Šta je novo?

jel ima ovde neko...

• Začetnik teme range
  • Datum pokretanja
R

range

Guest
ko radi javu ozbiljno? imam jedno pitane, pa ako je neko u stanju da mi pomogne neka napise

Kakvo je sad ovo pitanje ?

Mislim, nema smisla da se sad ljudi javljaju tipa "e, ja radim javu ozbiljno i drzacu te za ruku ako treba (da idemo kod cika Zube :D)". Kako bi ocenio da li neko radi javu dovoljno ozbiljno da tebi pomogne ? Sta ako zna javu "srednje" ili "malo manje ozbiljno", a ipak ume da pomogne ?

Prvo izvinjavam se na nejasno postavljenom pitanju. Problem je sto se pitanje tice samo i jedino jave,i sto je toliko specificno da nemoze da mi pomogne neki programer u nekom drugom jeziku ili neko ko radi javu a nije se bavio ovom temom. Drugo jednostavno me mrzi da pisem:D . Evo u cemu je stvar. Treba da napravim internet telephony aplikaciju. Znaci IP telefon, odavde se logujes na neki server, ostavljes svoju IP adresu, neko iz Amerike, recimo zove i ostavi svoju i sad vi kao mozete da pricate. Znaci treba mi media streaming. Radio sam ja slicne stvari, recimo voice mail, ali to je toliko drugacije da uopste ne mogu da povezem. Nasao sam na sun sajtu neki JavaMediaFramework koji bi trebalo to da odradi, ali nikako da shvatim neke stvari oko njega, npr za prepoznavanje audio devicea da li mi je on dovoljan ili moram da idem u javax.sound API. Sve u svemu stvar mi je dosta mutna, pa sam se nadao da je, nedajboze, jos neko se zezo sa slicnim stvarima ili naletao na neki source za ovakve aplikacije. Eto to je ustvari moje pitanje
pozdrav

Nazad
Vrh Dno