Šta je novo?

Jel imao neko ovaj problem sa C64?

Diablo

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2003
Poena
649
Kad sam zadnji put (neke '93-'94) ukljucio svoj dragi C64 na TV-u se pojavio main screen u nekom psihodelicnom modu! Sve je bljestalo i treperalo u 1000 boja (u stvari u 16 boja :D). Posle toga ga nisam vise ni ukljucivao. Da li se neko sretao sa slicnim problemom mozda? Moze li lako da se popravi ili da trazim resenje na buvljaku? :)

Pozdrav!

Kad sam zadnji put (neke '93-'94) ukljucio svoj dragi C64 na TV-u se pojavio main screen u nekom psihodelicnom modu! Sve je bljestalo i treperalo u 1000 boja (u stvari u 16 boja :D). Posle toga ga nisam vise ni ukljucivao. Da li se neko sretao sa slicnim problemom mozda? Moze li lako da se popravi ili da trazim resenje na buvljaku? :)

Pozdrav!

Verovatno crk'o VIC ili memorija.
Najlakša varijanta ti je buvljak... a čak i ako uzmeš neki neispravan primerak, velika je verovatnoća da ćeš od dva neispravna sklopiti jedan dobar. :p

'fala! :)

Nikad nisam otvarao C64 i prčkao po njemu. Nadam se da nije zeznuto menjati memoriju.

Nadam se da nije zeznuto menjati memoriju.

Jeste. Nije u nekom slotu/podnozju/socket-u, nego je zalemljena i ima je vise chipova. Isto i VIC. Treba ti lemilica sa tankim vrhom (ne mnogo jaka), pumpica i mnogo strpljenja... pa nozicu po nozicu (ne smes dugo da drzis lemilicu na nozici). Kad odlemis, preporucujem ti da za svaki slucaj (ne kosta mnogo) stavis IC podnozje, pa onda mozes da menjas chipove do mile volje :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Pretpostavio sam da treba da se lemi. Nije problem, lemili smo brat i ja sitnije stvari. Samo da nabavim nekog polovnjaka (i da se ne potrefi da i njemu ne valjaju mem i vic).
A kad se to lepo popravi (dace Bog), onda.... onda bi bio red i TV da popravim :d

Poz

Ako uspes da nabavis neki polovnjak za raskupusavanje, molim te ako ti ostane visak CPU 6510 i CIA 6526 cipova javi mi, ili ako ih neko ima neka mi javi. Trebaju mi da osposobim moju C64-ku.

Unapred hvala

@socko: Dogovoreno! Samo taj polovnjak koji bih nabavljao imalo bi smisla raskupusavati jedino u slucaju da ne radi, zar ne? :)

@all: Hvala svima i pozdrav! :wave:

@Diablo: Naravno, greota je ubiti ispravan C64 :).

Imam ja cipova za C64 posto imam jedan rascerupan za delove. E sad ne trazim nikakve pare za to nego me interesuje da li neko moze da mi pogleda moj C128 posto u principu radi ,prikazuje sliku na ekranu ali malo brlja jer se pojavljuju neka slova na sredini ekrana koja ne mogu da se pomere. U svakom slucaju bio bi voljan da dam te cipove ili da platim nekom ko bi mogao da mi to pogleda. Hvala unapred.

Na zalost i ja dosta slabo znam oko ceprkanja na c64 i c128-i i meni su ovde davali savete koji cipovi su verovatno u pitanju kod mog problema, ali ako ikako postoji nacin da dodjem do gore pomenutih cipova ja sam raspolozen za dogovor.
Pozz

BTW Cesto se pominje buvljak. Jel moze malo preciznije na koji buvljak se misli (Novi Beograd, Bubanj Potok, Pancevo.....) i kojim danima moze da se nadje "krs" roba na istim?

Poslednja izmena:
Na zalost i ja dosta slabo znam oko ceprkanja na c64 i c128-i i meni su ovde davali savete koji cipovi su verovatno u pitanju kod mog problema, ali ako ikako postoji nacin da dodjem do gore pomenutih cipova ja sam raspolozen za dogovor.
Pozz

BTW Cesto se pominje buvljak. Jel moze malo preciznije na koji buvljak se misli (Novi Beograd, Bubanj Potok, Pancevo.....) i kojim danima moze da se nadje "krs" roba na istim?

Subotom Bubanj potok,mozes da nadjes korisne stvari ali moras da poranis.
Nedeljom Stari Buvljak Pancevo.

Poslednja izmena:
Vrh Dno