Šta je novo?

Jel' CPU vazan koliko i GPU?

• Začetnik teme Začetnik teme ubojan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ubojan

Čuven
Učlanjen(a)
27.03.2002
Poena
619
Jel' mnogo bitna procesorska snaga za igranje, ako je u konfiguraciji solidna graficka karta? Ako kupim ATI 9600 Pro, da li je moj Celeron 1200 mnogo slab kao podrska ili to presudno ne utice na igranje?

Za tu karticu, procesor je zaista suviše slab.

Utiče i to što se 9600pro tiče još nije napravljen neki koji izvlači maximum iz te karte. (još ne postoji CPU koji kad se ubode neće uticati na brzinu u igrama sa 9600pro)
Kao što sam ja pre koju godinu napravio sa Duronom 900 i RivomTNT 1.... (mogao sam ubosti i 3200+ isto bi igre (ne)radile 😀

Ta karta kosta ko ostatak masine. Nemas agp x 8, DDR memoriju, to su dodatna gusenja garte.
Radice, ali sa pola snage.

Uopste nije sve tako crno belo, u odredjenim situacijama toj karti moze biti dosta i 500 MHz i isljucivo zavisi od igre i setovanja (raz. AA itd)....

Mare je napisao(la):
Uopste nije sve tako crno belo, u odredjenim situacijama toj karti moze biti dosta i 500 MHz i isljucivo zavisi od igre i setovanja (raz. AA itd)....
Ali to su dosta retke situacije/igre.

Ali ako zameni celera, plocu i memoriju, uz doplatu 50-70€, moze da ima TBreda 1700 i da peva sa tom kartom sa sve AA i detaljima na high 😉

Izgleda da cu morati da "udam" Cela...a bas sam se emotivno vezao...

Evo jos malo...starije igre tipa HL, ut, q1 q2 q3 i tako to se vise oslanjaju na CPU. Recimo HL bazirane igre mnogo vise profitiraju od jaceg cpu (konkretno sam eksperimentisao sa mx400, g2ti, gf3, gf4 ti i sa procesorima 0d 700 do 2,5 ghz), cak moze se reci da je presudan...bolje ce raditi sa 2 ghz cpu i mx400 nego sa 1 Gz CPU i gf4 ti.
Nove igre nisam toliko zagledao ali zanm da recimo ut2k3/2k4 trazi i jedno i drugo, dok recimo painkiller iskljucivo trazi grafiku dobru. Tako otprilike 🙂

Nazad
Vrh Dno