Šta je novo?

Jeftiniji ADSL kod SEZAMA-a

dralle

Slavan
Učlanjen(a)
31.08.2005
Poena
304
Danas sam dobio ovu poruku od Sezam-a!

Nije lose,konkurencija je pocela da radi i u Srbiji.

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da su cene ADL paketa koje koristite snižene i da je sada ova usluga, pored konstantnog kvaliteta koji nudi, postala još povoljnija i atraktivnija.

Nove cene najpopularnijih paketa:

SezamPro ADL Basic 256 od sada košta svega 1.249 din mesečno
SezamPro ADL Home 256 od sada košta svega 1.799 din mesečno

(u sve cene je već uračunat PDV).

Uveli smo i popust od 5% za uplatu svih ADL paketa u fabričkim prodavnicama SezamPro-a
(Beograd, Kralja Petra 20 i Novi Sad, Zmaj Jovina 28) tako da su cene sa ovim popustom:

SezamPro ADL Basic 256 - 1.187 din mesečno
SezamPro ADL Home 256 - 1.709 din mesečno

Promenu paketa u okviru iste brzine možete obaviti jednostavno bez ikakvih troškova uplatom paketa koji želite za naredni mesečni period.

I dalje vam je na raspolaganju plaćanje preko bankomata Intesa banke uz uplatu 5% bonus iznosa na vaš Sezam račun, kao i ostali standardni načini plaćanja.

Sve datalje o novim cenama i pogodnostima pri plaćanju ćete pronaći na našem web sajtu www.sezampro.yu.

Taman sam hteo da ih menjam ovaj mesec kad smanjise cene :d

Ode mi i poslednji i jedini razlog zasto sam hteo da promenim provajdera... zivela konkurencija !!! :banana: :banana: :banana:

Poslednja izmena:
Malo kasne sa spuštanjem cena, dosta je korisnika već prešlo kod drugih provajdera da probaju...

vectorman je napisao(la):
Malo kasne sa spuštanjem cena, dosta je korisnika već prešlo kod drugih provajdera da probaju...

Imaju problem kao i svi ISP, imali su plan da drugačije formiraju cene ali sada čekaju telekom da izađe sa ponudom

Nadam se da ce i Eunet uskoro da spusti cene

njihov 512 flat je ubedljivo najskuplji i sada je preko 1000din skuplji (!!) od Sezamovog (2849din kod Sezama, 3900din kod Euneta)

Poslednja izmena:
Telekomove cene su 256k 14xxdin, 512k, mislim 22xx, a 768k je 28xx. Ovaj poslednji sa staticokm IP adresom je nesto sitno preko 6k din. (staticka je uglavnom oko duplo skuplja).
Problem sa Telekomom je sto naplacuje pristupnu taxu koja iznosi od oko 2000 za najjeftiniji paket, do 12600 (ili bese 12800) dinara, zavisi od paketa (brzina i staticka/dinamicka) adresa.

Opet,cena im je previsoka u odnosu na kvalitet.

I_L_I_J_A je napisao(la):
Nadam se da ce i Eunet uskoro da spusti cene

njihov 512 flat je ubedljivo najskuplji i sada je preko 1000din skuplji (!!) od Sezamovog (2849din kod Sezama, 3900din kod Euneta)

Njih bi trebalo da bude sram sto drze tolike cene, odavno je eunet prestao da bude ono sto je nekada, niti je vise jedini niti je najbolji..... :trust:

PJ je napisao(la):
Telekomove cene su 256k 14xxdin, 512k, mislim 22xx, a 768k je 28xx. Ovaj poslednji sa staticokm IP adresom je nesto sitno preko 6k din. (staticka je uglavnom oko duplo skuplja).
Problem sa Telekomom je sto naplacuje pristupnu taxu koja iznosi od oko 2000 za najjeftiniji paket, do 12600 (ili bese 12800) dinara, zavisi od paketa (brzina i staticka/dinamicka) adresa.

A kako da fizicko lice uzme ADSL od Telekoma???

Vidim da se prica po forumima da je Telekom poceo da pruza ADSL samo sto nigde zvanicno nema nikakve ponude.

Salko Dinamitas je napisao(la):
A kako da fizicko lice uzme ADSL od Telekoma???

Vidim da se prica po forumima da je Telekom poceo da pruza ADSL samo sto nigde zvanicno nema nikakve ponude.

E to nemam pojma :(
Bio sam prolse nedelje u kontaktu sa devojkom zaposlenom u jednom italijanskom predstavnistvu ovde i kaze da oni koriste ADSL preko Telekoma vec nekoliko meseci. U centru BGa.

PJ je napisao(la):
E to nemam pojma :(
Bio sam prolse nedelje u kontaktu sa devojkom zaposlenom u jednom italijanskom predstavnistvu ovde i kaze da oni koriste ADSL preko Telekoma vec nekoliko meseci. U centru BGa.

Bice da je to onda ponuda za firme. To postoji i zvanicno na Telekomovom sajtu.

E, pa to, samo sto sada moze da se uzme i dinamicka IP adresa i duplo je jeftinije.
Ne znam kada krece za rezidencijalne korisnike, ali cini mi se da vec moze da se uzme. Pozovite, pa pitajte ili posaljite im mail.
Napomenuli su da se vodi racuna pri upotrebi P2P, da ne bude posle problema...valjda misle na ono "nismo znali da je zabranjeno" :)

Poslednja izmena:
Evo i ja da dodam moje iskustvo sa zlocinackim udruzenjem "Telekom Srbija":

Za pocetak zivim u kumodrazu, Imam dve linije, jednu analognu jednu ISDN i obe su na digitalnoj centrali. U centrali postoji ADSL port jos od pocetka prosle godine, ali je politika telekoma bila, da se fizickim licima ne daju portovi na isturenim stepenima. Zadnjih godinu dana sam jurio bilo kakvu mogucnost da se ADSL port dodeli fizickom licu, ali to naravno niko nije hteo da potpise u telekomu. I tako sam ja maltene batalio ADSL, kad me danas pozove prijatelj iz Telekoma, kaze mi gde da odem i koga da trazim u vezi ADSL-a za fizicka lica. Epilog price je da sam sve zavrsio za 10 minuta, uzeo zadnji port u kumodraskoj centrali, i cena 512/128 je 2150 dinara.

Pozdrav

kosmos je napisao(la):
Evo i ja da dodam moje iskustvo sa zlocinackim udruzenjem "Telekom Srbija":

Za pocetak zivim u kumodrazu, Imam dve linije, jednu analognu jednu ISDN i obe su na digitalnoj centrali. U centrali postoji ADSL port jos od pocetka prosle godine, ali je politika telekoma bila, da se fizickim licima ne daju portovi na isturenim stepenima. Zadnjih godinu dana sam jurio bilo kakvu mogucnost da se ADSL port dodeli fizickom licu, ali to naravno niko nije hteo da potpise u telekomu. I tako sam ja maltene batalio ADSL, kad me danas pozove prijatelj iz Telekoma, kaze mi gde da odem i koga da trazim u vezi ADSL-a za fizicka lica. Epilog price je da sam sve zavrsio za 10 minuta, uzeo zadnji port u kumodraskoj centrali, i cena 512/128 je 2150 dinara.

Pozdrav

Uh, to je bas dzabe! A kako ide placanje? Uz telefonski racun?

Samo je glupo sto nije dostupno sirokim narodnim masama. Ali pretpostavljam da ce uskoro i zvanicno poceti da nude ADSL fizickim licima i da ce se onda naprasno stvoriti slobodni portovi po centralama za korisnike koji zele da uplate kod njih i to po mogucstvu 512 ili 768k pakete.

Usput, ako ti nije tesko pitaj tog prijatelja iz Telekoma kakva je situacija sa sirenjem ADSL-a u Beogradu. Jel rade nesto na centralama koje su ostale uskracene za ADSL i kada ce zvanicno da ponude fizickim licima. Hvala unapred. :)

Pa po centralama se uveliko radi, istureni stepeni su u planu za smrtnike na prolece sledece godine, a ostatak centrala bi trebao da dobije dodatne ADSL portove u toku godine (citaj najesen najranije).

Sto se tice telekomovih cena, one su sledece: 1400, 2150, 2850 respektivno za 256, 512, 768. A sto se tice toga kad ce biti dostupno sirokim narodnim masama, stanje je sledece. Interna uredba o prodaji portova direktno fizickim licima je napisana pre 15-tak dana, problem je u tome sto ako ne znas kome treba da se obratis od toga nema nikakve vajde, ili ti to postoji, ali kao i da ne postoji.

Pozdrav

kosmos je napisao(la):
Sto se tice telekomovih cena, one su sledece: 1400, 2150, 2850 respektivno za 256, 512, 768. A sto se tice toga kad ce biti dostupno sirokim narodnim masama, stanje je sledece. Interna uredba o prodaji portova direktno fizickim licima je napisana pre 15-tak dana, problem je u tome sto ako ne znas kome treba da se obratis od toga nema nikakve vajde, ili ti to postoji, ali kao i da ne postoji.

Cene su zaista odlicne. A za ovo drugo...***, neke navike se tesko menjaju. Idem malo da procesljam imenik, mozda se setim nekoga ko ima veze sa Telekomom. ;)

Hvala na odgovoru.

Sto se tice P2P, sve je regularno, odnosno nije problem. Sto se tice informacija gde da se obratite mogu da vam dam sledece: Odete u Telekom u Dubrovackoj (mislim da je broj 35,zgrada Kopaonik, odmah do ulaza u Kopaonik je ulaz za Telekom). Kad udjete u zgradu imate desno sobu-prijavnicu, tu ostavite licnu kartu i kazite da idete u sobu br.16 u vezi ADSL-a. Soba je prva sledeca posle prijavnice, i kad udjete pitajte kod koga mozete da podnesete zahtev za ADSL za fizicko lice.

Imena ne bih spominjao, jer sam tako zamoljen, ali verujem da ce te se snaci.

Pozdrav

kosmos je napisao(la):
P a ostatak centrala bi trebao da dobije dodatne ADSL portove u toku godine (citaj najesen najranije)

Zasto onda na centralama koje su ADSL ready i imaju portove (Zemun Polje recimo) nikad nisu pustili prikljucivanje... centrala je menjanja u decembru 2004 (da, da jos tad je bilo mogucnosti) godine. Sticajem okolnosti bio sam u centrali i video opremu, kao i server i sve opcije vezano za ADSL i HDSL (da, da HDSL). Lik (tehnicar) je rekao da njima samo treba nalog iz Telekoma i to je to. Kad smo zvali Telekom nisu imali POJMA DA UOPSTE IMA NOVA centrala u naselju (par meseci nakon menjanja centrale). Toliko o Telekomu i ADSL-u.

Ajde da nisam video opremu i server pa da me farbaju...

Na svu srecu, srecni sam korisnik kablovskog neta vec duze vreme, tako da me Telekom ne zanima u zivotu vise, samo sam hteo da podelim ostalima iskustvo o nasem dragom Telekomu...

pa verovatno je slucaj kao i kod mene, od januara 2005 postoje portovi, ali sam tek sad uspeo da dodjem do jednog :))

ps: ako kazu da nema, lazu sigurno, jer sam video program na kome rade, odnosno imaju spisak na samo da li ima portova, nego i koliko parica ti dolazi do kuce, njihov redni broj, kako su prevezane na kojoj banderi itd...

Poslednja izmena:
Problem sa lelekomom je isti kao i sa ostalim drzavnim preduzecima... bio informisan ili ne tebi ista plata a sto manje znas to imas manje posla i na manje pitanja odgovaras... zakljucak je ocigledan.

Vrh Dno