Šta je novo?

Jel moguce instalirati virtual machine win 7 na xp instalaciju

djape08

Slavan
Učlanjen(a)
29.08.2009
Poena
415
na poslu mora da bude xp prvi operativni,jel moguce napraviti vm windows 7 os-a preko xp-a?

Da.

trazio po netu da vidim kako al svuda su primeri za pravac win7----xp a ne obrnuto

Isto ide, instaliras XP, instaliras VMWare, bacis W7 unutar VMware-a.
Retko kome danas treba takav pravac, ali radi. Samo je bitno da imas noviji VMware da bi podrzavao Windows 7 guest OS.

aha znaci ide to lako,xp je vec instaliran,znam *****ski je al xp mora da bude na kompu kao primarni os,al meni treba win jer moram neke programe za kodiranje i programiranje da instaliram koji nisu podrzani od strane xp-a tako da zato,probacu

Odmah da ti kazem da tako W7 radi sporije nego sto bi radio i kao VM na Win7 Host OS-u, jer je XP kernel pravljen za doba single-core procesora (pretpostavljam da je zbog toga).
Gledaj da imas SSD i da koristis live snapshots sto vise :) (live snapshot = snapshot dok je guest OS ukljucen)

Nije valjda forum krije rec serijski??

trebalo bi mi samo za neko kodiranje za programiranje znaci nista ama bas zahtevno,e sad to bi uradio i na macbook-u koji ima ssd i koji sam vec instalirao windows 7 preko aplikacije bootcamp i sad posto imam bazi model od 128gb ssd dosta je vec win preuzeo,moje pitanje sobzirom da mi u oba slucaja performanse i nisu nesto bitne,jel vm kad se instalira uzima ram memoriju ili storage?

Uzima oba :) Kao da imas ceo dodatni OS.

pa ne znam koja je prednost tog vm-a posto vec imam instaliran win 7 na drugoj particiji

na masini na poslu gde je xp instaliran 2gb,na macu 4gb

pa ne znam koja je prednost tog vm-a posto vec imam instaliran win 7 na drugoj particiji

Ako vec imas instaliram W7, nemas nikakvu realnu prednost da instaliras VM sa W7, mislim imaces skroz novu OS instalaciju.
Jedini razlog da to uradis je ako ti bas treba zasebna instalacija.

Ili, ukoliko na Mac-u moras da pokreces i OSX u isto vreme, mislim da i kroz VMware Fusion mozes da napravis VM kome fizicki disk das kao disk - i onda pokrenes W7 sa te druge particije unutar VM-a. Ali ne bih to cackao ako ti je bitna instalacija, zbog drivera.

ma za mac nije ni bitno,vec imam podeljenu particiju za win 7 i sve je ok,nesto sam istripovao da ako instaliram vm na mac da ta virtuelizacija ide na drugaciji foru pa ne bi morao windowsu da daam toliko GB-a jer je 128gb relativno malo kapirao sam da virtuelna masina ne ide na storage haha ovo na poslu mi je bitno da preko xp-a stavim windows 7 kao virtuelnu masinu

A joj, vrh :) Pa dobro, zaostalo vino od silnih slava, oprastamo ovaj put :D

Nazad
Vrh Dno