Šta je novo?

Jel je ova konf ok za gaming? treba mi savet

payche

Slavan
Učlanjen(a)
27.03.2008
Poena
301
Sastavljam konfiguraciju koja ce mi pretezno trebati za igrice. Stalno susrecem ljude koji mi predlazu sta da uzmem a sumnjam u njihov sud, stoga rekoh da vidim sta cete mi vi reci?
Evo konfiguracije pa vi recite jel valja:

procesor: intel c2d-2.20 box-e4500 2mb
maticna: mb asus socket 775 p5b intel p965 fsb 1066/800/533 ...
hard disk: maxtor hdd 250gb 7200rpm s-ata II
memorija: 4 x kingston ddr2 od 1gb na 800mhz (ili 3gb)
graficka: asus vga pcie en8600gt/silent/512/ gf8600gt 128bit...
kuciste: midi tower blubery 450w napajanja

napominjem da obratite paznju na graficku jer se tu dvoumim, ubacio bih i neku 9600 karticu ali vidjam da su neke iz 7600 serije brze...
zeleo bih da mogu da igram crysis i tako neke novije igre, i ocu da imam dx10 omogucen
planiram da platim do 40 000 din... konfa je bez monitora kao sto vidite.
ovo gore bi me kostalo oko 35 000, imam lufta jos 5 000.

unapred hvala ljudi...

Graficka 9600gt ili Ati 3850/70,ploca Ga p35 ili bolja,memorija za pocetak 2 gb (gail ili ocz),napajanje brandname nikako kinez...ja bih uzeo veci hard disk za razliku izmedju e4500e i e2180 (oc)...(kasnije naravno bolji CPU).

Procesor ti je ok .Uzmi drugu maticnu sa P35 cipsetom mozes ASUS P5K(oko 80e).4gb rama ti netreba kupi 2gb to je savim dovoljno.I uzmi 9600gt umesto 8600gt.I imaces pravu GAMING masinu.:type::wave:

Poslednja izmena:
Za Gameing je potpuno nepotrebno davati pare na e4500, uzmi lepo e2200, a sav vishak para ulozi u grafiku i ram i ima da uzivash. I definitivno poshto vec kupujesh novo uzmi P35 plchu shto ce reci P5K, ili ako hocesh da ustedish onda P5K-SE.

:wave:

Poslednja izmena:
ubacio bih i neku 9600 karticu ali vidjam da su neke iz 7600 serije brze...

gdje vidjash samo mi to kazi;) 9600GT je bar 2-3x brza od 7600GT-a. Ili ako ti finasije dozvoljavaju razmisli od 8800GT koja malo brza od 9600GT.

Poslednja izmena:
ok... za 7600 moguce da sam se is3povao... ali mogao bih da se zakunem da sam negde nesto video... elem znaci po vama bi neka lepa konfiguracija iizgledala ovako:

procesor: intel c2d-2.20 box-e4500 2mb (ovo bih zadrzao)
maticna: Gigabyte - GA-P35-DS3L - SOCKET 775 - ili ovo - ASUS - P5K- SOCKET 775
hard disk: maxtor hdd 250gb 7200rpm s-ata II
memorija: 3 x kingston ddr2 od 1gb na 800mhz
graficka: MSI - PCIE - N9600GT-T2D512-OC -ili- Gigabyte - RX385256H - ATI Radeon HD 3850, 256MB
kuciste: midi tower blubery 450w napajanja

------------

jel moze ili da obratim paznju na jos nesto?
p.s. pise na ovim grafickim vista ready... to ne znaci da nece raditi na xp?

3850 ovde nema shta da trazi ;)

9600GT ili 3870 zavisi shta vishe volish. josh jednom cu da napomenem da ako se ne bavish obradom video materijala e4500 je popuno nepotreban jer u igrama mu je ravan e2200 tako da ne vidim shto bacati pare.

I ne brini se nove grafichke trenutno rade na win 2000/xp/vista ;)

EDIT: I to napajanje nikako nece moci. Ispod neko LC ili Chiftec napajanja od minimum 500w ne vredi da se pricha.

Poslednja izmena:
Payche @ Ako mene pitash shto dalje od Atija. 9600GT bolji je i od 3870.

ovo su mi ponudili u jednom shopu u gradu za 40 000 din ...
ja mislim da moze da prodje, jedino me napajanje plasi, nisu imali jace...:

asus p5k
intel c2d-e4500 2,2 BOX
kingston kvr800d2n5 komada x3
western wd2500aaks sataII
gainward bp9600gt -512 - hdmi (jel ima ovo podrsku za dx 10?)
kuciste miditower elite 332, atx, 420w, mash, fan12cm, 4x5,25, 1+5x3,5

malo vas gnjavim ljudi ali bitno mi je da kupim ok komp...
znaci ovo me kosta 40 soma, jel znate gde bi mozda mogao jeftinije da prodjem i recite jel valja konf.

ovo su mi ponudili u jednom shopu u gradu za 40 000 din ...
ja mislim da moze da prodje, jedino me napajanje plasi, nisu imali jace...:

asus p5k
intel c2d-e4500 2,2 BOX
kingston kvr800d2n5 komada x3
western wd2500aaks sataII
gainward bp9600gt -512 - hdmi (jel ima ovo podrsku za dx 10?)
kuciste miditower elite 332, atx, 420w, mash, fan12cm, 4x5,25, 1+5x3,5

malo vas gnjavim ljudi ali bitno mi je da kupim ok komp...
znaci ovo me kosta 40 soma, jel znate gde bi mozda mogao jeftinije da prodjem i recite jel valja konf.

Kupi slobodno neverujem da ces naci jeftinije.:wave:sve karte od 8400GS pa nadalje podrzavaju DX10

Poslednja izmena:
plocha je ok, kad si navalio na e4500 onda uzmi njega, ram je ok, hdd je ok, grafika je ok (da ima DX 10) jedino napajanje ne uliva poverenje, znachi kljuchno ti je da uzmesh neku poznatiju firmu kod napajanja jer jedino ta napajanja imaju onoliko vati koliko pishe na nalepnici tako da napajanje menjaj e sad koje da uzmesh zavisi od onoga koliko si voljan da dash za napajanje.

kljuchno ti je da uzmesh neku poznatiju firmu kod napajanja jer jedino ta napajanja imaju onoliko vati koliko pishe na nalepnici tako da napajanje menjaj e sad koje da uzmesh zavisi od onoga koliko si voljan da dash za napajanje.

Pa uzima isto kuciste kao ja CM samo sto je moje 350w,a njegovo 420w tako da ce raditi bez problema.Netreba da menja napajanje.

ok ljudi pomogli ste mi extra... hvala vam... :)

jos samo jedno pitanjce... ja hocu sve ovo da uzimam bez monitora, nemam trenutno kesh za neki bollji monitor. meni moj 15inch samsung sync master 551s super radi. neki lik koji se bavi prodajom racunara mi je pustio crva da "mi ne bi preporucio da povezem sve ovo novo na stari monitor"!!!

jel moze stari monitor da steti svemu ovome nekako?

jos samo jedno pitanjce... ja hocu sve ovo da uzimam bez monitora, nemam trenutno kesh za neki bollji monitor. meni moj 15inch samsung sync master 551s super radi. neki lik koji se bavi prodajom racunara mi je pustio crva da "mi ne bi preporucio da povezem sve ovo novo na stari monitor"!!!

hahahahah e vecu glupost nisam chuo :D slobodno povezuj, ja sam moju konfu povezivao i na 14'' ;)

:wave:

Cekaj bre, sto 3x1GB? To ti nece raditi u dual channel modu.

Slobodno povezuj a kada skupis pare uzmi neki dobar monitor

@dejan#7

Ako je CM Elite 332, uz njega ide Thermal Master 350w, shto bash i nije CM.. tako da proveri ti to josh jednom.. i pitanje je vremena kada tje da ti shtutzne rachunar..

Cekaj bre, sto 3x1GB? To ti nece raditi u dual channel modu.

kako nece? pojasnite mi ovo molim vas. meni je receno da na xp mogu da roknem do 3 gb rama. hteo sam cetiri ali moram da se prebacujem na 64-bitni xp.
jel ce da radi 3 gb ili nece?

a sto se monitora tice to je samo privremeno, dok ne legne sledeca plata (necu da dam celu na komp... nek ostane malo i za pivo :) ), i da malo padnu cene ovim monitorima sa dvi izlazom (valjda se tako kaze).

Da bi imao dual channel mode ukljucen moras da uparis po dva ista memory sticka, znaci npr 2x1GB, 2x2GB ili ako bas mora 3GB onda 2x1GB i u druga dva slota 2x512MB.

Ako uzmes 2x2GB (ili 4x1GB) ja mislim da ce ti i tada raditi u dual channel modu iako ce windows da vidi samo 3.2GB ali ovo ne necu da tvrdim, neka me neko ispravi ako sam pogresno rekao.

Nazad
Vrh Dno