Šta je novo?

Jel ima negde? tv karta

• Začetnik teme Začetnik teme ICE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ICE

Čuven
Učlanjen(a)
30.12.2001
Poena
715
Terratec? Jel ima negde da se nadje? U ns je nigde nema...

Nije valjda da je nigde nema??

ICE je napisao(la):
Nije valjda da je nigde nema??
Ako misliš na TV kartu Terratec Cinergy 400TV, ima ih u Beogradu...

ZorMi je napisao(la):
Ako misliš na TV kartu Terratec Cinergy 400TV, ima ih u Beogradu...

A gde u Beogradu.
Da si stavio neki smile shvatili bi ovo kao salu a ovako ...

samo me interesuje zasto Terratec a ne Leadtek-ova?

pantas je napisao(la):
A gde u Beogradu.
IMTEL prodavnica (kod novog Mercatora), ali je s porezom.

homoludens je napisao(la):

Pa na osnovu mnogobrojnih testova na netu i po casopisima sam odlucio se na Terratec-a. Pozdrav

homoludens je napisao(la):
Zato sto je Terratec najbolji.

Hm, moj ortak, TV manijak & picajzla, koji je zbog svog nezadovoljstva do sada promenio 4-5 TV kartica, tvrdi da je u cenovnoj klasi "oko 50 eura" najbolja ona Asusova, i tek sa njom se skrasio. Imao je neke primedbe na Leadteka WinFast Expert, cini mi se oko codeca za grebovanje.

Zorro je napisao(la):
Hm, moj ortak, TV manijak & picajzla, koji je zbog svog nezadovoljstva do sada promenio 4-5 TV kartica, tvrdi da je u cenovnoj klasi "oko 50 eura" najbolja ona Asusova, i tek sa njom se skrasio. Imao je neke primedbe na Leadteka WinFast Expert, cini mi se oko codeca za grebovanje.
A jel' probao Terratec-a?

P.S. To oko codec-a za grebovanje... kakva TV karta, kakvi njihovi programi za tu svrhu. Ja tek skoro (nazalost!) probah iuVCR i najzad sam se skrasio!
Tako dobar program, koji moze toliko stvari odavno nisam video.

Najzad sam dobio capture fenomenalnog kvaliteta, koji je i pristojne velicine (a ne k'o u Vision-u: prosecan kvalitet, a fajlovi ooogrooomni...)

Vojkan je napisao(la):
U šta grebuješ iz iuVCR-a?
U DivX v5.05. Dosta manja velicina u odnosu na kompresiju XVid-om, a slika prakticno ista.

DivX + zvuk u MP3, direktno kompresovanje i jednog i drugog. Radi k'o sat, nijedan ispusteni frejm na 2 i po sata snimanja.

CAR je napisao(la):

P.S. To oko codec-a za grebovanje... kakva TV karta, kakvi njihovi programi za tu svrhu. Ja tek skoro (nazalost!) probah iuVCR i najzad sam se skrasio!

Najzad sam dobio capture fenomenalnog kvaliteta, koji je i pristojne velicine (a ne k'o u Vision-u: prosecan kvalitet, a fajlovi ooogrooomni...)

Nije, kao sto rekoh zadovoljan je Asusom, a "tim koji pobedjuje ne treba menjati", je li. Doduse, Asus i Terratec i nisu bas u istoj cenovnoj klasi...

Prenecu mu preporuku za iuVCR.

Da li je neko probao externe TV tunere? Konkretno sta mislite o kombinaciji TFT + ekterni TV tuner? Ja koliko vidim, mozda je problem oko rezolucije, jer TFT ima 1280x1024 a externi TV tuneri koje sam ja video ne podrzavaju tu rezoluciju, pa ne znam kako bi to sve izgledalo... varijanta TFT sa ugradjenim tunerom je sumanuto skupa.

CAR je napisao(la):

A cime grebujes? TV karticom ili grafickom?

Delija je napisao(la):
A cime grebujes? TV karticom ili grafickom?
TV kartom. Pinnacle PCTV, obican (ne znam da li je sa digitalnim ili sa analognim tuner-om)

Ne mogu grafickom. Moja graficka nije VIVO 😉

A inace, da li moze da se koristi za VIVO kartice?

p.s. Tek sam sad poceo da se zanimam oko toga, pa nisam bas upucen! 🙂

delimir je napisao(la):
Da, ja koristim iuVCR i za FX5900 VIVO...

Moracu malo da spamujem ovde, posto neces da se druzis sa ljudima! 🙂
Ne mogu da ti posaljem ni PM, ni mail!

Kakav je TV out na doticnoj kartici, recimo u odnosu na MX440 (skroz OK!) ili Ti4200 (licno smatram da je uzas!)

poz.

Delija je napisao(la):
Moracu malo da spamujem ovde, posto neces da se druzis sa ljudima! 🙂
Ne mogu da ti posaljem ni PM, ni mail!

Kakav je TV out na doticnoj kartici, recimo u odnosu na MX440 (skroz OK!) ili Ti4200 (licno smatram da je uzas!)

poz.

U pitanju je MSI FX5900SP-VTD128. TV Out je za nijansu slabiji nego kod Gigabyte ATi Radeon 9000Pro kojeg sam imao pre ove kartice, a Video In je, onako, mutnjikav u odnosu na npr. Pinnacle PCTV Video In. Uglavnom sa TV izlazom ces biti vrlo zadovoljan, jer su drajveri toliko napredovali da ti nikakav TV Tool i ostale munje nisu potrebni.

Cak je zgodnije i preglednije podesavanje TV Out-a nego kod Catalyst-a (do 3.10, posle sam presao na nVidia-u)...

Kvalitet slike je takodje na vrlo visokom nivou, a ATi je, po mom skromnom misljenju, bolji jedino po pitanju flicker filtera (to je ta nijansa) koji i dalje bolje radi nego na nVidia-i (manje zamuti sliku). Imas i vrlo korisnu opciju sharpness koja, pored toga sto moze da naostri sliku na desktopu (neupotrebljivo), moze isto da uradi i sa DivX-om na TV-u, a tada (po meni) slika izlgeda mnogo bolje. Sharpeness je pod Color Correction - gde je pre bio Digital Vibrance (kod GF2MX/3).

Eto, iscrpno 😉

Pozdrav.

PS: Mislim da je mail poznat: na desetinu puta je bio linkovan na naslovnoj strani sajta u raznim tekstovima koje sam pisao za sajt.

Poslednja izmena:
Danke!

E, Delimire, taman sad da te pitam... htedoh da ti saljem PM, ali vidim da bas i ne odgovaras na to! :d

U cemu se vidi razlika izmedju digitalnog i analognog tjunera na PCTV karti? Tj. ne treba mi ono "sporije saltanje kanala, losija slika kod digitalnog..." vec u cemu je tacno razlika izmedju tih tjunera.
Kako ja da znam da li je moj PCTV sa digitalnim ili analognim tjunerom?

CAR je napisao(la):
E, Delimire, taman sad da te pitam... htedoh da ti saljem PM, ali vidim da bas i ne odgovaras na to! :d

U cemu se vidi razlika izmedju digitalnog i analognog tjunera na PCTV karti? Tj. ne treba mi ono "sporije saltanje kanala, losija slika kod digitalnog..." vec u cemu je tacno razlika izmedju tih tjunera.
Kako ja da znam da li je moj PCTV sa digitalnim ili analognim tjunerom?

Digitalni je jako tanak tj. sastoji se samo od cipa koji je pokriven aluminijumskim delom koji sluzi za hladjenje. Analogni tuner je dosta veci...

Digitalni...

DSC00001.JPG

Analogni...

Pinnacle%20PCTV%20Pro.jpg

Jel se ovako gleda kod svih kartica?
Leadtek npr po ovome isto ima analogni?

delimir je napisao(la):
U pitanju je MSI FX5900SP-VTD128. TV Out je za nijansu slabiji nego kod Gigabyte ATi Radeon 9000Pro kojeg sam imao pre ove kartice, a Video In je, onako, mutnjikav u odnosu na npr. Pinnacle PCTV Video In. Uglavnom sa TV izlazom ces biti vrlo zadovoljan...

Ja nisam zadovoljan video-out-oma na 5900SP!!

delimir je napisao(la):
Digitalni je jako tanak tj. sastoji se samo od cipa koji je pokriven aluminijumskim delom koji sluzi za hladjenje. Analogni tuner je dosta veci...
Hvala.

I pretpostavljao sam da je tako, jer sam daaavno video neki matori PCTV, koji je izgledao kao ovaj sa donje slike...

Dammit, ipak imam digitalni! 😡

pa kako izgleda, cak i KWorld ima analogni. A vidim da mi niko nije odgovorio za externi TV tuner? Pa nije valjda da niko to nije isprobao?

Nazad
Vrh Dno