Šta je novo?

Hardver Jeftinija kucista za smestiti 12700k i 3070 i 750w napajanje

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Devil 2000

Čuven
Učlanjen(a)
21.12.2001
Poruke
1,130
Poena
995
Ima li nesto ispod 100e nije mi bitan izgled i marka samo da moze da se stavi jaca graficka i da ima mesta za luftiranje. Ove cene markiranih kucista su mi preterane.
 
Zbog cega su toliko skupa kucista. Pa to je obicno parce lima. Do juce su se noname prodavala za 20e.
Jel ima jos takvih koje mogu da prime gore navedene komponente?
 
pa ima i sad za 20eur koja su parce lima
 
Ima li nesto ispod 100e nije mi bitan izgled i marka samo da moze da se stavi jaca graficka i da ima mesta za luftiranje. Ove cene markiranih kucista su mi preterane.
Ima onaj Titan 2 Pro sada V710 za 8000 dinara u Mo****r-u. Bio nekad ispod 6000, ali that was once upon a time.

edit: i @Karaburac isto napisao u isto vreme. :)
 
stvarno ne bih tri komponente placene 1000eur stavio u neko jeftino kuciste, mada to sam ja

ako dodamo jos maticnu, ram i kuler…. ode preko 1500 blizu 2000
 
Ima li nesto ispod 100e nije mi bitan izgled i marka samo da moze da se stavi jaca graficka i da ima mesta za luftiranje. Ove cene markiranih kucista su mi preterane.
FSP CMT212/A (samo ne G) 6320 din, mozes reflektujucu belu povrsinu za RGB da skines.

Ili MSI MAG Forge 100M (8085 din), ili Mag Forge 100R (9282 din) [Oba imaju odlican meshfilter napred, jedina Razlika je da skuplje podrzava 5V ARGB, dok jeftinije 12V stari rgb]

Za nesto blize 100eur, eventualno Antec DF700 Flux za 11250 din
 
Poslednja izmena:
@Proday @illidan ponestalo para za kućište, sve otišlo u navedeno (samo primer)
 
Prvo palo na pamet al reko da se suzdržim komentara 😇😉
Nisu problem pare nego ne vidim svrhu davanja 100e vise kada ce ono biti sakriveno. Sada ni optike vise nema tako da se uopste ne pristupa istom. A pali se iz suspenda sa misem.To kuciste ce vise gledati kucni ljubimci nego ja. Jedino ako ima neko pet frendly pa da dam vise para. Kod brata u firmi se zimi grejao jedan veci pacov. Ne bi ni znali dok nije ventilator stao zbog kombinacije njegovih dlaka i lepka za pacove.
 
nisam uopste mislio zbog izgleda, vec funkcije, te jake komponente zahtevaju kvalitetno airflow kuciste, a takva kucista nisu jeftina
 
pa da, projektovano je da pravi dobro strujanje vazduha, da sve stvari koji opstruiraju taj protok mozes sakriti iza ploce, kvaliteteni case fanovi kostaju, neko je jeftinije jer dolazi sa manje ili losijim case fans, neka su skuplja jer dolaze sa kvalitetnim fans pa ne moras da dodatno trosis novac.
12700, 3070 traze lepu klimu u kucistu, a sumnjam da kupujes takve komponente da bi se browse-valo facebookom na netu :)
 
Na jeftinom kucistu moze da se otvori stranica i ubaci kvalitetan ventilator. Tako da opet ne vredi toliko vece pare za max 5c nize temp.
 
onda imas vise prasine unutra, vise prasine = veca temperatura, plus mogu da udju kucni ljubicmi :)

ali kao sto rekoh, to je neko moje razmisljanje, ako ne zelis da kupis kvaliteteno kuciste, niko te ne tera. samo rekoh da to sto kostaju vise nije zato sto imaju ime (mada ne mozes ni da imas ime ako pravis lose prozivode :))
 
Skuplja kucista nemaju bolje vent to je mit, samo top phanteks, top be quiet i top lian li (140mm ventovi).

Sva ova sto sam naveo u praksi nemaju mnogo losije ventove od daleko skupljih

A za protok, sva tri sto sam na naveo imaju solidnu prednju stranu a, MSI na testovima odlicnu xD
 
Ti izgleda nisi nesto puno koristio kvalitetnija kucista...
Da jesi, ne bi pisao ovakve gluposti, jer je ogromna razlika.
Pogotovo sto imas kucne ljubimce...
Za 100-150€ imas fenomenalna kucista i trajace ti deceniju.
Dao si 1000+€ za termo nuklearne komponente, ne skrtari na dobrom provetravanju.
 
Poslednja izmena:
Ne da može nego mora. Doduše, taj mesh izgleda prilično zatvoren, kad se pogleda malo bolje...ali je jeftino.
Ako bi već dao 100€, ima Antec DF700 Flux, Thermaltake Commander C seriju sa 200mm ventovima, CM MB511 sa ili bez ventova (Sickleflow ARBG ventovi, nisu među najtišima ali dobro duvaju), Corsair 270R koji nema mesh ali su ga poprilično nahvalili po testovima...
Za 20ak evra preko toga ima Antec NX800, CM TD500 Mesh (sa i bez ARBG ventova)...
Slab je izbor, krastavac, a nema nigde CM NR600 i FPS CM211.
 
Poslednja izmena:
Na V715 ne mora uopšte da se skida plastika. Meš je otvoren, onoliko koliko treba da bude otvoren. A pošto ventilatori nisu nabijeni uz njega, kao u "akvarijum" varijantama kućišta, i sa plastikom može da se ostvari sasvim dobar protok vazduha i dobre temperature svih komponenata. Samo treba ugraditi dobre ventilatore (kod mene su to 2 Noctua Redux 14cm na 1500rpm). Između meša i filtera ima sigurno 2,5-3cm. Po meni bi više pomogao kvalitetniji filter, nego skidanje plastike.
LC Power White_Wanderer_X LC-802W-ON je kompletnija verzija V715. Jedino napred nema filter (barem sam ja stekao takav utisak).
 
Tehnički gledano i kutija za čizme sa par rupa će da radi posao ako tako gledaš. Eno oni mučenici na Gamers NExus se ubiše od testiranja svega živog i neživog vezano za kućišta ali kapiram da je to sve "samo šminkeraj".
 
Za 7500rsd Antec NX410. Imas belo i crno pa biraj.
ANTEC-Gaming-kućište-NX410-50.jpg
 
Meš je otvoren, onoliko koliko treba da bude otvoren.
Ne bas za kucne ljubimce + pusaca xD, prevelike su rupe ono, bice Eldritch Horror za 1-2 godinu unutra, prestace da se vrte ventilatore, otpasce im lopatice ako su jeftiniji :) Za nekog ko puno pusi, ima psa/macku + vlaznost vazduha + ako je prometna ulica+otvoren prozor cesto, bolje MSI Forge prednja mreza, finija je, manje ce proci. S tim sto mora da se cisti, jer cim se zapusi ulaz za vazduh, ventilatori ce krenuti da uvlace vazduh otpozadi i kroz sve rupe, i opet crna, ili minimum toksicne braon boje sluz unutra ce da se napravi xD

MSI MAG Forge meshfilter je ekstremno kompetitivan, ne nesto preterano inferiorniji od mnogo skupljih kucista. Takodje generalno se slazem da ljudi previse nepotrebno stede na napajanjima, ventilatorima i kucistima.
 
Poslednja izmena:
stvarno ne bih tri komponente placene 1000eur stavio u neko jeftino kuciste, mada to sam ja

ako dodamo jos maticnu, ram i kuler…. ode preko 1500 blizu 2000

Pre mnogo godina sam kupio CM HAF + za 50€, verovatno do kraja života neću da ga menjam. Nekada su se pravila kućišta kvaliterno.
 
Nazad
Vrh Dno