplo preporucujem. Jedino kad izaberem dvd a ne mpeg pa costum ne dozvoljava da izaberem audio mpeg nego lpcm ( valjda bese tako se pise ) a rekose mi da je bolje da turim ovaj mpeg audio a i ne znam koje parametre da postavim za ovaj lpcm tj kompresiju itd...

Nazad
Vrh Dno