Šta je novo?

Jel ima neko Creative Planitum EX

irac

Čuven
Učlanjen(a)
13.01.2003
Poena
619
karticu sa externim dodatkom koji ide napred u kuciste?

Zanima me koliko je kartica bolja od Creative 5.1 Live obicne, da li ima bolji zvuk, cistiji, i koliko su zaista korisni ulazi na prednjem delu, gde ima da se nadje i posto, u inostranstu je od 50E na gore-ne govorim u Audigy-2 vec na prvu generaciju ovih kartica

hvala

Creative Sounblaster Audigy Platinum eX je veliki iskorak u odnosu na Live koji je prevazidjen.Ja je posedujem i upravo prodajem zbog toga sto mi treba karta sa ASIO 2 driver-om na 44.1Khz sto ona ne omogucava.Ukoliko su ti potrebni multimedijalni zahtevi a ne rad sa audiom onda je ona savrsena - podrzava EAX tehnologiju,5.1 ali i 7.1,mnogo kvalitetniji zvuk ali i kosta nesto manje od 200 EURA.Nova karta iz te familije sa oznakom 2 je oko 350 EURA i nije tako isplativa investicija u poredjenju sa proslim modelom kao sto je to slucaj kada Audigy seriju poredis sa Live-om.
Pozdrav!

Covek pita o Live Platinum EX a ne o Audigy.

EX-ova koliko vidim i nema. Platinum i mozda moze da se nadje, ali mi se cini da ti je najbolji izbor Audigy1 OEM koji je oko 50ak e. Razlika u zvuku se bas oseca, a imas i podrsku za nove EAX sisteme koji daju smek igrama (Jedi Academy zvuci sad ... uh :mrgreen: cak i na slusalicama, douse onim malo vecim ;) )

Popa, da li si probao kX drajvere za Live? www.kxproject.com
Omogucavaju ASIO latenciju ispod 5ms i prebacuju sve na zadnji izlaz gde sve zuvci mnogo bolje. Takodje reprodukcija je na 48kh sto je cinimi se sasvim dovoljno? :mrgreen: (sve sam probao i radi)

Muzzy, Live! Platinum Ex ne postoji, samo se Audigy generacija pravi u Ex varijanti i to predstavlja vrh Creative-ove ponude.
Momci sa Digit Life-a prave zaista dobre testove

http://www.digit-life.com/articles/audigyplatinumex/

ssteva je napisao(la):
Muzzy, Live! Platinum Ex ne postoji, samo se Audigy generacija pravi u Ex varijanti i to predstavlja vrh Creative-ove ponude.
Momci sa Digit Life-a prave zaista dobre testove

http://www.digit-life.com/articles/audigyplatinumex/

Koliko je meni poznato i Live! ima EX varijantu sa panelom sa pozlacenim RCA konektorima. A digit-life ne radi recenzije, vec reklamne biltene za pojedine proizvodjace. Prosaraj malo po ruskim sajtovima kao sto je ixbit-labs ili tako nekako, koji osim odlicnih recenzija sa kompetentnim merenjima, urade i prilicno kreativan i informativan text, iz kog moze da se sazna mnogo o ovoj oblasti, i gde ukazuju na reklamne fore u tehnickim karakteristikama, i sta je bitno od toga, a sta ne (uglavnom nije bitno nista od navedenog, a ono sto je bitno oni odrade i uporede sa drugim modelima). Imas link u treadu o testu Audigy2 kartice. http://www.ixbt-labs.com/articles2/creative-audigy2-zs/index.html

P.S. Upravo je digit-life uradio recenziju Live! Platinium zvucne.
http://www.digit-life.com/articles/sbliveplatinum51/ :mrgreen:

Notax, Live Platinum Ex ne postoji. Ti si dao link za Live Platinum, a cini mi se da Irac trazi info za Ex varijantu Platinuma i to prethodne generacije, a to moze da bude samo Audigy1 Platinum Ex.

Edit:
Mozda se Irac zbunio i trazi Live Platinum, obzirom da pominje cenu od 50€ :?

ssteva je napisao(la):
Notax, Live Platinum Ex ne postoji. Ti si dao link za Live Platinum, a cini mi se da Irac trazi info za Ex varijantu Platinuma i to prethodne generacije, a to moze da bude samo Audigy1 Platinum Ex.

Edit:
Mozda se Irac zbunio i trazi Live Platinum, obzirom da pominje cenu od 50€ :?

To ako ces da namices mak na konac, zbog samog naziva. Nema Ex u nazivu, ali ima Rack sa RCA konektorima i daljinski. Istina je da nema externe kutije sa sopstvenim napajanjem.
U svakom slucaju, chovek dobro zna sta hoce i zbog chega. Ako mislis da mu je bolje da kupi OEM Audigy, grdno se varas.

notax je napisao(la):
...
To ako ces da namices mak na konac, zbog samog naziva. Nema Ex u nazivu, ali ima Rack sa RCA konektorima i daljinski. Istina je da nema externe kutije sa sopstvenim napajanjem.
U svakom slucaju, chovek dobro zna sta hoce i zbog chega. Ako mislis da mu je bolje da kupi OEM Audigy, grdno se varas.
Ne vidim zasto je problem sesti i pazljivo procitati sta pise u threadu.
Nigde mu nisam preporucio OEM Audigy, a i ne mislim da je to najbolji izbor.

Ja sam mu rekao za Audigy1 oem i stojim iza toga, namocru jedan :mrgreen:

karticu sa externim dodatkom koji ide napred u kuciste?

Zanima me koliko je kartica bolja od Creative 5.1 Live obicne, da li ima bolji zvuk, cistiji, i koliko su zaista korisni ulazi na prednjem delu, gde ima da se nadje i posto, u inostranstu je od 50E na gore-ne govorim u Audigy-2 vec na prvu generaciju ovih kartica

hvala

Iz ovoga sam zakljucio da se covek raspituje da li je karta slusno kvalitetnija od Live 5.1, i ja mu kazem da nije. Pravu razliku ce da oseti sa Audigy serijom.

Cova koji trazi PlatinumEX Audigy2 sa driverima za ASIO 2.0 ocogledno nije probao kX drajvere za Live i Audigy seriju karti koji enejbluju ASIO driver koji podrzava svaka Live i Audigy karta jer su njihovi chipovi ustvari DSP procesori.
EX karte imaju gomili dzidzabidza (nikad vise dz ... :beat: ) koji dobro dodju ljudima kojima treba toliko ulaza. Sve ostalo je bacanje para.

E pa ovako...
Covek sasvim sigurno pita dali je Creative Soundblaster Audigy Platinum eX bolji od Creative Live Value 5.1 sto je nesumljivo tacno.
Imam obe karte i odnos u kvalitetu izmedju njih je znacajan kao kada bi smo uporedjivali Creative Live Value 5.1 sa AWE 64 Gold...
Inace najbolja karta iz serije Live je Creative Live Value Platinum 5.1 - ali nikada nije izasla u eX varijanti, o Extigy da ne govorim. {razlika izmedju eX i Extigy postoji i sastoji se u tome sto eX naglasava Audio a Extigy Game karakteristike u eksternim varijantama - toliko u najkrace crte}.
Nakon Live-a Creative izbacuje Audigy seriju od najjeftinijeg modela do ovog za koji se Irac interesuje.Poslednja serija se zove Audigy 2 i predstavlja prodavanje magle u odnosu na predhodnu.

Kada je u pitanju ASIO - nisam koristio kx driver-e ali mi iz tvoje MAD_MUzzY price oni nista ni ne mogu pomoci jer 48khz mi ne znaci nista.Sa vec postojecim driverima postize se 2ms ali samo na 48khz. Da budem jasan - da bi se midi klavijaturom u realnom vremenu pozivali iz nekog sekvencera VST instrumenti potrebna je mnogo bolja karta od bilo koje Creative karte i tu ne pomazu njihovi ASIO driveri.Preporucljive performase moraju podrazumevati ASIO 2 upravljacke programe koji rade pod 44.1Khz sa latencijom od 2 milisekunde.
Pozdrav svima!

Posto nisi probao, nemoj pricati napamet. Nista te nekosta da odes na www.kxproject.com i vidis o cemu se radi. Na kraju krajeva drajver nije veliki pa ga mozes probati.

Ja u koristim po 3 VST efekta za gitaru preko cubase SX-a (znaci signal iz analognog mikrofonskog ulaza) i nema latencije. Isto vazi i za MIDI klavijature. Inace razlika izmedju platinum i obicne verzije live-a je samo u propratnoj opremi i nekom softweru. Zvucno su prakticno iste.

POz.

Pricam ti ovo iz prostog razloga da nebacas pare. Jos kad cujes kako Audigy1 dobro zvuci ...uh.

Muzzy,na mom sistemu sa "Creative Soundblaster Audigy Platinum eX" zvucnom kartom ovi drajveri ne zavrsavaju posao tj. od zvuka ni Z.
U FAQ-u doduse stoji da i nisu uradjeni drajveri za Extigy varijantu jer momci ne poseduju te karte kako bi mogli da eksperimentisu.E sad - rekoh vec Extigy nije isto sto i eX ali su mozda momci i na nju mislili. Ako imas neku ideju pomoc je dobrodosla.
Hvala unapred!
P.S. GUI kod podesavanja samih drajvera je konfuzan zar ne!?

Da, veoma je konfuzan, mada mi nije jasno kako nemas zvuk? Ta karta je uvrstena u podrsku. Da li si skinuo poslednju verziju? Meni na Audigy OEM (isit chip je u pitanju) i na Audigy2 radi bez problema.
Obavezno pogledaj uputstvo i pogledaj njihov forum.
E sad, jel nemas nigde zvuka ili u odredjenom softweru?

malo cu se pozabaviti s tim pa cu ti se javiti.zvuka nema nikako.
Pozdrav!

popa je napisao(la):
malo cu se pozabaviti s tim pa cu ti se javiti.zvuka nema nikako.
Pozdrav!

Mislim da je kod tebe isti problem kao i kod mene ... dok ga ne provalis :mrgreen:
Pronadji "prekidac" za Front<to>Rear i klikni na njega. Eto ti zvuka.
Frajeri su zamenili mesta izlazima tj. izlaz za zadnje zvucnike je stavljen kao primarni tj. zvuk se salje preko njega na prednje-stereo zvucnike. To je uradjeno (po objasnjenju autora) zbog boljeg odnosa signal/shum i drugog codeca koji se koristi za Rear izlaz (kazu bolji je).

Odnosno, po njima ne treba da kliknes na taj (gore pomenuti) taster, vec da kabli za vezu sa pojacalom umesto u "normalno" mesto, ubodes u mesto za konekciju Rear zvucnika.

Nadam se da sam bio koliko-toliko razumljiv, jer ovo pricam po secanju posto sam skinuo doticne drajvere (a imam SBLive! 5.1dig.) jer su bili uzasni u igrama (cas daju pravi zvuk i efekte a cas se sve gubi, pomesa i sl.). Sto se tice slusanja muzike, onako na uvo, rekao bih da su stvarno bolji od "fabrickih" drajvera (naravno pojacalo sam tada povezao preko Rear izlaza a sa originalnim drajverima je povezano na default izlaz). Mada mi se opet cinilo da na Rear izlazu je aktivan neki exo efekat ili sl.
Cisto da napomenem da sam sve to slusao na mojim Tannoy zvucnicima.

Steta sto ovi drajveri lose rade u mojim omiljenim igrama.

Hvala maxer, vidis ja sam potpuno prevideo da ljudi obivcno zaborave pravilo RTFM :mrgreen: .

Znaci, signal je prebacen na izlaze za zadnje zvucnike jer se na njemu koristi kvalitetniji digitalni izlaz gde su boje jako izbalansirane i koji je generalno glasniji od prednjeg. Pravo je cudo da se ista stvar desava kako i na Live tako i na A1 i A2 karti.

Taj Eho koji pominjes je postavljen po difoltu kao DSP efekat i lako se skida sa DSP setupa u kx mixeru.

Sto se igara tice, vec sam rekao da ima problema sa igrama, ali su i sami autori rekli da EAX nije dovoljno podrzan. Ovi drajveri i nisu namenjeni da sluze za igranje (mada je zaista steta).

POz.

MAD_MUzzY je napisao(la):
Hvala maxer ...
Nema na cemu.
MAD_MUzzY je napisao(la):
EAX nije dovoljno podrzan. Ovi drajveri i nisu namenjeni da sluze za igranje (mada je zaista steta).
POz.
Stvarno steta.

P.S.
Sad si mi skrenuo paznju: meni je po default-u ukljucen EAX u igrama. Mogao bih da probam ove drajvere sa soft. renderingom zvuka ... mozda nece biti takvih problema.
Hmmmm ... ocito nisam obratio paznju na taj DSP efekat koji im je ukljucen ...
Ako me ne mrzi probacu ih ponovo.

Nazad
Vrh Dno