Šta je novo?

Jel je ova konf ok za gaming? treba mi savet

payche

Slavan
Učlanjen(a)
27.03.2008
Poena
301
Sastavljam konfiguraciju koja ce mi pretezno trebati za igrice. Stalno susrecem ljude koji mi predlazu sta da uzmem a sumnjam u njihov sud, stoga rekoh da vidim sta cete mi vi reci?
Evo konfiguracije pa vi recite jel valja:

procesor: intel c2d-2.20 box-e4500 2mb
maticna: mb asus socket 775 p5b intel p965 fsb 1066/800/533 ...
hard disk: maxtor hdd 250gb 7200rpm s-ata II
memorija: 4 x kingston ddr2 od 1gb na 800mhz (ili 3gb)
graficka: asus vga pcie en8600gt/silent/512/ gf8600gt 128bit...
kuciste: midi tower blubery 450w napajanja

napominjem da obratite paznju na graficku jer se tu dvoumim, ubacio bih i neku 9600 karticu ali vidjam da su neke iz 7600 serije brze...
zeleo bih da mogu da igram crysis i tako neke novije igre, i ocu da imam dx10 omogucen
planiram da platim do 40 000 din... konfa je bez monitora kao sto vidite.
ovo gore bi me kostalo oko 35 000, imam lufta jos 5 000.

unapred hvala ljudi...

Dobro si rekao.

Uzmi jace napajanje, vidi ako mozes da priustis 8800 gt to je pravi pogodak, sto se tice RAM-a (mislim da je dovoljno 2GB, mozes kasnije da dokupis, nije neka cifra) radice ti i 3GB u dual channel ( 3x1GB na P35 plocama radi u asimetric dual channel-u , ova opcija postoji i na novijim chipsetovima P35, x38 ... )

radice ti i 3GB u dual channel ( 3x1GB na P35 plocama radi u asimetric dual channel-u , ova opcija postoji i na novijim chipsetovima P35, x38 ... )
Dual-Channel Asymmetric. The memory controller works in this mode when we have different amount of memory on each channel. Although the system will try to take advantage of the dual-channel mode in this case, the performance will still be close to that of the single-channel mode.

Znaci zelis da kazes da ce mu kompjuter raditi istom brzinom bez obzira na to u kojoj konfiguraciji mu se nalazi RAM? Tj. svi koji daju par hiljada dinara vise na uparene module ustvari daju pare za dzabe (npr kingston 2GB je 3000Din a 2x2GB je 10000Din sto je za 4000Din vise)?

Nemoj da mi upoređuješ 2Gb vs. 4Gb, nisam gloop.
Tumačiš moje izjave kako se tebi svide da bi se sada nešto pravio pametan.
U svakom slučaju je bolje da ima 3x1Gb u SC-u nego 2x1Gb u DC-u. Pogotovo što Intelu u realnom radu ne znači ama baš ništa dal je DC ili SC.

Nisam ja poredio 2GB i 4GB vec dva zasebna sticka od 2GB i DC kit sa 2x2GB.
Zasebni stickovi: 3000Din x 2 = 6000Din
DC stickovi: 10000Din
razlika: 10000-6000=4000Din

Igore izvini !!!, poši malo razumnije, evo i activated1 se istripovao... :d

Ja u vecini svojih postova ostanem nedorecen, izvinjavam se zbog toga :)

U teoriji razlika je do 100% a u praksi nisam nikada testirao da li se oseti razlika, zato sam i postavio pitanje da li ce komp raditi isto bez obzira na SC/DC... znaci cisto me interesuje kolika je stvarno razlika ako memorija radi u DC-u u odnosu na SC.
Takodjer nisam nikada kupio kit i radilo je uvek u DC-u, niti sam hteo da on uzima DC kit. Poredjenje sa cenama sam napisao zbog toga sto neko daje eto 50eur vise novca samo zato da bi imao garanciju da ce mu memorija raditi u DC-u i da li se to stvarno isplati davati ako je razlika u performansama minimalna.

Jel ima nekih skorasnjih testova na netu?

Bio je neki test ranije u svetu kompjutera pre vise meseci su testirali dosta modula razlika sa DC je max 10% iako u teoriji treba da bude 100%. Takodje su bili malo dobici izmedju recimo modula na 533mhz i 800mhz realno svega 7-8 %.Razlika izmedju 800mhz
i 1066 mhz je isto vrlo mala,cak ni 1333 ne daje toliko bolje performanse a dosta kosta,
brzi moduli jedino pogoduju OC-u pogotovu ako cepate jak fsb...I naravno tu je i razlika u cipovima na modulima,koja pogoduje oc-u, na defaultu nisu velike razlike...do 10% i to u aplikacijama koje to mogu da iskoriste...

e ljudi ja samo htedoh da wam se zahvalim na pomoci...
uzeo sam novu konfiguraciju i ona izgleda owako...

asus p5k ploca
intel c2d e4500 2.2
asus 9600gt 512, 256bit graficka
geil dual chanel 2gb black dragon ram
wd hdd 250gm sa 16mb kesha
elite master 332 sa posebnim elite master napajanjem od 430vati (odvojeno kupljeno, nije thermaltake)
i neki besan rezac koji moze pise (fizicki) po diskowima, nesto sa nekim lightscribe fazonom...

hwala jos jednom... cheers

asus p5k ploca
intel c2d e4500 2.2
elite master 332 sa posebnim elite master napajanjem od 430vati (odvojeno kupljeno, nije thermaltake)
i neki besan rezac koji moze pise (fizicki) po diskowima, nesto sa nekim lightscribe fazonom...

je li to znaci 2x1gb kad je dual channel ili treba jos 2gb za dual ?

asus p5k ploca
intel c2d e4500 2.2

Lepa mašina neka te lepo služi,sada bi mogao i da je kokneš ;) :wave:

Nazad
Vrh Dno